Μαθήτρια Ειδικού Σχολείου βραβεύτηκε στο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κοζάνη:Έξυπνη Πόλη»
Οι προτάσεις της Βασιλικής Βαλιάκα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας Κινητικότητα – Μεταφορές και στον Άξονα προτεραιότητας Έξυπνη Διαβίωση (SmartLiving)

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου βραβεύτηκε η μαθήτριά μας Βασιλική Βαλιάκα η οποία συμμετείχε στο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Κοζάνη:Έξυπνη Πόλη». Διοργανωτές του διαγωνισμού ήταν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης, με την υποστήριξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Οι προτάσεις της Βασιλικής Βαλιάκα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας Κινητικότητα – Μεταφορές και στον Άξονα προτεραιότητας Έξυπνη Διαβίωση (SmartLiving) και ήταν οι εξής:

  • Η δημιουργία εφαρμογής στο κινητό, για ανίχνευση ελεύθερων θέσεων σταθμεύσεις γενικά και θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ ειδικά, όχι μόνο για τους ντόπιους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες, ώστε να μην τριγυρνάνε με τις ώρες αναζητώντας κενές θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν και οι εκπομπές καυσαερίων.
  • Η δημιουργία εφαρμογής κινητού για εντοπισμό της θέσης του χρήστη, ώστε να παρέχει πληροφορίες για το σημείο στο οποίο  βρίσκεται: τα ιστορικά γεγονότα, τα ιστορικά μνημεία, τα μουσεία, τα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν κοντά στο σημείο, πληροφορίες για την προσβασιμότητά τους και την προσβάσιμη προς αυτά διαδρομή.
  • Η πρόσθεση στους πλοηγητές GPS της δυνατότητας επιλογής -από τον κάθε ενδιαφερόμενο- της διαδρομής προς τον προορισμό με αμαξίδιο όπως υπάρχει για το αυτοκίνητο, τη συγκοινωνία ή τους πεζούς.
  • Ένα άλλο ζήτημα είναι τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία τα οποία πολλές φορές δεν είναι προσβάσιμα γιατί είναι σε πολύ παλιά κτίρια ή είναι ερείπια και έτσι επειδή δεν μπορεί να το προσεγγίσει το άτομο που έχει κινητικό πρόβλημα, δεν το επισκέπτεται όλη η οικογένεια. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία χώρων όπου θα γίνεται εικονική περιήγηση για τους συμπολίτες με κινητικό πρόβλημα, όσο οι υπόλοιποι επισκέπτες βλέπουν το αξιοθέατο δια ζώσης.

Ευχόμαστε να συμπεριληφθούν οι προτάσεις της Βασιλικής Βαλιάκα στα σχέδια των αρμοδίων και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή με τις πρωτότυπες ιδέες τους αλλά και τους διοργανωτές που μέσω του διαγωνισμού, έδωσαν το έναυσμα στους μαθητές να καταθέσουν προτάσεις, στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.  

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του

ΕΝΕΕΓΥΛ  Κοζάνης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

 

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ο αριθμός μπορεί να διπλασιασθεί μέχρι το 2040 εάν δεν ληφθούν «φιλόδοξα» μέτρα, προειδοποιεί η Διεθνής Ενωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι προγραμματίζεται το 2021, ο ρόλος των στελεχών και η ετήσια έκθεση
Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων - Πριν τα Χριστούγεννα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση -...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών