Για τον Βασίλη Δημάκη
Οι Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών υπερασπιζόνται το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση για κάθε άνθρωπο.

Ως εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση για κάθε άνθρωπο.. Πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη της παιδείας να διαμορφώνει ελεύθερες προσωπικότητες και, κατά συνέπεια, να αναμορφώνει την κοινωνία.

Ο Βασίλης Δημάκης αναγνώρισε τις πράξεις του και πληρώνει για αυτές. Έχει, ωστόσο, πετύχει κάτι συγκλονιστικό που λιγοστοί άνθρωποι καταφέρνουν. Να σηκωθεί όρθιος και να ορίσει τη ζωή του. Με όχημα τη μόρφωση, άλλαξε ρότα και αναγεννήθηκε. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο σχολείο των φυλακών και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.  Διεκδίκησε με απεργία πείνας το δικαίωμα που του έδινε ο νόμος για  φυσική  παρουσία στο Πανεπιστήμιο και αφού το κέρδισε με κόστος για την υγεία του, συνεχίζει με υποτροφία του ΙΚΥ τις σπουδές του κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση των δασκάλων του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που προφανώς,  δεν αντέχει την αληθινή αριστεία, με αφορμή την εκπροσώπηση των συγκρατουμένων του για λήψη υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας, σε ρόλο «κράτους τιμωρού», επιλέγει να τον εκδικηθεί, στερώντας του το δικαίωμά του στη μόρφωση, το δικαίωμα να αλλάξει τη ζωή του. Γιατί αυτό θα ήταν μία ανυπέρβλητη νίκη από έναν απόβλητο της κοινωνίας και άρα νίκη της ίδιας της κοινωνίας που τολμά να σηκώνει ανάστημα. Ο κρατικός μηχανισμός, στρεβλά και αυταρχικά επιβάλλει τη δύναμή του πάνω στον άνθρωπο που αντιστέκεται, που διεκδικεί. Ο Βασίλης Δημάκης μετά τον συνεχή εμπαιγμό του από την πολιτική ηγεσία βρίσκεται για τρίτη φορά σε απεργία πείνας και δίψας. Το κράτος τον ωθεί στη φυσική του εξόντωση. Ύβρις.  

Διψάμε για αξιοπρέπεια, διψάμε για πραγματική ελευθερία. Για εμάς τις/τους εκπαιδευτικούς, κυρίως για χιλιάδες νέους και νέες  ο Βασίλης Δημάκης είναι ελπίδα, είναι το «επικίνδυνο» παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που πιστεύει ότι αυτή η κοινωνία μπορεί να αλλάξει.
Συμφωνούμε απόλυτα με το συνήγορό του, Θ. Καμπαγιάννη: «Το διακύβευμα της υπόθεσης Δημάκη είναι η ίδια η Δημοκρατία»

-Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του.
- Άμεση επιστροφή του στο γενικό πληθυσμό και παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού ώστε να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές διαλέξεις.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

άρωμα
Ανακλήσεις παρτίδων αρωμάτων στην ΕΕ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Σε διαδικασία ανάκλησης βρίσκονται συγκεκριμένα αρώματα στην ευρωπαϊκή αγορά, έπειτα από ελέγχους των αρμόδιων αρχών που εντόπισαν μη συμμόρφωση με...
Ανακλήσεις παρτίδων αρωμάτων στην ΕΕ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Διατροφή
Τρώτε αργά το βράδυ; Δείτε γιατί μπορεί να «σαμποτάρετε» τον ύπνο και την ενέργειά σας
Ύπνος: Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε αργά το βράδυ, σύμφωνα με μελέτες
Τρώτε αργά το βράδυ; Δείτε γιατί μπορεί να «σαμποτάρετε» τον ύπνο και την ενέργειά σας
οξυγονο
Υποξία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο
Δύσπνοια, σύγχυση και αλλαγές στο χρώμα του δέρματος μπορεί να κρύβουν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση που απαιτεί άμεση ιατρική παρέμβαση.
Υποξία: Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο