«Fast track» νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση την ερχόμενη εβδομάδα
Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ενόψει ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Έκτακτο Δ.Σ. αύριο στις 12:30 καλεί η ΟΙΕΛΕ μετά την αιφνιδιαστική πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας σε διάλογο σχετικά με το σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση που βρίσκεται «στα σκαριά».

Όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, πρόκειται για διάλογο «fast track», καθώς το σχέδιο νόμου θα είναι έτοιμο μέχρι την Τρίτη, κάτι που θέτει ερωτήματα για το «εάν η πρόσκληση αφορά γνήσιο διάλογο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, το νομοσχέδιο καταρτίζεται με συνοπτικές διαδικασίες μετά από εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το περιεχόμενο των διατάξεων είναι άγνωστο στην ΟΙΕΛΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως απηύθυνε πρόσκληση για συνάντηση τη Δευτέρα, με ΟΙΕΛΕ, ΣΙΣ και Συλλόγους Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων, ενόψει επικείμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

«Η Ομοσπονδία καλεί σε έκτακτο Δ.Σ. αύριο στις 12:30, μετά την αιφνιδιαστική πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας προς την ΟΙΕΛΕ σε διάλογο για fast track (θα είναι έτοιμο μέχρι την Τρίτη…) σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Βεβαίως το κρίσιμο ζήτημα που τίθεται είναι, εάν η πρόσκληση αφορά γνήσιο διάλογο, ή αν είναι πρόσχημα πριν τη σφαγή των αμνών…»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR:

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Κεφαλογιάννη
Όλγα Κεφαλογιάννη: Παραιτήθηκε από την αγωγή σε βάρος του Μίνωα Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών τους
Όλγα Κεφαλογιάννη αποσύρει την αγωγή επιμέλειας – Θόρυβος και πολιτικές πιέσεις πίσω από την υπόθεση
Όλγα Κεφαλογιάννη: Παραιτήθηκε από την αγωγή σε βάρος του Μίνωα Μάτσα για την επιμέλεια των παιδιών τους
Συνάντηση ΑΣΕΠ με την ΟΙΕΛΕ
Συνάντηση ΑΣΕΠ και ΟΙΕΛΕ για το «εμπόριο» μεταπτυχιακών και πιστοποιήσεων
Κρίσιμη συνάντηση του Θάνου Παπαϊωάννου (ΑΣΕΠ) με την ΟΙΕΛΕ για τη «βιομηχανία» εικονικών τίτλων σπουδών
Συνάντηση ΑΣΕΠ και ΟΙΕΛΕ για το «εμπόριο» μεταπτυχιακών και πιστοποιήσεων
Πλημμύρες στον Έβρο
Απειλητική άνοδος του Έβρου: Τα νερά έφτασαν δίπλα στα σπίτια - Πλημμύρισαν οι σιδηροδρομικές γραμμές (Video)
Νύχτα αγωνίας στον Έβρο: Στο νερό χιλιάδες στρέμματα
Απειλητική άνοδος του Έβρου: Τα νερά έφτασαν δίπλα στα σπίτια - Πλημμύρισαν οι σιδηροδρομικές γραμμές (Video)