Να επιστραφούν οι προκαταβολές εκδρομών 
Εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας  

Τους τελευταίους 3 μήνες οι ελληνικές οικογένειες βιώσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, την πανδημία του κορωνοϊού. Μία κατάσταση φόβου και αγωνίας για όλο τον κόσμο που προκάλεσε σοβαρότατες επιπτώσεις στους πολίτες, ψυχολογικές, οικονομικές, επαγγελματι-κές. Μάλιστα, όλοι διαβεβαιώνουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη, κυρίως όσον αφορά στην εργασιακή ανασφάλεια, στην ανεργία και στη μείωση των εισοδημάτων. Ειδικότερα στο νησί μας που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ασχολείται με τον τουρισμό, οι επόμενοι μήνες και κυρίως ο χειμώνας θα είναι μία δοκιμασία για όλους μας.                   

Μέσα σε αυτές, λοιπόν, τις ιδιαίτερα δύσκολες και δυσοίωνες συνθήκες θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να δοθούν πίσω οι προκαταβολές των εκδρομών που είχαν σχεδιαστεί για το διάστημα Μάρτη - Μάη 2020, αλλά ματαιώθηκαν.                     

Ποσά προκαταβολής των 100,150 ή 180 ευρώ δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Το ταξιδιωτικό γραφείο ισχυρίζεται ότι δεν έχει ευθύνη, ότι έχει δώσει τα χρήματα στην αεροπορική εταιρεία. Η αεροπορική εταιρεία απάντησε ότι δεν θα επιστρέψει χρήματα, αλλά θα δώσει το ποσό σε κουπόνι (voucher) που θα μπορεί να εξαργυρωθεί  για επόμενη εκδρομή μέσα σε 18 μήνες.             

Δεν συμφωνούμε καθόλου με αυτή την πρόταση. Ποιος εγγυάται ότι θα ξαναγίνουν εκδρομές, και μάλιστα στο εξωτερικό, μετά την πανδημία; Εξάλλου οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό και ένα δεύτερο ή και τρίτο κύμα εξάπλωσης του ιού μέσα στην επόμενη χρονιά. Συνεπώς, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν και πότε θα γίνουν εκδρομές. Επιπλέον, πόσο σίγουρο είναι ότι οι γονείς (που εξαιτίας του ιού έχουν βρεθεί σε δυσμενή οικονομική κατάσταση) θα είναι σε θέση να στείλουν τα παιδιά τους εκδρομή; Ίσως να είναι μια μεγάλη πολυτέλεια πια αυτό. Και, επίσης, πολλά παιδιά θα αποφοιτήσουν, άρα δε θα έχουν ξανά την ευκαιρία μιας σχολικής εκδρομής.                                             

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε να επιστραφεί ακέραιο το ποσό των προκαταβολών. Είναι απαράδεκτο να ζητάνε οι αεροπορικές εταιρείες από τους γονείς να καλύψουν τις οικονομικές απώλειες που είχαν. Άλλωστε, οι εκδρομές δεν πραγματοποιήθηκαν με εντολή και των κυβερνήσεων χωρών του εξωτερικού και με εντολή της δικής μας κυβέρνησης. Συνεπώς, δεν ευθύνονται τα σχολεία για τη ματαίωση τους.                                   

Σ΄ αυτό το δίκαιο αίτημά μας, που απασχολεί εκατοντάδες σχολεία σ’ όλη τη χώρα, έχουμε συμπαραστάτη την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων, και δηλώνουμε ότι δεν είναι πρόβλημα των οικογενειών μας ο “δανεισμός” κανενός ταξιδιωτικού γραφείου, καμιάς αεροπορικής εταιρείας, κανενός ξενοδόχου!

Απευθυνόμαστε στο Δήμο και στην Περιφέρεια ζητώντας να μεριμνήσουν για την επίλυση του ζητήματος.                                           

Απευθυνόμαστε στο Υπουργείο Παιδείας που οφείλει με εντολή ή με νομοθετική παρέμβαση, να υποχρεώσει τις αεροπορικές εταιρείες να επιστρέψουν τα ποσά. Είναι ευθύνη της Πολιτείας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή να σταθεί δίπλα στις δοκιμαζόμενες οικογένειες και όχι στους διεθνείς αεροπορικούς κολοσσούς!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο θα διατηρήσουν κλειστά τα σχολεία τους τον Σεπτέμβριο
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει «λάθος» την απόφαση περιφερειών για κλειστά σχολεία τον Σεπτέμβριο
Βουλή-Live: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Βουλή-Live: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή
Βουλή-Live: Επίκαιρες ερωτήσεις για την αφαίρεση διδακτικής υπηρεσίας λόγω κύησης και εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη