Δήμος Αθηναίων: Ασφαλή και καθαρά τα Δημοτικά Σχολεία εν όψει επαναλειτουργίας
Ενημέρωση του Δήμου Αθηναίων για τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

«Καθαρά και ασφαλή τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων θα υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Δευτέρα 1 Ιουνίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, σημειώνοντας πως η προετοιμασία γίνεται με εντατικούς ρυθμούς, από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των δημοτικών, και ανταποκρίνεται πλήρως στους όρους και τις προϋποθέσεις του υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Όπως επισημαίνεται, στις σχολικές μονάδες θα υπάρχει από την πρώτη μέρα ο αριθμός των καθαριστριών που χρειάζονται για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους με σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση. Επίσης θα υπάρχουν αντισηπτικά, απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνη σε απολύτως επαρκείς ποσότητες ενώ στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων που ήταν κλειστά από τις 10 Μαρτίου, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται και μέσα στο Σαββατοκύριακο προληπτικές απολυμάνσεις.

«Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρινόμενος άμεσα στην απόφαση για επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων διέθεσε τις προηγούμενες ημέρες στις σχολικές επιτροπές περίπου 150.000 ευρώ ώστε να εξασφαλιστούν και με την δική τους καθοριστική συμβολή οι αρτιότερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για την Ιθάκη και την Πρωτομαγιά 2026
Αλέξης Τσίπρας για Πρωτομαγιά: «Το κόκκινο νήμα του αγώνα και της ελπίδας συνεχίζεται»
«Αρνούμαστε οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμο υλικό και σαν απλή στατιστική»
Αλέξης Τσίπρας για Πρωτομαγιά: «Το κόκκινο νήμα του αγώνα και της ελπίδας συνεχίζεται»
Κωνσταντίνος Βλάσης
Μετατάξεις για Διευθυντές-Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κενό νόμου» λέει το υπουργείο Παιδείας
Γιατί αποκλείονται Διευθυντές και Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ από τις μετατάξεις – Τι απαντά ο Κώστας Βλάσης στη Βουλή
Μετατάξεις για Διευθυντές-Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: «Δεν υπάρχει κενό νόμου» λέει το υπουργείο Παιδείας
Γυναίκα εκπαιδευτικός μπαίνει μέσα σε τάξη σχολείου
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
«Εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε αντικείμενα που εμείς αγνοούμε» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ