Ηράκλειο: Επιστροφή στο σχολείο με 40% απουσίες στα λύκεια
«Στα λύκεια διαπιστώθηκε μεγαλύτερο ποσοστό απουσιών. Προφανώς και φέτος πιθανόν, μαθητές της τρίτης λυκείου που μετρούν μέρες για τις πανελλαδικές, επιλέγουν να μείνουν στα σπίτια τους για να διαβάσουν», επισημαίνει η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Στέλλα Μακρυγιαννάκη

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα περιστατικά μαθητών που δεν έδειξαν να έχουν διάθεση να τηρήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους και χρειάστηκε η επέμβαση των καθηγητών για να επανέλθουν στη νέα σχολική πραγματικότητα, σύμφωνα με την προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Στέλλα Μακρυγιαννάκη.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τα νέα δεδομένα και είναι κάτι περισσότερο από πρόθυμα να τηρήσουν τα προβλεπόμενα. Οι εξαιρέσεις ήταν ελάχιστες και νομίζω ότι αυτό καταδεικνύει πόσο ενημερωμένα είναι τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μακρυγιαννάκη.

Σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια, σήμερα στα θρανία επέστρεψε το 85% των μαθητών που επρόκειτο να πάνε στο σχολείο, ενώ, αναφορικά με τους καθηγητές των γυμνασίων, οι απουσίες υπολογίστηκαν, σύμφωνα με την κ. Μακρυγιαννάκη, στο 20% και αφορά, κυρίως, καθηγητές που κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού, καθώς έχουν παιδιά στο δημοτικό σχολείο. Στα λύκεια του Ηρακλείου το ποσοστό των απουσιών μαθητών, έφτασε το 40%.

«Στα λύκεια διαπιστώθηκε μεγαλύτερο ποσοστό απουσιών και αυτό, προφανώς, θα πρέπει να το υπολογίσουμε με βάση ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πιθανόν, μαθητές της τρίτης λυκείου που μετρούν μέρες για τις πανελλαδικές εξετάσεις, επιλέγουν να μείνουν στα σπίτια τους για να διαβάσουν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μακρυγιαννάκη.

Στα λύκεια του Ηρακλείου το ποσοστό των καθηγητών που σήμερα δεν εμφανίστηκαν, κυρίως γιατί κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού, έφτασε το 13%.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Καρτσωνάκης, σε όλα τα σχολεία έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ενώ κατά τη σημερινή ημέρα στα σχολεία, υπήρχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί που έκαναν χρήση μάσκας και άλλοι που δεν φορούσαν μάσκες.

«Αναμένουμε και την αυριανή ημέρα, που θα επιστρέψουν στα θρανία και οι υπόλοιποι μισοί μαθητές, προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Πάντως, σε ό,τι αφορά τα μέτρα, αυτά τηρούνται πιστά» είπε ο κ. Καρτσωνάκης. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουνό
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
Οι πληθυσμοί αυτοί αποτελούν μια ανεκτίμητη φυσική πηγή ουσιών, οι οποίες αξιοποιούνται ήδη για την παραγωγή ευρέως γνωστών αντικαρκινικών σκευασμάτων
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
Σε απόγνωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Το 54% ζει με λιγότερα από 940 ευρώ τον μήνα
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
egkefalos
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
Για να διατηρήσει την αποδοτικότητά του και να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των δεδομένων, αναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχή εκκαθάριση άχρηστων...
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;