Νίκος Ζενέτος
Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζανέτος για την επαναλειτουργία των μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Την ερχόμενη Δευτέρα (1/6) είναι η σειρά της επανεκκίνησης των δημοτικών σχολείων και των βρεφονηπιακών μονάδων και οι δήμοι εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για την προετοιμασία τους. Ο Δήμος Ιλίου στεγάζει 22 δημοτικά, 31 νηπιαγωγεία, 12 βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και ήδη οι εργασίες έφτασαν στο τελικό στάδιο, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής η επιστροφή των παιδιών.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δημοτική Αρχή εφοδίασε τις σχολικές μονάδες με επιπλέον ποσότητα υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά υγρά, μάσκες, γάντια), αλλά και με τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας. Ο καθαρισμός θα είναι συνεχής καθ' όλη τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους, ενώ οι αίθουσες διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και με το απαιτούμενο μέτρο απόστασης ανάμεσα στα θρανία. Υπάρχει διαρκής επικοινωνία του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Δημήτρη Γαλούνη, με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε η επανεκκίνηση να γίνει απρόσκοπτα και με την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας.

«Η επιστροφή των μαθητών στον φυσικό τους χώρο, σηματοδοτεί την προσπάθεια να επανέλθει η καθημερινή ζωή στην κανονικότητα. Και κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία, δεν υπάρχει», δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Δήμος Ιλίου έχει εξασφαλίσει την επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, σε χώρους όπου τα παιδιά μας θα νιώθουν και θα είναι ασφαλή. Είμαστε κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, έτοιμοι να τους παρέχουμε οτιδήποτε επιπλέον χρειαστούν. Κερδίζουμε μέρα με τη μέρα τη μάχη και είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε και τον τελικό πόλεμο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπαχαρικά
Το μπαχαρικό της μακροζωίας: Πώς το καγιέν ανακουφίζει τον πόνο και «ξυπνά» τον μεταβολισμό
Η καυτερή πιπεριά που κρύβει επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη για την υγεία – από τις αρθρώσεις μέχρι τον έλεγχο του βάρους
Το μπαχαρικό της μακροζωίας: Πώς το καγιέν ανακουφίζει τον πόνο και «ξυπνά» τον μεταβολισμό
Τραπεζικές απάτες
Έστησαν «ψεύτικο δίκτυο κινητής» στην Αθήνα: Πώς δρούσαν οι high tech Κινέζοι χάκερ που άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς
Τεχνολογία επιπέδου υπηρεσιών πληροφοριών, στοχευμένα sms χωρίς ίχνη και εξοπλισμός παρακολούθησης μέσα σε αυτοκίνητο
Έστησαν «ψεύτικο δίκτυο κινητής» στην Αθήνα: Πώς δρούσαν οι high tech Κινέζοι χάκερ που άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς