Για τον Βασίλη Δημάκη
Οι Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών υπερασπιζόνται το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση για κάθε άνθρωπο.

Ως εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση για κάθε άνθρωπο.. Πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη της παιδείας να διαμορφώνει ελεύθερες προσωπικότητες και, κατά συνέπεια, να αναμορφώνει την κοινωνία.

Ο Βασίλης Δημάκης αναγνώρισε τις πράξεις του και πληρώνει για αυτές. Έχει, ωστόσο, πετύχει κάτι συγκλονιστικό που λιγοστοί άνθρωποι καταφέρνουν. Να σηκωθεί όρθιος και να ορίσει τη ζωή του. Με όχημα τη μόρφωση, άλλαξε ρότα και αναγεννήθηκε. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο σχολείο των φυλακών και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.  Διεκδίκησε με απεργία πείνας το δικαίωμα που του έδινε ο νόμος για  φυσική  παρουσία στο Πανεπιστήμιο και αφού το κέρδισε με κόστος για την υγεία του, συνεχίζει με υποτροφία του ΙΚΥ τις σπουδές του κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση των δασκάλων του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που προφανώς,  δεν αντέχει την αληθινή αριστεία, με αφορμή την εκπροσώπηση των συγκρατουμένων του για λήψη υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας, σε ρόλο «κράτους τιμωρού», επιλέγει να τον εκδικηθεί, στερώντας του το δικαίωμά του στη μόρφωση, το δικαίωμα να αλλάξει τη ζωή του. Γιατί αυτό θα ήταν μία ανυπέρβλητη νίκη από έναν απόβλητο της κοινωνίας και άρα νίκη της ίδιας της κοινωνίας που τολμά να σηκώνει ανάστημα. Ο κρατικός μηχανισμός, στρεβλά και αυταρχικά επιβάλλει τη δύναμή του πάνω στον άνθρωπο που αντιστέκεται, που διεκδικεί. Ο Βασίλης Δημάκης μετά τον συνεχή εμπαιγμό του από την πολιτική ηγεσία βρίσκεται για τρίτη φορά σε απεργία πείνας και δίψας. Το κράτος τον ωθεί στη φυσική του εξόντωση. Ύβρις.  

Διψάμε για αξιοπρέπεια, διψάμε για πραγματική ελευθερία. Για εμάς τις/τους εκπαιδευτικούς, κυρίως για χιλιάδες νέους και νέες  ο Βασίλης Δημάκης είναι ελπίδα, είναι το «επικίνδυνο» παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που πιστεύει ότι αυτή η κοινωνία μπορεί να αλλάξει.
Συμφωνούμε απόλυτα με το συνήγορό του, Θ. Καμπαγιάννη: «Το διακύβευμα της υπόθεσης Δημάκη είναι η ίδια η Δημοκρατία»

-Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του.
- Άμεση επιστροφή του στο γενικό πληθυσμό και παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού ώστε να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές διαλέξεις.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΑΔΕΔΥ: Η απαγόρευση των κινητοποιήσεων θα μείνει στα χαρτιά
ΑΔΕΔΥ: Η απαγόρευση των κινητοποιήσεων θα μείνει στα χαρτιά
«Η απρόκλητη βία και η χρήση χημικών μοναδικό στόχο είχαν να διαλύσουν τη δυναμική συγκέντρωση», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ για την επίθεση των δυνάμεων...
ΑΔΕΔΥ: Η απαγόρευση των κινητοποιήσεων θα μείνει στα χαρτιά
Αναβάθμιση και ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία ζητά η ΠΕΕΚΠΕ
Αναβάθμιση και ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία ζητά η ΠΕΕΚΠΕ
Επιστολή της ΠΕΕΚΠΕ στη Μόνιμη Ειδική Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής
Αναβάθμιση και ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία ζητά η ΠΕΕΚΠΕ