Πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για την εκπαιδευτική δράση «Τέχνη για Όλους»
Το πρόγραμμα αποτελεί μια διασχολική συνεργασία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου «Κυβέλη» και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή»

Χρυσό βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Education Leader Awards στην κατηγορία «εξάλειψη των ανισοτήτων στην εκπαίδευση-στοχευμένα προγράμματα  και ειδικά σχολεία» έλαβε το πρόγραμμα «Τέχνη για Όλους», το οποίο εμπνεύστηκε και συντόνισε η κ. Νάνσυ Μπαλούτογλου,  εκπαιδευτικός  Εικαστικών του 4ου Δημοτικού  Σχολείου Αλίμου «Κυβέλη»  το σχολικό έτος 2018-19.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια διασχολική συνεργασία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου «Κυβέλη» και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη και έχει 2 βασικούς άξονες : την τέχνη και τη διαφορετικότητα.

Για τη διεξαγωγή του προγράμματος συνεργάστηκαν, σε καλλιτεχνικό κυρίως επίπεδο, 50 μαθητές από το 4ο Δ.Σ. Αλίμου (τμήματα Ε1 και Στ1), 34 μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου «Πόρτατ Ανοιχτή»και πολλοί  εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα, από το γενικό σχολείο συμμετείχαν η κ. Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου και η κ. Ζωή Μεταλλίδου (δασκάλες  τμημάτων Ε1 και Στ1 αντίστοιχα), η  κ. Ελένη Μαρίνη (εκπαιδευτικός Μουσικής), οι κυρίες Ελισάβετ  Πολυμέρου και  Μαρίνα Λεβεντάκου (εκπαιδευτικοί Αγγλικών),ο  κ. Μιχάλης Γαβαλάς ( εκπαιδευτικός Πληροφορικής).

Από το ειδικό σχολείο συμμετείχαν η κ. Σοφία Τσανάκα (μουσικός «Πόρτας Ανοιχτής»), η υποδιευθύντρια κ. Σταυρούλα Παναγιωτάκου και πλήθος μελών του προσωπικού(Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ &ΕΒΠ).

Εξαιρετική ήταν, επίσης, η συμβολή του διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργου Μπούρχα και της διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου κ. Ανδρούλλας Αποστολίδου Θεμελή.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε κερδίσει την επιδότηση του κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση καθώς κατατάχθηκε ανάμεσα στις 20 δράσεις που επιλέχθηκαν πανελλαδικώς προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνουμε Παρέα».

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα