pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Το alfavita.gr παρουσιάζει το Ψηφιακό Λεύκωμα μαθητών της Α΄τάξης του ΓΕΛ Σούδας , ένα έργο Τέχνης από το Λύκειο. Τα παιδιά με τη συνδρομή της εκπαιδευτικού Δήμητρας Διαμαντή, διαχειρίστηκαν με εικαστικά μέσα την αγωνία την εσωτερικότητα και την ανασφάλεια τους και κατέθεσαν τη δικιά τους αλήθεια

Το σημείωμα που έστειλε στο alfavita.gr η Εικαστικός & εκπ/κός ΠΕ08, Δήμητρα Διαμαντή:

Από προχθές διαβάζω και ξαναδιαβάζω το νέο ωριαίο ημερήσιο πρόγραμμα των Λυκείων που πήρε ΦΕΚ, με το οποίο καταργούνται τα Καλλιτεχνικά  και το Σχέδιο (ελεύθερο & γραμμικό, πανελλαδικώς εξεταζόμενα  μαθήματα) και προσπαθώ να κατανοήσω τα ακατανόητα στην απόφαση του – μη σεβαστού – Υπουργείου Παιδείας!

Την ίδια στιγμή, διαβάζω σχόλια γονέων που αναφέρονται στην ‘ουσία’(?!) και την χρησιμότητα του μαθήματος, μάθημα επιλογής, που σύμφωνα με αυτούς δεν γινόταν ποτέ, μάθημα Β΄, Γ ΄κ.ο.κ.  κατηγορίας. Προφανώς, όλοι αυτοί κρίνουν ότι η επαφή των παιδιών τους με τις Τέχνες (ή και κοινωνικές επιστήμες, αναφερόμενη και στην κατάργηση της κοινωνιολογίας) είναι ξεπερασμένη ή προνόμιο των λίγων, μιας ελιτ  τάξης.

Εγώ, από την δικιά μου πλευρά και τελείως βιωματικά, το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ και να βεβαιώσω είναι τη μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών μου καθ΄ όλη τη διάρκεια αυτής της άχαρης περιόδου του lock down και την πληθώρα των δημιουργιών τους που έλαβα. Περίοδος καραντίνας χωρίς τέχνη δεν θα μπορούσε να υπάρξει αλλά απ΄ ότι φαίνεται, το νέο εκπαιδευτικό σύστημα θέλει νέους άχρωμους, ανέκφραστους και άβουλους.

Σε απάντηση λοιπόν, όλων αυτών, σας παρουσιάζω με μεγάλη χαρά και τιμή μια δική μας εναλλακτική «έκθεση», διαφορετικής μορφής απ΄ ότι έχουμε συνηθίσει, μιας που οι συνθήκες επέβαλαν την προσαρμογή μας σε νέα δεδομένα.

3.png

 

Οι μαθητές της Α΄τάξης του ΓΕΛ Σούδας, διαχειρίστηκαν με εικαστικά μέσα την αγωνία, την εσωτερικότητα και την ανασφάλεια τους και κατέθεσαν τη δικιά τους αλήθεια.

Μέσα σε όλον αυτόν τον παραλογισμό των ημερών  και την κατάργηση των καλλιτεχνικών, η δημοσιοποίηση του ψηφιακού μας λευκώματος δείχνει τόσο «σουρεάλ» και δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα.

2.png

Για να τελειώνω όμως με τα παράπονα, θέλω να καταθέσω πόσο τεράστια ευλογία είναι να δουλεύει κανείς με παιδιά, να εμπνέεται από αυτά και να λαμβάνει καθημερινά – αναμφισβήτητα, με μεγάλο κόστος, ψυχική και σωματική κούραση – επιστροφές, αγκαλιές και χαρούμενα μάτια!

Πολλές ευχαριστίες σε όλα τα παιδιά και ευχές για ανέμελο καλοκαίρι!                                      

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δήμητρα Διαμαντή

Εικαστικός & εκπ/κός ΠΕ08

Δείτε το λεύκωμα πατώντας εδώ

1.png

Κατεβάστε το σε pdf

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα