Thumbnail
Ψήφισμα Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Ο σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης  σε συνεδρίαση του  πιστεύει ακράδαντα ότι καμιά ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος ήχου ή εικόνας μέσα από τις σχολικές αίθουσες [με υπολογιστές, κινητά, κάμερες κλπ] δεν είναι αποδεκτή και για λόγους παιδαγωγικούς και  για λόγους δημοκρατίας.

Η χρήση κάμερας δεν παραβιάζει μόνο τα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών αλλά εκθέτει και τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των μαθητριών μας με τον επιπλέον κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε κακόβουλο τρόπο. Είναι αυτή που καταργεί την ιδιωτικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας την αμεσότητα, την ελευθερία λόγου και τον αυθορμητισμό, αφού με τις κάμερες γίνεται δημόσια η συμμετοχή ή μη     των μαθητών –τριων, ο διάλογος, οι αδυναμίες και ιδιαιτερότητές τους. Το μάθημα είναι πράξη αλληλεπίδρασης και όχι μονόλογος. 

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαχωριστεί η παράδοση και η εξέταση των μαθητών  με αυθαίρετο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο και δεν μπορεί να γίνεται υπό καθεστώς παρακολούθησης, ανελευθερίας και φόβου για τυχόν λάθη και αστοχίες .Ούτε βέβαια μπορεί να εθίζει τους μαθητές σε ένα μοντέλο ελέγχου της συμπεριφοράς και της προσωπικότητάς τους, όπως η λογική της κάμερας  επιβάλλει.

Ο σύλλογος Διδασκόντων διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την μετατροπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε  τηλεοπτικό «ριάλιτι» και θα υπερασπιστεί σε κάθε περίπτωση την αξιοπρέπεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας με μηχανή
Άγιος Παντελεήμονας: Στο νοσοκομείο 58χρονος μετά από άγρια συμπλοκή – Χειροπέδες σε 48χρονο
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 58χρονος μετά από συμπλοκή στον Άγιο Παντελεήμονα
Άγιος Παντελεήμονας: Στο νοσοκομείο 58χρονος μετά από άγρια συμπλοκή – Χειροπέδες σε 48χρονο
Χρήματα από τον μισθό σε πορτοφόλι
Κατώτατος μισθός 2026: Πού «κλειδώνει» η νέα αύξηση – Ποιοι βγαίνουν διπλά κερδισμένοι
Πότε μπαίνει ο νέος κατώτατος μισθός, πώς επηρεάζεται το Δώρο Πάσχα και η «καραμπόλα» με τα 20 επιδόματα
Κατώτατος μισθός 2026: Πού «κλειδώνει» η νέα αύξηση – Ποιοι βγαίνουν διπλά κερδισμένοι
Η οβίδα που εντοπίστηκε στην Πεύκη
Θρίλερ στην Πεύκη: Παιδιά εντόπισαν οβίδα και τη μετέφεραν με τα χέρια στους γονείς τους
Μικρά παιδιά που έπαιζαν εντόπισαν την οβίδα στην Πεύκη - «Πάμε να ανάψουμε κερί στην εκκλησία» λένε οι γονείς
Θρίλερ στην Πεύκη: Παιδιά εντόπισαν οβίδα και τη μετέφεραν με τα χέρια στους γονείς τους