foitites poreia
«Καταδικάζουμε το έγκλημα που σημειώθηκε στις ΗΠΑ και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον κόσμο που βρίσκεται στο δρόμο. Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στα πανεπιστήμια»

Πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ πραγματοποίησαν φοιτητές- μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από 13 φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας και στη συνέχεια πορεύτηκαν μέσω των οδών Μητροπόλεως και Τσιμισκή για να καταλήξουν μπροστά στο προξενείο των ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα και σχηματίζοντας με πλακάτ τη φράση: «I can't breath».

«Καταδικάζουμε το έγκλημα που σημειώθηκε στις ΗΠΑ, με την αποτρόπαια δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλον τον κόσμο που βρίσκεται τόσες μέρες στον δρόμο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουμε ξεκάθαρα πως ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στα πανεπιστήμια», δήλωσε η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Άννα Μαρία Ηλιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πορείες στις ΗΠΑ για τη νέα δολοφονία στην Μινεάπολη από πράκτορες της ICE
ΗΠΑ: Κύμα οργής σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του 37χρονου από την ICE
Σε κλίμα εμπόλεμης ζώνης οι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ μετά τη νέα δολοφονία στη Μινεάπολη – «Πράκτορες του χάους» οι ομοσπονδιακοί της ICE
ΗΠΑ: Κύμα οργής σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του 37χρονου από την ICE
ΠΑΣΕΠ, εκπαιδευτικοί πληροφορικής
Στρατηγική συμμαχία ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το μέλλον της Πληροφορικής
Μνημόνιο Συνεργασίας ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας στον τομέα της Εκπαιδευτικής Πληροφορικής
Στρατηγική συμμαχία ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το μέλλον της Πληροφορικής