Για την αναβολή της γενικής συνέλευσης στην Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Ανακοίνωση της ​​​​​​αγωνιστικής παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ-Θεσσαλονίκης

Σχετικά με την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ από ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΑΜΕ

Το Δ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ σε συνεδρίασή του στις 18/5/2020 αποφάσισε την πραγματοποίηση  Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Πέμπτη  21/5/2020 στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Σταυρούπολης με θέμα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και την απάντηση του κινήματος. Μία ώρα πριν τη Γενική Συνέλευση οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΑΜΕ αποφάσισαν, μέσω μηνυμάτων και μέιλ, την αναβολή της λόγω καιρικών συνθηκών. Πρόκειται για πρωτοφανή συνδικαλιστική πρακτική η οποία λειτουργεί σε βάρος και των συνδικαλιστικών διαδικασιών και της λειτουργίας του σωματείου, ενώ απαξιώνει τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Είχε συζητηθεί στο Δ.Σ., και προτάθηκε, να γίνει συνέλευση σε εσωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου.

Όλο αυτό το διάστημα που το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαπολύσει την επίθεσή του στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο με την κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, την ψήφιση της τροπολογίας για την εξ αποστάσεως και τις κάμερες, την έκδοση εγκυκλίου και οδηγιών για την υλοποίησή της, οι τρεις αυτές δυνάμεις αρνούνταν πεισματικά τις προτάσεις για σύγκλιση Γ.Σ. της ΕΛΜΕ και δεν συνέβαλαν στη συσπείρωση του κλάδου. Η στάση τους αυτή εκπορεύεται από το γεγονός ότι δεν αντιπαρατίθενται με το σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής, αλλά με πλευρές της (η ΔΑΚΕ βρίσκει θετικά στο νομοσχέδιο, οι ΣΥΝΕΚ αρνούνται μόνο την εξωτερική αξιολόγηση, ενώ το ΠΑΜΕ υπερασπίζεται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση του Υπουργείου). Γι΄ αυτό και δεν έχουν καταθέσει τοπικά και κεντρικά ενιαίο πρόγραμμα δράσης.

Για μια ακόμη φορά απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς, όχι μόνο παραβιάζοντας το δικαίωμά τους να έχουν γνώμη για τις αποφάσεις του σωματείου, αλλά αδιαφορώντας ακόμα και για το πως και αν θα ενημερωθούν για την αναβολή της Γ.Σ. Η επιλογή τους αυτή είναι αποτέλεσμα της αμφισβήτησης των Γενικών Συνελεύσεων και της προσπάθειάς τους όλα τα τελευταία χρόνια να τις διαλύουν.

Ο κλάδος έχει δείξει τις διαθέσεις του με τα τελευταία μαζικά συλλαλητήρια (8/5, 13/5 και 19/5) κατά του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και απαιτείται σχέδιο αγώνα για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν πρακτικές που προάγουν τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και να συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες του κλάδου, των Γ.Σ., των κινητοποιήσεων, των διαδικασιών συντονισμού.

·         Δευτέρα, 25/5/2020 να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ΕΛΜΕ, Ενώσεων γονέων και μαθητών, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, 6.30μμ., όπως αποφασίστηκε από το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ και άλλες ΕΛΜΕ.

·         Να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΜΕ. Να αποφασίσουμε πολύμορφο, ανυποχώρητο αγώνα με αποφασιστικά αγωνιστικά βήματα τις επόμενες κρίσιμες μέρες: με καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας, συναντήσεις συντονισμού, ημέρα δράσης για την εκπαίδευση με συλλαλητήρια πρωί ή απόγευμα, πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. 48ωρη απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Νέες Γ.Σ. για κλιμάκωση του αγώνα.

·         Να συμμετέχουν στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τρίτη 26/5/2020 στις 6.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ, αφού ανέστειλαν τη Γ.Σ. της Πέμπτης 21/5, αποφάσισαν τη νέα Γ.Σ. χωρίς να ρωτήσουν κανένα άλλο μέλος του Δ.Σ.!

 

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Έσπασε το φράγμα των 900 κρουσμάτων. Σήμερα Σάββατο σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το μεγαλύτερο αριθμό...
Κοροναϊός: 935 νέα κρούσματα, 91 διασωληνωμένοι και 5 νέοι θάνατοι
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
«Δεν μένει άλλη επιλογή για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρά να προβεί σε εμπάργκο εις βάρος όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών...
Η Ορμπανοποίηση της ελληνικής τηλεόρασης
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
«Το ερώτημα λοιπόν που περιμένει την απάντησή του είναι πόσο αγωνιστές κι ευτυχισμένοι είμαστε ως άτομα και ως κοινωνία μέσα στην υποδούλωσή μας σε...
Η ανθρώπινη ευδαιμονία κατά τον Ηρόδοτο
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη
Μετά την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 3 αναστέλλεται η λειτουργία αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων στους...
Κορονοϊός: Κλείνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη