kontiadis
Οι εργασίες της Επιτροπής «έχουν μεν προχωρήσει εντατικά και με πνεύμα ομοφωνίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε Πόρισμα»

Μετά τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, σε διάψευση του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα», για εκχώρηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων στους δήμους, προχώρησε και ο καθηγητής Ξενοφώντας Κοντιάδης.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους, διευκρινίζει ότι οι εργασίες της Επιτροπής «έχουν μεν προχωρήσει εντατικά και με πνεύμα ομοφωνίας τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε Πόρισμα, ούτε έχει υποβληθεί κάποιο σχέδιο προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών».

«Το εγχείρημα της μετατροπής της χώρας μας από το πλέον συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης σε ένα σύγχρονο, ορθολογικό και αποτελεσματικό κράτος με πολυεπίπεδη διακυβέρνηση απαιτεί σοβαρή μελέτη, εποικοδομητική διαβούλευση και πολιτική τόλμη», τονίζει ο κ. Κοντιάδης.

Είχε προηγηθεί διάψευση του δημοσιεύματος από τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα και αφού ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής, «θα γίνει ολοκληρωμένη ενημέρωση, προετοιμασία και αξιόπιστος διάλογος με τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς για να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες νομοθέτησης κι εφαρμογής της».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Καταγγελία για αδιανόητες απειλές σε βάρος αναπληρωτή εκπαιδευτικού από άλλον εκπαιδευτικό

Ηλεκτρική κουβέρτα: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι στο κρεβάτι

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

USS G. Ford
Χανιά: Φοιτητική κινητοποίηση για την παρουσία του «USS Gerald R. Ford» στη Σούδα
Ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης καλεί σε συγκέντρωση στην Αγορά, ζητώντας απεμπλοκή της χώρας από στρατιωτικούς σχεδιασμούς
Χανιά: Φοιτητική κινητοποίηση για την παρουσία του «USS Gerald R. Ford» στη Σούδα
Χριστίνα Αλεξοπούλου
Πάτρα: Επίθεση με κόκκινη μπογιά στο πολιτικό γραφείο της Χριστίνας Αλεξοπούλου
Επίθεση με κόκκινη μπογιά στο πολιτικό γραφείο της Χριστίνας Αλεξοπούλου που πρόσφατα δήλωσε ότι «το τζάμπα πέθανε»
Πάτρα: Επίθεση με κόκκινη μπογιά στο πολιτικό γραφείο της Χριστίνας Αλεξοπούλου