Μ. Τζούφη: «Η κυβέρνηση της ΝΔ μεταγλωττίζει το χουντικό νόμο του 1971 για τη δημόσια τάξη»
Για το νομοσχέδιο της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Ως προσπάθεια κατάλυσης του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι χαρακτήρισε η Μερόπη Τζούφη το νομοσχέδιο της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής πως «η κυβέρνηση της ΝΔ μεταγλωττίζει το χουντικό νόμο του 1971 για τη δημόσια τάξη» και ότι «η Δημοκρατία, 50 χρόνια μετά τη Δικτατορία, οφείλει να είναι σε θέση να θεσπίσει ένα εναλλακτικό νομικό πλαίσιο».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως το «δικαίωμα στη διαδήλωση» κατοχυρώνεται στο Άρθρο 11 του Συντάγματος, όπως επίσης και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, χωρίς διάκριση σε αυθόρμητες και μη δημόσιες συναθροίσεις.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει μια σειρά από αντιδημοκρατικές και αναχρονιστικές προϋποθέσεις, χορηγώντας -μεταξύ άλλων- στην αστυνομία την εξουσία της απόφασης αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι μια συνάθροιση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η επιλογή της κυβέρνησης να καταστρατηγήσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν έρχεται σε μια περίοδο σοβαρών οικονομικών ανακατατάξεων και οικονομικής ύφεσης. Σημείωσε μάλιστα πως οι αντιστάσεις θα αποτελέσουν τον ορίζοντα της επόμενης περιόδου, με τη νέα γενιά να αντιστέκεται στα αυταρχικά μέτρα της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα