Thumbnail
Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ80 καλεί τους εκπαιδευτικούς που θίγονται από τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και να λάβουν μέρος στην προσφυγή που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Όπως είναι γνωστό, σήμερα διαμορφώνεται μια εντελώς νέα βλαπτική κατάσταση για τον κλάδο της Οικονομίας ΠΕ80 με προφανή την ευθύνη της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Με την κατάργηση των μαθημάτων μας “Σύγχρονος Κόσμος-Πολίτης και Δημοκρατία”, “Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών”, και με την μείωση των ωρών διδασκαλίας στα μαθήματα της “Οικονομίας-Α.Ο.Θ.”, της “Πολιτικής Παιδείας” και της “Οικιακής Οικονομίας”, o κλάδος μας θα οδηγηθεί σύντομα σε αφανισμό.

Με τα έως τώρα δεδομένα:

· Το σύνολο σχεδόν των μαθητών, δεν έρχονται σε επαφή με την Οικονομική Επιστήμη σε όλη την διάρκεια των σπουδών τους στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παρά την οδηγία 18.12.2007.COM (2007) 808, της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την οικονομική εκπαίδευση. Την οικονομική επιστήμη διδάσκονται μόνο οι μαθητές της Γ Λυκείου που ακολουθούν τον προσανατολισμό Οικονομίας και Πληροφορικής.

· Από την Β Λυκείου, λείπει η ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, ώστε να μπορούν οι μαθητές που στην Γ Λυκείου ακολουθούν τη συγκεκριμένη ομάδα, να διδάσκονται προπαρασκευαστικά οικονομικά μαθήματα,  όπως ακριβώς συμβαίνει με τους μαθητές των υπόλοιπων κατευθύνσεων.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ80 που θίγονται από τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα των μαθημάτων του Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου, να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και να λάβουν μέρος στην προσφυγή που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ80

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Πρωτοφανής και συγκινητική στήριξη από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς φορείς σε Διευθυντή σχολείου που διώκεται πειθαρχικά
Πειθαρχικό για τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Παπάγου: κάλεσμα στήριξης στις 3 Απριλίου και αίτημα συνάντησης με την υπουργό
Πρωτοφανής και συγκινητική στήριξη από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς φορείς σε Διευθυντή σχολείου που διώκεται πειθαρχικά
School bullying
Σχολικός εκφοβισμός: Η «σιωπηλή κρίση» στα σχολεία και η ανάγκη για επιμόρφωση
Η αύξηση των περιστατικών bullying φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη πρόληψης και εξειδίκευσης στην εκπαιδευτική κοινότητα
Σχολικός εκφοβισμός: Η «σιωπηλή κρίση» στα σχολεία και η ανάγκη για επιμόρφωση
δασκαλα
Στοχοποίηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, προσβλητικά συνθήματα και δολιοφθορές σε βάρος της
Απαιτείται άμεση διερεύνηση των περιστατικών και μέτρα προστασίας για την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό και το σύνολο των εκπαιδευτικών
Στοχοποίηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, προσβλητικά συνθήματα και δολιοφθορές σε βάρος της