Σε απεργία πείνας ο κρατούμενος Αθανάσιος Κυριαζής - Διεκδικεί την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών του
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση του ΣΙΕΛ Αχαΐας για τον κρατούμενο φοιτητή του ΕΑΠ Αθανάσιο Κυριαζή

Ο Αθανάσιος Κυριαζής είναι κρατούμενος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου και παράλληλα φοιτεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών).

Τα προηγούμενα 24ωρα μεταφέρθηκε εσπευσμένα  στο  νοσοκομείο του Ρίου, συνέπεια της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει από τις  11 Ιουνίου διεκδικώντας την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Αυτές τις 16 ημέρες της αποχής από τη σίτιση έχει χάσει περίπου 10 κιλά, είναι φανερά καταβεβλημένος ενώ στηρίζεται σε σκουπόξυλο για να κινηθεί και γι αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Ο κρατούμενος έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσει με την υπηρεσία Αντεγκληματικής Πολιτικής ζητώντας λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη συνέχιση της εκπαιδευτικής του διαδικασίας, χωρίς αποτέλεσμα, αφού -όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του- το τηλέφωνο χτυπούσε αδιαλείπτως χωρίς ανταπόκριση, ενώ άφησε μήνυμα και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού ώστε να ενημερωθεί σχετικά.

Ακριβώς όπως και στη περίπτωση του Βασίλη Δημάκη φανερώνεται με τον καλύτερο τρόπο ο “σωφρονιστικός” χαρακτήρας των φυλακών που συχνά επιστρέφει στην κοινωνία χειρότερους απ’ ότι παρέλαβε τους κρατούμενους. Έτσι και σ’ αυτή τη περίπτωση βλέπουμε τον τιμωρητικό χαρακτήρα των φυλακών αλλά και της πολιτείας που αντιμετωπίζει με απαξίωση και περιφρόνηση τους κρατούμενους. Για άλλη μια φορά βλέπουμε αυταρχικές πρακτικές που καταπατούν ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Ως Σ.Ι.Ε.Λ Αχαΐας, ως εκπαιδευτικοί, τασσόμαστε στο πλευρό του Αθανάσιου Κυριαζή και καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες πριν να είναι αργά για την ήδη επιβαρυμένη υγεία του. Συντασσόμαστε με το δίκαιο και αυτονόητο αγώνα του για να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katalipsi
Χανιά: Ο διευθυντής γυμνασίου έστειλε 15 μαθητές και τους γονείς τους στον Εισαγγελέα για κατάληψη
Θύελλα αντιδράσεων στη σχολική κοινότητα: Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων 15 παιδιά μετά από επώνυμη μήνυση διευθυντή
Χανιά: Ο διευθυντής γυμνασίου έστειλε 15 μαθητές και τους γονείς τους στον Εισαγγελέα για κατάληψη
ιτυε
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
Ψηφιακός μετασχηματισμός στην Παιδεία: Τεχνητή νοημοσύνη, ηχητικά βιβλία και «panic button» στα σχολεία
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
ισρτ
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ
Παγκόσμιος Στολίσκος Αλληλεγγύης: Σοκάρουν οι εικόνες με τους δεμένους ακτιβιστές και τους 19 Έλληνες
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ