ΔΙΕΚ Κορυδαλλού: Με υπεύθυνη δήλωση το «σπάσιμο» τμήματος με 17 σπουδαστές
Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα ΔΙΕΚ Κορυδαλλού

Επιστροφή στο Δ.ΙΕΚ μετά από δύο μήνες κλεισίματος στο σπίτι και ευτυχώς είμαστε όλοι υγιείς. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου πραγματοποίησε περιοδεία – ενημέρωση για να συζητήσει με τους σπουδαστές, να πούμε τα νέα μας, τα άγχη μας, τους προβληματισμούς μας, τις δυσκολίες που περάσαμε, τις ανησυχίες μας για το τι θα γίνει με την πρακτική, πως θα προγραμματίσουμε το μέλλον μας!

Αυτό που αντικρίσαμε από την πρώτη μέρα κιόλας στο Δ. ΙΕΚ Κορυδαλλού ήταν αναμενόμενο, αφού η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας:

1. Δεν ανακαίνισε καμία αίθουσα, ούτε εξασφάλισαν καμιά παραπάνω! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα τζάμια και η πρόσοψη του ΙΕΚ είναι σε άθλια κατάσταση, δεν λειτουργεί το ασανσέρ, ενώ είναι σπασμένο το τζάμι του ασανσέρ στο δεύτερο όροφο, τα παράθυρα είναι σκουριασμένα ... όπως ακριβώς και πριν την πανδημία!

2. Δεν αναβάθμισε και δεν εξόπλισε τα εργαστήρια! Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στην ειδικότητα των γραμματέων που στο τμήμα τους λειτουργούν 3-4 υπολογιστές και είναι περισσότεροι από 4 σπουδαστές. Δεν πάρθηκαν μέτρα για να υπάρχουν και άλλοι υπολογιστές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ωθήσουν τους σπουδαστές να κάνουν την υπεύθυνη δήλωση!

3. Δεν εξόπλισε με αναλώσιμα και υλικά το ΙΕΚ και τις ειδικότητες που υπάρχουν σε αυτό! Κι αυτό σημαίνει πως ειδικότητες σαν την αισθητική, την κομμωτική κ.α θα βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν το β’ η το δ’ εξάμηνο, αντίστοιχα, με βάση την ύλη τους και το τι πρέπει να έχουν.

4. Δεν έκδωσε βιβλία, που αυτό σημαίνει ότι δεν μαθαίνουμε ακόμα ολοκληρωμένα την ειδικότητα μας, πόσο μάλλον όταν έχουμε να έρθουμε σε επαφή με το αντικείμενο δύο μήνες.  Αντί για αυτό θέλουν να μάθουμε την ειδικότητα μας μέσω email και messenger.

5. Δεν προσέλαβε κανέναν παραπάνω καθηγητή με βάση τις ανάγκες από τα τμήματα που υποτίθεται θα αραίωναν, με αποτέλεσμα στο τμήμα σώματα ασφαλείας να υπάρχουν στο τμήμα 17 άτομα γιατί υπήρχε ένας καθηγητής για αυτό το μάθημα και δεν μπορούσαν να χωριστούν οι σπουδαστές σε δύο τμήματα! 

Ακολούθησε άμεση παρέμβαση από την αντιπροσωπεία του Συλλόγου στη διεύθυνση όπου απαιτήθηκε να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας των σπουδαστών και να χωριστεί το τμήμα! 

Επίσης απαιτήθηκε να προσληφθούν καθηγητές.

Η διεύθυνση αδιαφόρησε πλήρως, μάλιστα εξαγριώθηκε και φώναζε, ενώ το έλυσε με τον εξής τρόπο: ώθησε τους σπουδαστές να κάνουν υπεύθυνη δήλωση για να μειωθεί το τμήμα! Τουλάχιστον τώρα θα μπορεί να γίνει «μάθημα»…!

Η διεύθυνση όπως και η κυβέρνηση θέλουν να σωπάσουμε! Έχουμε όμως πλέον πολύτιμα συμπεράσματα βγάλει και από αυτό το διάστημα! Μείναμε δυνατοί όλο αυτό το διάστημα γιατί δε μείναμε μόνοι και με κλειστά τα στόματα! Για αυτό διεκδικώντας μέσα από τον Σύλλογό μας καταφέραμε να πάρουν το έκτακτο επίδομα οι συνάδελφοί μας που το δικαιούνται, μέσα από παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, συνεχείς παρεμβάσεις του Συλλόγου στο Υπουργείο Παιδείας και αλλού.

Απαιτούμε πτυχίο εδώ και τώρα χωρίς καμιά καθυστέρηση! Να εξεταστούμε μέχρι εκεί που διδαχτήκαμε!

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα