kontiadis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι εργασίες της Επιτροπής «έχουν μεν προχωρήσει εντατικά και με πνεύμα ομοφωνίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε Πόρισμα»

Μετά τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, σε διάψευση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα», για εκχώρηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στους δήμους, προχώρησε και ο καθηγητής Ξενοφώντας Κοντιάδης.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους, διευκρινίζει ότι οι εργασίες της Επιτροπής «έχουν μεν προχωρήσει εντατικά και με πνεύμα ομοφωνίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε Πόρισμα, ούτε έχει υποβληθεί κάποιο σχέδιο προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών».

«Το εγχείρημα της μετατροπής της χώρας μας από το πλέον συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης σε ένα σύγχρονο, ορθολογικό και αποτελεσματικό κράτος με πολυεπίπεδη διακυβέρνηση απαιτεί σοβαρή μελέτη, εποικοδομητική διαβούλευση και πολιτική τόλμη», τονίζει ο κ. Κοντιάδης.

Είχε προηγηθεί διάψευση του δημοσιεύματος από τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής, «θα γίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση, προετοιμασία και αξιόπιστος διάλογος με τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς για να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες νομοθέτησης κι εφαρμογής της».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paneladikes_3.jpg
Πανελλήνιες 2026: Τμήματα με χαμηλές βάσεις και δυναμικές επαγγελματικές προοπτικές
Ακολουθούν τέσσερα τμήματα του 4ου Επιστημονικού Πεδίου που αξίζει να εξετάσουν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2026.
Πανελλήνιες 2026: Τμήματα με χαμηλές βάσεις και δυναμικές επαγγελματικές προοπτικές
ζαχαρη
Τι αλλάζει στον οργανισμό όταν σταματήσετε τη ζάχαρη για 14 ημέρες
Η μείωση ή η πλήρης αποχή από τη ζάχαρη, ακόμη και για σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να επιφέρει αξιοσημείωτες αλλαγές στον οργανισμό.
Τι αλλάζει στον οργανισμό όταν σταματήσετε τη ζάχαρη για 14 ημέρες