Ν. Κεραμέως: Αναζητούμε λύση ώστε να διδάσκονται τα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά
Το υπουργείο αναζητά λύσεις ώστε να διδάσκονται στη Γ’ Λυκείου όλα τα μαθήματα που αποτελούν προϋπόθεση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση γνωστοποίησε από τη Βουλή η Νίκη Κεραμέως

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και αναφερόμενη στα ειδικά μαθήματα που καταργούνται ενώ εξετάζονται πανελλαδικά (Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο) η υπουργός είπε ότι τα ειδικά μαθήματα στη Γ΄Λυκείου που εξετάζονται πανελλαδικά αποτελούν ένα συνολικότερο πρόβλημα και ότι αναμένει σχετικές προτάσεις από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα νέα ωρολόγια προγράμματα και η κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στην Α' Λυκείου, η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για προσχηματική συζήτηση. Θα έπρεπε να συζητάμε, όπως είπε, για την ενίσχυση των τεχνών στα σχολεία και ενδεχομένως αν το μάθημα θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό και στο Λύκειο, και όχι για το αν θα πρέπει να καταργηθεί ένα μάθημα επιλογής σε μια μόνο τάξη του Λυκείου.

«Είναι αναληθές ότι εξοβελίζεται η Τέχνη από τα σχολεία» είπε η υπουργός, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης των Τεχνών από τις πρώτες τάξεις του σχολείου φέρνοντας ως παράδειγμα τη δημιουργία ζώνης πολιτισμού. Όπως είπε «αναμένουμε προτάσεις από την Καλλιτεχνική επιτροπή και το ΙΕΠ».

Γ. Δελής: Μαζί με την επιστημονική γνώση, πρέπει να καλλιεργείται και το συναίσθημα

Ο διάλογος δεν είναι προσχηματικός, πρέπει να δούμε τι σχολεία θέλουμε απάντησε ο βουλευτής Γιάννης Δελής, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση για το ενιαίο 12χρονο σχολείο, στο οποίο περίοπτη θέση έχει και αισθητική αγωγή. «Το σχολείο δεν είναι σουπερ μάρκετ προϊόντων. Έτσι όμως το αντιμετώπιζαν όλες οι κυβερνήσεις» είπε.

Σε ό,τι αφορά τη μικρή συμμετοχή των μαθητών στα καλλιτεχνικά μαθήματα στην Α’ Λυκείου, ο κ. Δελής επισήμανε πως αυτή η «μικρή συμμετοχή είναι εξαναγκαστική» καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάσκουν τα μαθήματα, ενώ οι προϋπολογισμοί του υπουργείου δεν φτάνουν για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες των μαθητών.

Παράλληλα στηλίτευσε το γεγονός ότι την ώρα που καταργούνται μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας, στις πανελλαδικές έπεσε θέμα στην έκθεση που ζητούσε από τα παιδιά να απαντήσουν τη ρόλο παίζει στη ζωή σας η ποίηση.

Είναι σημαντική και απαραίτητη η επιστημονική γνώση, υπογράμμισε ο κ. Δελής, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να καλλιεργείται και το συναίσθημα ώστε τα παιδιά να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωπο σημείωσε χαρακτηριστικά.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε