Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και φοιτητές στους δρόμους - «Όχι» από τους εκπαιδευτικούς στο νομοσχέδιο Κεραμέως και το livestreaming στις τάξεις

Μια ημέρα μετά την επαναλειτουργία των σχολείων και για τους μαθητές του Γυμνασίου και της Α' και Β' Λυκείου, οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν ξανά την αντίθεσή τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. 

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων της περασμένης εβδομάδας, οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας ζητώντας να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό -όπως το χαρακτηρίζουν- νομοσχέδιο και να μην μετατραπούν τα σχολεία σε «reality show». 

Gepostet von alfavita am Dienstag, 19. Mai 2020

Η προσυγκέντρωση καλέστηκε από εκπαιδευτικά σωματεία και φορείς, καθώς και φοιτητικούς συλλόγους, στις 13.00 στα Προπύλαια, με την πορεία να κατευθύνεται προς το κτίριο της Βουλής με συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, εκπαιδευτικών, γονέων, φοιτητών και μαθητών.

pame.jpg
nomosxedio.jpg
Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Σε ισχύ έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι στιγμής έχει κλείσει η Πανεπιστημίου. 

img_3194.jpg
nomosx2.jpg

Παρά τις αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιμένει στην ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων χωρίς να δημοσιοποιήσει τη μελέτη αντικτύπου που αποτελεί, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προϋπόθεση για την εφαρμογή του μέτρου. Σημειώνεται ότι η ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ ζήτησαν χθες  από το υπουργείο πλήρη ενημέρωση για την Εκτίμηση Αντικτύπου σχετικά με την Προστασία Δεδομένων για το ενδεχόμενο σοβαρών και συστηματικών παραβιάσεων.

Χθες μάλιστα εστάλησαν στα σχολεία σχετικές οδηγίες για τον τρόπο υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ωστόσο διευθυντές και εκπαιδευτικοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το πώς θα διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων και το πώς θα εξασφαλιστεί ότι το μάθημα δεν θα βιντεοσκοπείται από άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο
nomosxe4.jpg

Σε ό,τι αφορά το πολυνομοσχέδιο, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποσυρθούν τελικά τα άρθρα που προέβλεπαν τη διεξαγωγή εξετάσεων για τη μετάβαση από την Γ' Γυμνασίου στην Α' Λυκείου στα Πρότυπα Σχολεία, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και τη θέσπιση ηλιακού ορίου για τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ.

Gepostet von alfavita am Dienstag, 19. Mai 2020
Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

To alfavita.gr θα καλύψει όλες τις εξελίξεις σχετικά με την κινητοποίηση

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου

σχετικά άρθρα