Thumbnail
Σύμφωνα με ενημέρωση του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη, oλοκληρώθηκε σήμερα 8/7 η Α’ φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε ΣΕΑΕ – ΚΕΣΥ.

              Από τις 2.887 αιτήσεις για τη Γενική Εκπαίδευση ικανοποιήθηκαν 2.571 ποσοστό 89,05 % .

            Από τις 257 αιτήσεις για την Ειδική Αγωγή ικανοποιήθηκαν 229 ποσοστό 89,11 %. Οι κατά προτεραιότητα αποσπάσεις είναι 662.

            Το μεγάλο αυτό ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων απόσπασης, το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών,  οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε πολιτική παρέμβαση στη διαμόρφωση των κενών, σ’ αντίθεση με ότι συνέβαινε με την προηγούμενη κυβέρνηση.

            Για δεύτερη χρονιά επίσης οι κατά προτεραιότητα αποσπάσεις για λόγους υγείας των ιδίων δεν υπολογίστηκαν στα κενά.

            Παρ’ όλο που τα κενά, 11.244 στη Γενική  και 2.992 στην Ειδική, ήταν αρκετά, πολλοί συνάδελφοί μας με σοβαρά προβλήματα δεν αποσπάστηκαν στον τόπο συμφερόντων τους. Δυστυχώς υπάρχουν ΠΥΣΠΕ που για πολλούς συναδέλφους είναι απαγορευτικά (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πιερία, Πέλλα, Λάρισα, κλπ.). Σ’ αυτά τα ΠΥΣΠΕ τα όποια κενά καλύπτονται κυρίως με τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις. Αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί να ζουν μακριά από τις οικογένειές τους επί σειρά ετών.

            Ως αιρετός ΚΥΣΠΕ τονίζω, για άλλη μια φορά, την αδήριτη ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου  των αποσπάσεων για να οδηγηθούμε σ’ ένα πιο δίκαιο, πιο απλό και αποδεκτό σύστημα αποσπάσεων και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε την πανσπερμία νόμων, Π.Δ., υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων που αναφέρονται στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

            Όσοι συνάδελφοι έχουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση για τις αποσπάσεις να υποβάλλουν ένσταση.

            Τέλος θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους των αρμόδιων τμημάτων για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων.

 

 

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιεπ
Εκπαιδευτικοί - ΙΕΠ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα 37 νέα επιμορφωτικά προγράμματα SUB.8
SUB.8: Η επιμόρφωση που φέρνει τη νέα γενιά ψηφιακών δεξιοτήτων στα ελληνικά σχολεία - Ξεκινούν οι αιτήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς
Εκπαιδευτικοί - ΙΕΠ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα 37 νέα επιμορφωτικά προγράμματα SUB.8
Η Ιθάκη του Αλέξη Τσίπρα
Προδημοσίευση της «Ιθάκης» Τσίπρα: «Το δημοψήφισμα ήταν προσωπική και δύσκολη απόφαση» (Βίντεο)
Η πρώτη προδημοσίευση από το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα - «Βαθιά επεξεργασμένη και δημοκρατικά ευαίσθητη η απόφαση μου»
Προδημοσίευση της «Ιθάκης» Τσίπρα: «Το δημοψήφισμα ήταν προσωπική και δύσκολη απόφαση» (Βίντεο)
Ο Καθηγητής Βασίλειος Κουϊκόγλου
Πολυτεχνείο Κρήτης: Ο Καθηγητής Βασίλειος Κουϊκόγλου εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Τεχνητής Νοημοσύνης (NAAI)
Υπογραμμίζεται η διεθνής αναγνώριση του Πολυτεχνείου Κρήτης στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Ο Καθηγητής Βασίλειος Κουϊκόγλου εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Τεχνητής Νοημοσύνης (NAAI)