Αόρατοι γονείς και αόρατα παιδιά, όπως πάντα
Θα ανοίξουν ή όχι τα Ειδικά Σχολεία; Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή μητέρας μαθητή με αναπηρία που εκφράζει την αγωνία -και το παράπονό της- για την απουσία πληροφόρησης για το θέμα αυτό και ζητάει έγκαιρη ενημέρωση

 Είναι πρωτοφανής από το υπουργείο παιδείας και τα μ.μ.ε. η τόσο μεγάλη απαξίωση των παιδιών με αναπηρία που φοιτούν σε ειδικά σχολεία και των οικογενειών τους. Ενώ γίνεται συνέχεια λόγος για τα δημοτικά σχολεία αν και πότε θα ανακοινωθεί αν θα επαναλειτουργήσουν, κανείς δεν αναφέρει τα ειδικά σχολεία.

Είμαι μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες και δικαιούμαι να γνωρίζω και εγώ τι τελικά θα γίνει. Ενα γενικό και αόριστο αναστέλλεται η λειτουργία τους, που ανακοινώθηκε στην αρχή, δε λέει τίποτε για μας τους γονείς παιδιών α.μ.ε.α. που πρέπει να διευθετήσουμε πολλά θέματα σχετικά με τα παιδιά μας και την εργασία μας. Αόρατοι γονείς και αόρατα παιδιά, όπως πάντα. 

Πάντως η γνώμη μου είναι ότι δε θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν, γιατί πολύ απλά δεν είναι δυνατόν τα περισσότερα παιδιά να ακολουθήσουν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής ούτε τις αποστάσεις και είναι πολύ εύκολο να γίνουν πηγές διασποράς ιώσεων στην οικογένειά τους ή στις δομές από τις οποίες προέρχονται. Είναι πράγματικά αδιανόητο που κάποιοι εκφράζουν αντίθετη άποψη, κρίνοντας από λίγες περιπτώσεις λειτουργικών παιδιών. Δεν έχει νόημα να λειτουργήσει ενα σχολείο για 2-3 παιδιά.

Ελπίζω κάποια στιγμή το υπουργείο και τα μ.μ.ε. να θυμηθούν τις οικογένειες των παιδιών αυτών. Το ελάχιστο, μια έγκαιρη ενημέρωση.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Καταλήψεις-Αναπληρωτές: Ούτε σκέψη για τιμωρητική περικοπή μισθού
Καταλήψεις-Αναπληρωτές: Ούτε σκέψη για τιμωρητική περικοπή μισθού
Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καταγγέλλει την περικοπή μισθού εκπαιδευτικών που δεν συμμετείχαν στην «κατασταλτική εξ...
Καταλήψεις-Αναπληρωτές: Ούτε σκέψη για τιμωρητική περικοπή μισθού