Καταγγελία: Στον αέρα η καθαριότητα των σχολικών μονάδων της Αθήνας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καταγγελία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

Η δημαρχία Μπακογιάννη και ο αντιδήμαρχος παιδείας κωφεύουν! Στον αέρα η καθαριότητα όλων των σχολικών μονάδων τώρα που ανοίγουν και δημοτικά/νηπιαγωγεία

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θέσαμε κατ’ επανάληψη και από την πρώτη στιγμή, το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων, των σοβαρότατων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό ώστε να καλυφθούν με επάρκεια οι υγειονομικοί όροι που θέτει ο ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στις 18/5 ξαναθέσαμε το ζήτημα απαιτώντας από τον αντιδήμαρχο παιδείας Εμ. Καλαμπόκα  να απαντήσει συγκεκριμένα για τα μέτρα που έχει πάρει για το ζήτημα αυτό, μια και διαφαινόταν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε άνοιγμα των σχολικών μονάδων και της Α’ βάθμιας από 1/6. Ήδη μας είχε ανησυχήσει το γεγονός ότι η δημαρχία Μπακογιάννη είχε μετακινήσει τις/τους καθαρίστριες/ές από δημοτικά και νηπιαγωγεία για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της λειτουργίας των σχολείων της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και είχε αφήσει ακάλυπτα τα σχολεία της Α’ βάθμιας ενώ είχαν ξεκινήσει οι εγγραφές.

Οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν. Την Δευτέρα 1/6 ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία και δεν υπάρχει πλέον επαρκές προσωπικό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σχεδόν 420 σχολικών μονάδων! Οι απαντήσεις του κ. Καλαμπόκα ότι θα χρησιμοποιήσει το προσωπικό καθαριότητας από τις λέσχες φιλίας ακούγονται ως ανέκδοτο. Το προσωπικό από τις 25 λέσχες φιλίας δεν επαρκεί ούτε για αστείο για τις ανάγκες των 420 περίπου σχολικών μονάδων! 

Οι συμβάσεις έργου αντί για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας οδηγούν σε αδιέξοδο τα πράγματα. Γιατί οι συμβασιούχες καθαρίστριες πληρώνονται με βάση τον αριθμό των αιθουσών με τα εξευτελιστικά ποσά των 300 ευρώ το μήνα, τα χρήματα τους αποδίδονται με πολύμηνη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μην είναι αποκλειστικής απασχόλησης.

Εν τω μεταξύ, τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, δεν ικανοποίησαν το αίτημα του δήμου της Αθήνας για προσλήψεις 250 εργαζόμενων ως έκτακτο προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών Θεοδωρικάκου ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα μόνιμα, ήταν μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια για τα κανάλια.

Όλα τα παραπάνω, οδήγησαν ώστε η δημαρχία Μπακογιάννη και ο αντιδήμαρχος παιδείας Εμ. Καλαμπόκας να μεταφέρουν την ευθύνη των προσλήψεων σε κάθε σχολική επιτροπή καλώντας τους να βρουν προσωπικό καθαριότητας για ένα μήνα (!!!) με διάθεση 230 ευρώ ανά σχολική μονάδα (έκτακτη επιχορήγηση 100.000 ευρώ για 420 σχολεία)! Στην ουσία απλώς, πέταξαν την ευθύνη από πάνω τους!

Μία είναι η λύση! Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ με ένα νόμο όλων των συμβασιούχων καθαριστριών/ών ώστε να έχουν πλήρη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ! 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αδωνις γεωργιαδης
Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - "Καταθέτω άμεσα τροπολογία"
Μέχρι χαμομήλι και λεβάντα ψεκάζουν επιτήδειοι με ναρκωτικά μετά την απαγόρευση της κάνναβης, ισχυρίζεται ο υπουργός υγείας
Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - "Καταθέτω άμεσα τροπολογία"
ηλιουπολη
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Αυτοκίνητο κατέληξε στην είσοδο πολυκατοικίας, ενώ κάτοικοι κάνουν λόγο για περιστατικό που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για μεγάλη απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ
Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας ιδιωτικές δομές και ΚΔΑΠ για διασπάθιση πόρων με πλαστές ενημερότητες
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για μεγάλη απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ