Ο Ιστορικός-Αρχαιολόγος κ.Κυριάκος Βελόπουλος, τα πτυχία του και το alfavita.gr
Μετά από την χθεσινή αποκάλυψη του alfavita.gr για την διάψευση του Πανεπιστημίου Κύπρου σχετικά με το πτυχίο του κ.Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο τελικά προερχόταν από το ΑΝΟΙΚΤΟ Πανεπιστήμιο Κύπρου (διαφορετικό ίδρυμα)  ακολούθησε μια σειρά γεγονότων που καταγράφουμε σήμερα

Κατ αρχάς, πρίν από λίγη ώρα το ΑΝΟΙΚΤΟ Πανεπιστήμιο Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει ότι ο κ.Βελόπουλος διαθέτει πράγματι πτυχίο από το ίδρυμα αυτό (και όχι από το Πανεπιστήμιο Κύπρου). 

"Η Ανακοίνωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

 Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος έλαβε τον Πτυχιακό Τίτλο «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» στις 31 Ιουλίου 2013 και τον Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» (κατεύθυνση Επικοινωνία) στις 31 Ιουλίου 2016 κατά πως ορίζεται από τους κανονισμούς σπουδών και τις διαδικασίες του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κύπρου με εξειδίκευση στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση"

Τούτων δοθέντων, το alfavita.gr οφείλει να θέσει ένα ερώτημα προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης:

Εφόσον αυτά είναι τα πτυχία του, τι ακριβώς εννοεί, όταν δηλώνει δημοσίως ιδιότητα Ιστορικού-Αρχαιολόγου;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο ίδιος ο  κ.Βελόπουλος, έχει δηλώσει ότι η ιδιότητά του (ανάμεσα στις πολλές, όπως πολιτικός και δημοσιογράφος) είναι «Ιστορικός-Αρχαιολόγος». Αυτο λχ τόνισε σε εκπομπή του One Channel σε συνέντευξη με τον Δημήτρη Μανιάτη που τον ρωτούσε για τις χειρόγραφες επιστολές του Ιησού, στις 29 Μαίου 2019.

Οπως αναφέρεται από την ίδια την εκπομπή στο youtube, «ο κ. Βελόπουλος χρησιμοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το δόγμα «η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση» επιχείρησε με έντονο ύφος να κατηγορήσει τον παρουσιαστή Δημήτρη Μανιάτη, όταν εκείνος τον ρώτησε τι συμβαίνει με τα χειρόγραφα του Ιησού, τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του πουλούσε μέσα από την εκπομπή του. «Έχει επιστολές του Ιησού Χριστού του ιδίου. Γράφει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Επιστολή δική του. Θα είστε οι μοναδικοί στον κόσμο που θα έχετε επιστολές του Ιησού Χριστού, του Θεού μας! Το καταλαβαίνετε;» έλεγε κάποτε ο κ. Βελόπουλος. Όμως, ερωτηθείς για αυτό απάντησε προς τον Δημήτρη Μανιάτη ότι «με ρωτάς κάτι που δεν ξέρεις» για να προσθέσει «ως ιστορικός αρχαιολόγος αυτά υπάρχουν. Σου δίνω μια άδεια να πας στη Μονή Διονυσίου να ψάξεις αν υπάρχουν ή όχι».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ, στο 0:39

 

 

Σύμφωνα τώρα με το πτυχίο και την αναγνώριση απο τον ΔΟΑΤΑΠ που επίσης ο ίδιος παρουσίασεμετά από τη διάψευση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο κ.Βελόπουλος έχει πτυχίο από το ΑΝΟΙΚΤΟ Πανεπιστήμιο Κύπρου (που είναι άλλο ίδρυμα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το πτυχίο του αφορά Σπουδές πάνω στον Ελληνικό Πολιτισμό και έχει κριθεί ισότιμο και αντίστοιχο με το ομώνυμο πρόγραμμα σπουδών που προσφέρεται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επίσης στο βιογραφικό του ο ίδιος ο κ.Βελόπουλος πάλι, μας ενημερώνει ότι «το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό».  Δεν γνωρίζουμε αν ο κ.Βελόπουλος συνέχισε κάπου σπουδές πάνω στα δύο πρώτα αντικείμενα, ωστόσο ο ίδιος πάλι, αναφέρει ότι το μεταπτυχιακό του αφορούσε άλλο αντικείμενο: «Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο  Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας».

img-c6dfffb50476c6e1177840520612c6b8-v.jpg
 
Ας δεχθούμε λοιπόν καλοπροαίρετα ότι πρόκειται περί ενός απλού λάθους και ο κ.Βελόπουλος, ή όποιος ανέβασε το βιογραφικό του τόσο στην ιστοσελίδα της Βουλής όσο και στη δική του, μπέρδεψε τα δύο ιδρύματα και παρέλειψε, χωρίς καμιά κακή η άλλη πρόθεση, τη λέξη «Ανοικτό» πλάι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Και πάλι παραμένει το ερώτημα: Μπορεί ένας απόφοιτος Σπουδών πάνω στον Ελληνικό Πολιτισμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου (σ.σ. προ του 2016, που το Τμήμα αναδιαρθρώθηκε και προσέθεσε αυτή την κατεύθυνση), να δηλώνει Ιστορικός-Αρχαιολόγος;

Το alfavita.gr απευθύνθηκε στον καθηγητή και μέλος του ΔΣ του ΕΑΠ κ.Κυριάκο Κουβελιώτη:

«Εαν κάποιος δηλώνει την ιδιότητα του Ιστορικού ως προσωπική του ασχολία και όχι ως επάγγελμα, όπως κάποιος μπορεί λχ να δηλώσει ότι είναι νομομαθής ενώ δεν είναι δικηγόρος, μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ομως για να ονομάζεται κάποιος Αρχαιολόγος, πρέπει να έχει σπουδάσει σε κάποιο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα Πανεπιστημίου», απάντησε.

Ας δούμε τώρα ποια είναι τα απαιτούμενα για να γίνει κάποιος Ιστορικός και ποια για να γίνει Αρχαιολόγος:

Ιστορικός

Για να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του Ιστορικού, χρειάζεται πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής από τα Τμήματα Ιστορίας-Αρχαιολογίας ή Ιστορίας-Εθνολογίας ή Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης ή Ιστορίας-Αρχαιολογίας-Λαογραφίας. Μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου διδακτορικού απαιτούνται για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα (πανεπιστημιακού ή ερευνητή)

Αρχαιολόγος

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των Αρχαιολόγων, έχουν κατοχυρωθεί και ορίζονται ρητά, σύμφωνα με το Π.Δ. 941/77 (ΦΕΚ 320/τ. Α΄/17-10-77). Σπουδές παρέχονται στα Τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κρήτης (Ρέθυμνο) και Κύπρου, στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλος), στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Καλαμάτα) και στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με κατεύθυνση Αρχαιολογία και Αρχαιομετρία. 

Κατά συνέπεια, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, εάν φυσικά επιθυμεί, θα μπορούσε να διευκρινίσει στον ελληνικό λαό αν διαθέτει κάποιο από τα προηγούμενα στοιχεία που απαιτούνται για την ιδιότητα του Αρχαιολόγου. Για τον Ιστορικό, καλόπιστα ας αναγνωρίσει κανείς ότι δεν αναφέρεται σε επάγγελμα, αλλά σε προσωπική του ενασχόληση αφού είναι και συγγραφεας ιστορικών βιβλίων -εκτός κι αν διαθέτει κάποιο άλλο σχετικό πτυχίο που δεν έχει ακόμα εμφανίσει. Στη διάθεσή του αν θέλει να απαντήσει μέσω του alfavita.gr

 

Για το χθεσινό δημοσίευμα

 

Οσον αφορά στο χθεσινό δημοσίευμα του alfavita.gr, που αποκάλυψε πρώτο στην Ελλάδα τη διάψευση του Πανεπιστημίου Κύπρου για το πτυχίο του κ.Βελόπουλου, υπάρχουν επίσης εξελίξεις. Αρχικά να πούμε ότι η διάψευση του Πανεπιστημίου ανακοινώθηκε από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και το θέμα έγινε βάιραλ σε μεγάλες Κυπριακές ιστοσελίδες προτού μεταφερθεί στην Ελλάδα. Εκτοτε έχει δημοσιευθεί και σε δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες.

Πώς απάντησε ο κ.Βελόπουλος; Με αναρτήσεις στο Τουίτερ. Στην πρώτη, καταφέρεται εναντίον των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν τη διάψευση του Πανεπιστημίου Κύπρου με βαρείς χαρακτηρισμούς: «χοίροι της παραδημοσιογραφίας», «δήθεν δημοσιογράφοι», «ξεφτίλες».  

98341559_911065772639292_443213158631342080_n_1.jpg

Σε επόμενο, ο πολιτικός άφησε αιχμές συνωμοσίας εναντίον του από το σύνολο των ΜΜΕ: «Όλα τα ΜΜΕ αφού"μένουν ασφαλή"με τα εκτμ ευρώ,απλά ανταπέδωσαν το "δώρο"!ΤΟΣΗ ΒΡΩΜΙΑ!» 

Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι αυτές οι εκφράσεις, για κάθε έντιμο άνθρωπο συνιστούν τουλάχιστον δυσφήμιση της επαγγελματικής του αρτιότητας και ακεραιότητας. Αλλά ο κ.Βελόπουλος πήγε ένα βήμα παρακάτω: αντί να πει ένα απλό «λάθος έγινε εννοούσα Ανοικτό Πανεπιστημιο Κύπρου» οπότε θα τελείωνε κάπου εδώ η συζήτηση, προτίμησε χθες το απόγευμα, να απευθυνθεί μέσω του δικηγόρου του στο alfavita.gr (δεν γνωρίζουμε αν έχει κάνει το ίδιο σε άλλες ιστοσελίδες) και απαίτησε να... αποσυρθεί το κείμενο που γράψαμε, χαρακτηρίζοντάς το ψευδές και συκοφαντικό. Ετσι μας εξαναγκάζει να συνεχίσουμε το ρεπορτάζ καταγράφοντας τι συνέβη, χωρίς να έχουμε καμία επιθυμία να το κάνουμε.

Η ηλεκτρονική επιστολή που λάβαμε από τη δικηγόρο του, αναφέρει τα εξής:

 «Ψευδές Δημοσίευμα αναφορικα με πτυχίο Κυριάκου Βελόπουλου

Αξιότιμοι κύριοι, 

Ως νομική σύμβουλος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης και του κυρίου Βελόπουλου,

Σας γνωστοποιω ότι το περιεχόμενο του δημοσιεύματος στο οποίο κάνετε λογο για δημοσίευση από μερους του ψεύδους βιογραφικού,  είναι ΨΕΥΔΕΣ, ΑΝΑΛΗΘΕΣ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ. 

Ο τρόπος δε που έχει προβληθεί το εν λόγω δημοσίευμα,  με τονισμενο σε χρωμα και με μέγεθος γραμματοσειράς τον τιτλο" Ο Κ.Βελόπουλος φέρεται να έχει δημοσιοποιήσει ψευδές βιογραφικό ως προς τις πανεπιστημιακές του σπουδές"

Δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις στους αναγνώστες του δημοσιεύματος, και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που τυγχάνει το μεγαλύτερο μερίδιο των αναγνωστών του ιστότοπου σας. 

Για ολους τους παραπάνω λόγους, 

Και σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχατε και με τον εκπρόσωπο Τύπου κυρίου Μυλωνά,

Παρακαλώ όπως:

1. Κατεβάσετε την ως άνω αναρτηση/δημοσίευμα , και

2. Προβείτε σε δημοσίευμα-διάψευση του ως άνω δημοσιεύματος,  καθώς όπως προκύπτει και από τα συνημμένα στο παρόν έγγραφα, το δημοσίευμα ειναι ΑΝΑΛΗΘΕΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ.

Έστω κι αν η διάψευση αναφερθεί σε εκ παραδρομής σφάλμα από μέρους Σας, αρκεί για την αποκατάσταση της αλήθειας, προκειμένου το κοινό που ανεγνωσε το δημοσίευμα,  να ενημερωθεί για το ΑΝΑΛΗΘΕΣ αυτής. 

Αλλιώς σας δηλώνω ότι θα αναγκαστώ για λογαριασμό του Κου Βελόπουλου να στραφω στη δικαιοσύνη  , αξιώνοντας την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και την ικανοποίηση της ηθικής του βλαβης»

Και εξώδικο

Σήμερα το πρωί, το alfavita.gr έλαβε και εξώδικη διαμαρτυρία που αναφέρει τα εξής (υπογραμμίσεις δικές μας):

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Του Γραφείου Τύπου του πολιτικού κόμματος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ιπποκράτους 10-12 κι εκπροσωπείται νόμιμα

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι είστε ένα αξιόπιστο site σε ό, τι αφορά στα θέματα εκπαίδευσης. Εχθές ωστόσο υποπέσατε σε μία σειρά ατοπημάτων, τα οποία εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την τήρηση από μέρους σας των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφίας.

Συγκεκριμένα, εχθές προβήκατε στην αναπαραγωγή ενός «κατασκευασμένου» άρθρου για τους τίτλους σπουδών του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκου Βελόπουλου. Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο- προτού προβείτε στην εν λόγω δημοσίευση- δεν ανατρέξατε στο ΑΠΚΥ, το οποίο παρεμπιπτόντως διαφημίζετε συστηματικά στην ιστοσελίδα σας- αλλά ούτε επικοινωνήσατε με τον ίδιο ή με το Γραφείο Τύπου του κόμματος, προκειμένου να λάβετε τη δική του τοποθέτηση, ως «καταγγελλόμενο» μέσω του ως άνω «κατασκευασμένου» άρθρου πρόσωπο, όπως οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιβάλλουν.

Με τον τρόπο αυτό καταλήξατε στο δεύτερο και σοβαρότερο ατόπημα, ήτοι την αναπαραγωγή μιας παντελούς ψευδούς, ανυπόστατης και συκοφαντικής «δήθεν είδησης». Αναλυτικά, η ανάρτηση του δημοσιεύματος με τίτλο " Ο Κ.Βελόπουλος φέρεται να έχει δημοσιοποιήσει ψευδές βιογραφικό ως προς τις πανεπιστημιακές του σπουδές", και μάλιστα με τονισμένα σε χρώμα και μέγεθος γραμματοσειράς γράμματα, δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις στους αναγνώστες του «κατασκευασμένου» δημοσιεύματος, και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που τυγχάνει το μεγαλύτερο μερίδιο των αναγνωστών του ιστοτόπου σας. Όλα τα ανωτέρω σας γνωστοποιήθηκαν με αποστολή σχετικού μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εχθές το απόγευμα μέσω του Γραφείου Τύπου, ζητώντας σας να κατεβάσετε την ως άνω «κατασκευασμένη» ανάρτηση/ δημοσίευμα, και να προβείτε σε δημοσίευμα-διάψευση του ως άνω «κατασκευασμένου» δημοσιεύματος. Παράλληλα δε, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος με τον κο Παλαιολόγο, υπάλληλο της ιστοσελίδας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα κατεβάσει το επίμαχο δημοσίευμα.

Παρά ωστόσο την ίδια ως άνω διαβεβαίωση και της κυρίας Βαϊνανίδη, Αρχισυντάκτριας, το «κατασκευασμένο» ως άνω άρθρο όχι μόνο δεν κατέβηκε αλλά μέχρι και τώρα δεν έχει αναρτηθεί νέο δημοσίευμα διάψευσης της ψευδούς είδησης, όπως εξάλλου είχε επιβεβαιώσει και ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου κύριος Νικόλαος Μάστορας. Ο τρόπος που προβλήθηκε η ψευδής και «κατασκευασμένη» είδηση προσάπτει στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ εμμέσως πλην σαφώς  την κατηγορία ότι έχει συντάξει ψευδές βιογραφικό ως προς τις πανεπιστημιακές του σπουδές. Το δημοσίευμα προβλήθηκε με τέτοιο τρόπο ωσάν να μην διαθέτει καν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών, κι όχι για να αποτυπώσει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή προφανώς διαθέτει τόσο πτυχιακό τίτλοκαι μάλιστα αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ, όσο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, απλά ο συντάξας του βιογραφικού- που προφανώς δεν ήταν ο ίδιος ο κύριος Βελόπουλος, προέβη σε λανθασμένη αναγραφή του Πανεπιστημιακού ιδρύματος των τίτλων σπουδών του.

Να επαναλάβουμε στο σημείο αυτό ότι κανένας δημοσιογράφος δεν επικοινώνησε με τον ίδιο τον Πρόεδρο, ή με το Γραφείο τύπου του κόμματος ώστε να λάβει τη δική του τοποθέτηση –απάντηση. Ελάχιστα μόνο σάιτ αρκέστηκαν στην παράθεση μιας ανάρτησης που έγινε από τους διαχειριστές του λογαριασμού του στο twitter, και στην οποία επιδεικνυόταν ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών του. Και πάλι, ωστόσο, η αναφορά αυτή δεν πληροί τους κανόνες που επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, σύμφωνα με την οποία προκειμένου να προβληθεί μια είδηση, θα πρέπει να προηγείται διασταύρωση και τοποθέτηση αμφότερων των πλευρών. Η δε αναπαραγωγή μιας ανάρτησης στο twitter δεν καλύπτει αυτή την προϋπόθεση, καθώς ξεκάθαρα αναφέρεται στο twitter ότι τον λογαριασμό διαχειρίζονται τρίτοι διαχειριστές κι όχι ο ίδιος, το δε ζήτημα ήταν καθαρά προσωπικό και γι’ αυτό έπρεπε να ζητηθεί η δική του τοποθέτηση.

Εάν είχε γίνει αυτό, εάν είχε ζητηθεί απάντηση από τον ίδιο ή από το Γραφείο Τύπου, θα είχε αποκατασταθεί η αλήθεια, και μαζί με αυτήν η τιμή και υπόληψή του, ότι δηλαδή διαθέτει πτυχίο αλλά και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Α.Π.ΚΥ! Τα ΜΜΕ ωστόσο  δυστυχώς προτίμησαν να προβούν στην εξαγωγή ιδίων συμπερασμάτων, να χρωματίσουν την ψευδή «κατασκευασμένη» είδηση, παρουσιάζοντάς την ως αληθινή και δίνοντάς της αρνητικές προεκτάσεις, επιλέγοντας να καταλήξουν σε συμπεράσματα από ψευδείς και μονόπλευρες εντυπώσεις, κι όχι από πραγματικές ειδήσεις. Επειδή παρά τις συνεχείς επικοινωνίες μας μαζί σας, και παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις σας ότι θα προβείτε σε επανόρθωση, εσείς προτιμήσατε να μας εμπαίζετε, αφήνοντας ανηρτημένη μια ψευδή, συκοφαντική, ανυπόστατη και κατάπτυστη «δήθεν είδηση». Για όλους τους παραπάνω λόγους, και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος, Σας καλούμε να «κατεβάσετε» αμέσως το «κατασκευασμένο» ψευδέστατο, ανυπόστατο, συκοφαντικό δημοσίευμα. Σας αποστέλλουμε συνημμένο το ορθό βιογραφικό του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, καλώντας σας να αναρτήσετε άμεσα σχετικό δημοσίευμα- διάψευση του προαναφερθέντος «κατασκευασμένου» δημοσιεύματος, και να προβείτε με τον τρόπο αυτό στην αποκατάσταση της αλήθειας, Άλλως Σας δηλώνουμε ότι θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και του ίδιου του κυρίου Βελόπουλου, σε αστικό αλλά και ποινικό επίπεδο. https://www.velopoulos.gr/viografiko

Από το Γραφείο Τύπου

Η απάντηση του alfavita.gr

Αφου σημειώσουμε ότι στο χθεσινό ρεπορτάζ καταγράφηκε  το απαντητικό τουιτ του κ.Βελόπουλου παρότι ήταν υβριστικό, να πούμε πως θέσαμε όλα αυτά σε γνώση του αναγνωστικού μας κοινού για προφανείς λόγους δημοσίου συμφέροντος και ενημέρωσης: Ο κ.Βελόπουλος είναι αρχηγός κόμματος. Το alfavita.gr, δεν κατέγραψε καμιά ψευδή ή συκοφαντική αναφορά 

Εξυπακούεται, ότι  το να κατηγορεί κάποιος μια ιστοσελίδα (και επιτρέψτε μου μια παρέκβαση, έναν δημοσιογράφο που δεν έχει δεχθεί άλλη μήνυση στην υπερτριακονταπενταετή του σταδιοδρομία) ότι δημοσίευσε κάτι ΨΕΥΔΕΣ, ΑΝΑΛΗΘΕΣ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ όταν το δημοσίευμα αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά και δεν περιλαμβάνει καμία κρίση (σ.σ. το Πανεπιστήμιο Κύπρου και όχι το alfavita.gr εξέδωσε την ανακοίνωση ότι ο κ.Βελόπουλος δεν διαθέτει πτυχίο του, συνεπώς η αρχική καταγραφή του Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα της Βουλής και στο προσωπικό του σάιτ ήταν εξ αντικειμένου ανακριβής, ανεξάρτητα αν ευθύνεται ο ίδιος η όχι), αποτελεί τον ορισμό της συκοφαντικής δυσφήμισης. Αλλωστε ακριβώς επειδή η αναφορά του ήταν ανακριβής,  τη διόρθωσε σήμερα –«επικαιροποίησε» κατά τον ορισμό των συνεργατών του, όπως θα δείτε εδώ : https://www.velopoulos.gr/viografiko ως εξής:

«Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας»

Επίσης η αναφορά διορθώθηκε σήμερα και στην ιστοσελίδα της Βουλής και πλέον το βιογραφικό του αναφέρεται στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το alfavita.gr λοιπόν, δεν έχει κανένα λόγο να αυτολογοκριθεί και να αποσύρει μια ανάρτηση που είναι ακριβής, έχει αναπαραχθεί σε δεκάδες άλλες ιστοσελίδες και δεν περιέχει κανέναν χαρακτηρισμό σε βάρος του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, με τον οποίον δεν έχει καμιά εμπλοκή ή προηγούμενο, και λυπάται για την εκ μέρους του διάθεση λογοκρισίας και αντιπαράθεσης, παρότι και ο ίδιος είναι δημοσιογράφος.

Μόνο μας κριτήριο για τη δημοσίευση ήταν προφανώς η ενημέρωση της κοινής γνώμης για την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου λόγω δημοσίου συμφέροντος που απορρέει από την πολιτικη ιδιότητα του κ.Βελόπουλου. Η ιστοσελίδα εξάλλου, είναι και μένει πάντοτε ανοικτή σε οποιονδήποτε θέλει να απαντήσει σε κάτι που γράφτηκε και δεν είναι εφημερίδα ώστε ενα δημοσίευμα να μένει στο χαρτί χωρίς απάντηση.

Συνεπώς ο κ.Βελόπουλος μπορούσε -και μπορεί ακόμα- να απαντήσει οποτεδήποτε ήθελε/θέλει ενώ η αιτίαση ότι δεν τον πήραν τηλέφωνο θα πρέπει να διατυπωθεί προς το σύνολο του ελληνικού και κυπριακού Τύπου και ιδίως προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όποτε θέλει ας απαντήσει και θα δημοσιεύσουμε όλη του την απάντηση, όπως κάνουμε στο παρόν δημοσίευμα με το εξώδικο, τις επιστολές και τα τουιτ του.

Επίσης το alfavita.gr δεν απασχολεί «δήθεν παραδημοσιογράφους», αλλά δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΑ -από την οποία ζητάμε επισήμως να τοποθετηθεί επί του ζητήματος- και δεν έχει λάβει ούτε ευρώ κρατικής ενίσχυσης, ώστε να «μένει ασφαλές» ή να «ανταποδίδει δώρα».

Μόνη του δύναμη είναι η προτίμηση των αναγνωστών του, που το έχουν αναδείξει σε 7ο μεγαλύτερο ιστότοπο ενημέρωσης στη χώρα, παρότι απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους του χώρου της εκπαίδευσης. 

Εαν όμως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποφασίσει να ανοίξει την αντιπαράθεση αντί να την κλείσει αποδεχόμενος το λάθος που διόρθωσε, δικαίωμά του είναι. Εδώ θα είμαστε με πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και θα διεκδικήσουμε με τα ίδια νόμιμα μέσα τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία μας.

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΟΙΕΛΕ για νομοσχέδιο Κεραμέως: Καταργείται το προστατευτικό καθεστώς των συμβάσεων εργασίας των εκπαιδευτικών
ΟΙΕΛΕ για νομοσχέδιο Κεραμέως: Καταργείται το προστατευτικό καθεστώς των συμβάσεων εργασίας των εκπαιδευτικών
Το κείμενο ανάλυσης των επιπτώσεων του νομοσχεδίου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση έχουν επιμεληθεί το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ σε συνεργασία με τους...
ΟΙΕΛΕ για νομοσχέδιο Κεραμέως: Καταργείται το προστατευτικό καθεστώς των συμβάσεων εργασίας των εκπαιδευτικών
Πρόεδρος ΔΣΑ για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Δεν μπορεί να γίνει καμία πορεία - Θα φτιάξουμε αυτοφοράκηδες πορειών
Πρόεδρος ΔΣΑ για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Δεν μπορεί να γίνει καμία πορεία - Θα φτιάξουμε αυτοφοράκηδες πορειών
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, μίλησε για το νόμο για τον περιορισμό των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων
Πρόεδρος ΔΣΑ για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Δεν μπορεί να γίνει καμία πορεία - Θα φτιάξουμε αυτοφοράκηδες πορειών