Αγωνιστικές  Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης: Το ΠΑΜΕ παρουσιάζει το μαύρο άσπρο!
Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο κατατίθεται και η ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι  απούσα!

Η κυβέρνηση καταθέτει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και η ηγεσία της ΟΛΜΕ συνεχίζει την τακτική της αδράνειας, ούτε προτείνει σχέδιο αγώνα , ούτε οργανώνει τον κλάδο. Την ίδια στιγμή η ηγεσία του ΠΑΜΕ αντί να συμβάλει να συνεχίσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις Γενικές Συνελεύσεις αρνήθηκε τη διαμόρφωση προγράμματος δράσης. Είναι χαρακτηριστική η στάση του στο πρόσφατο συλλαλητήριο. Με μια πρωτοφανή από άποψη συνδικαλιστικής δεοντολογίας και ηθικής ανακοίνωση στις 26/5 στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε το μαύρο άσπρο στην προσπάθειά του να καλύψει την απαράδεκτη στάση του στο θέμα του συλλαλητηρίουΥπονόμευσε ανοιχτά τη διοργάνωσή του και αφού δεν το πέτυχε, προσπάθησε να οικειοποιηθεί την πορεία που έγινε για κομματικούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή του το βράδυ της 26/5 αναφέρει «στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μαζικό μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, μετά από κάλεσμα των Α΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, των Ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) και Φοιτητικών συλλόγων». Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και όσα ψέματα και αν γράψουν, τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Τα σωματεία που αναφέρει ότι οργάνωσαν το συλλαλητήριο δεν ήταν οι οργανωτές. Ενώ οι αρχικές αποφάσεις των Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ ήταν υπέρ της διοργάνωσης συλλαλητηρίου, με επιμονή του ΠΑΜΕ και πρόταση για συναυλία και όχι πορεία, και ψήφους των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, άλλαξαν την τελευταία στιγμή και έγιναν κάλεσμα σε συναυλία, και μάλιστα στη Δ΄ ΕΛΜΕ με βασική διεκδίκηση την αύξηση των δαπανών για την παιδεία και όχι την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε μετά από κάλεσμα ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ με αποφάσεις των Β΄, Γ΄ ΕΛΜΕ, Α΄, Β΄, Γ΄, Ζ΄ ΣΕΠΕ, ΣΕΠΕ Λαγκαδά και Φοιτητικών Συλλογών και της Α΄ ΕΛΜΕ που καλούσε σε συλλαλητήριο και συναυλία. Κανένα από τα σωματεία αυτά δεν αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ΠΑΜΕ. Καμία συναυλία βέβαια δεν προετοιμάστηκε, ούτε έγινε (πώς άλλωστε μπορούσε από το βράδυ της Δευτέρας έως την Τρίτη να οργανωθεί) και αποδείχθηκε περίτρανα ότι ήταν η πρόφαση για να μην πραγματοποιηθεί η πορεία. Την ώρα που ο εκπαιδευτικός κόσμος με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ δίνει τη μάχη κατά του νομοσχεδίου, το ΠΑΜΕ επιλέγει να υπονομεύσει τη δράση τους γιατί προέχει ο κομματικός σχεδιασμός και όχι η στήριξη  των σωματείων και ο αγωνιστικός συντονισμός τους.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη συνέχιση των αγώνων, ο εκπαιδευτικός κόσμος και τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ) που έχουν επιβάλλει την αδράνεια και την απραξία στην ΟΛΜΕΡοκάνισαν τον χρόνο, συγκάλεσαν πολύ αργά Γενικές Συνελεύσεις και δεν συνέβαλαν στη συσπείρωση των εκπαιδευτικών. Δεν όρισαν ακόμη Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ για να πάρει αποφάσεις και ο κλάδος ενδεχομένως θα πάρει αποφάσεις μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου! Η συνολική τους στάση είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής αποδοχής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Διαφωνούν μόνο με επιμέρους πλευρές τους (η ΔΑΚΕ βρίσκει θετικά στο νομοσχέδιο, οι ΣΥΝΕΚ αρνούνται μόνο την εξωτερική αξιολόγηση) και έτσι αφήνουν περιθώρια στην κυβέρνηση να προωθεί βήμα – βήμα τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της.

Τεράστιες ευθύνες έχει όμως και το ΠΑΜΕ που έχει ξεπεράσει κάθε όριο.  Είναι ενάντια στις κάμερες, αλλά στηρίζει την τηλεκπαίδευση του υπουργείου. Είναι ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά καταψηφίζει ότι το υπουργείο την προωθεί και με την τροπολογία για τις καμερες. Δηλώνει ναι στις κινητοποιήσεις, αλλά δεν συμμετείχε στις πορείες των σωματείων την περίοδο του κορωνοϊού, αλλά ούτε στο μεγάλο  συλλαλητήριο στις 8/5 πήρε μέρος. Γράφει σε όλες τις ανακοινώσεις του ότι στηρίζει τα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά καταψηφίζει τις συναντήσεις συντονισμού των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και απέχει από κάθε συνάντηση αγωνιστικού συντονισμού που οργανώνεται….. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας με ψέματα δεν πρέπει να μένει αναπάντητη γιατί υπονομεύει και τη δράση των σωματείων, αλλά και λειτουργεί παραλυτικά για τους ίδιους τους συναδέλφους.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να υπερασπιστούν τη λειτουργία των σωματείων μας και να καταδικάσουν τις πρακτικές της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, αλλά  και της ηγεσίας του  ΠΑΜΕ. Με τη συσπείρωση στις ΕΛΜΕ, τη μαχητική παρουσία στις Γ.Σ. και με συνέχιση του αγώνα να στείλουμε μήνυμα ότι τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα ούτε θα περάσουν, ούτε θα εφαρμοστούν, θα ανατραπούν!

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Η αποτελεσματικότητα της εκστρατείας προληπτικών μέτρων δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19
Η αποτελεσματικότητα της εκστρατείας προληπτικών μέτρων δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19
Ενημέρωση για COVID-19 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (10/7/2020)
Η αποτελεσματικότητα της εκστρατείας προληπτικών μέτρων δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19