Έρχονται απολύσεις και διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών από την Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση
Ανακοίνωση από τον Όμιλο Κοινωνιολογικής-Πολιτικής Σκέψης (Ο.ΚΟΙ.ΠΟ.Σ) Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών φαίνεται να προτάσσει το έλασσον και να το εξισώνει με το μείζον! Εδώ και μέρες αναφέρεται στην υποβάθμιση των τεχνών από την εκπαίδευση. Πράγματι τα μαθήματα επιλογής με αναφορά στις τέχνες στα νέα ωρολόγια προγράμματα εξαφανίζονται. Παραμένουν όμως τα μαθήματα γενικής Παιδείας στο Γυμνάσιο. Φυσικά και πρόκειται περί υποβάθμισης που όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουν αγώνες να μην περάσει. Και μέχρι εδώ καλά….

Όμως το να προτάσεις κάτι τέτοιο την ώρα που τέσσερα μαθήματα κοινωνικών επιστήμων εξαφανίζονται από την εκπαίδευση (κοινωνιολογία, Βασικές Αρχές κοινωνικών επιστήμων, Σύγχρονος Κόσμος) και μείωση κατά μια ώρα (Πολιτική Παιδεία , Οικιακή Οικονομία) είναι σαν να βλέπεις το δένδρο και να χάνεις το δάσος.

Εδώ πλέον δεν μιλάμε για υποβάθμιση (όπως στην περίπτωση των Τεχνών) άλλα για εξαφάνιση των Κοινωνικών ‘ Πολιτικών Επιστήμων, Άμεσες απολύσεις εκπαιδευτικών από την Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση, Μηδενικό ωράριο! για τους Κοινωνικούς Επιστήμονες (Διαθεσιμότητες, Μετατάξεις η και απόλυση!) και ελάχιστο ωράριο’ Υπεραραριθμιες για τους Οικονομολόγους (ΠΕ80).

Με αυτήν την λογική αντί να προτάσσεται ο κοινός αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες που αφορούν τους κοινωνικούς επιστήμονες και οικονομολόγους…. Ο αγώνας απλά υποβαθμίζεται σε αγώνα για  απλή αναβάθμιση των τεχνών. Με αυτήν ίσως την λογική το ΠΑΜΕ δεν ψήφισε την αποχή από την βαθμολόγηση στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στις απολύσεις διαθεσιμότητες.

Δυστυχώς όταν βλέπεις το δένδρο και χάνεις το δάσος… τότε οδηγείς και σε συνεχή ηττοπάθεια τους εργατικούς κοινωνικούς αγώνες και αυτό κοστίζει και κοινωνικά και πολιτικά.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Βία στα σχολεία: Παρέμβαση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας με προτάσεις
Σχετικά με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Παιδείας για την πλατφόρμα αναφοράς περιστατικών και την αυστηροποίηση των κυρώσεων, η ένωση παρατηρεί...
Βία στα σχολεία: Παρέμβαση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας με προτάσεις