Πολύ κοντά στην εισήγηση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων βρίσκεται, επιβεβαίωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό.
Όπως εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ακόμη και αν το αμιγώς εκπαιδευτικό όφελος είναι μικρό, δεδομένου του μικρού διαστήματος που θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, υπάρχει σημαντικό παιδαγωγικό, κοινωνικό και ψυχολογικό όφελος για τους μαθητές
Το διάστημα αυτό, σύμφωνα με τον καθηγητή, μπορεί να αξιοποιηθεί για την εκμάθηση των κανόνων υγιεινής και την προσαρμογή των μαθητών στη νέα κοινωνική πραγματικότητα.
Τα δεδομένα συντείνουν προς την θετική εισήγηση της επιτροπής, ωστόσο διατηρούνται ακόμη κάποιες επιφυλάξεις καθώς προς το παρόν τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται στον πρώτο κύκλο χαλάρωσης των μέτρων (4 Μαΐου). Αν διατηρηθούν, όμως, τα κρούσματα στους χαμηλούς αριθμούς των τελευταίων ημερών, τα επιδημιολογικά δεδομένα θα καταστήσουν δυνατή την επαναλειτουργία και των δημοτικών, με το υπουργείο Παιδείας να σταθμίζει τα παιδαγωγικά και κοινωνικά οφέλη και να λαμβάνει την τελική απόφαση.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom