Ηράκλειο: Επιστροφή στο σχολείο με 40% απουσίες στα λύκεια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Στα λύκεια διαπιστώθηκε μεγαλύτερο ποσοστό απουσιών. Προφανώς και φέτος πιθανόν, μαθητές της τρίτης λυκείου που μετρούν μέρες για τις πανελλαδικές, επιλέγουν να μείνουν στα σπίτια τους για να διαβάσουν», επισημαίνει η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Στέλλα Μακρυγιαννάκη

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα περιστατικά μαθητών που δεν έδειξαν να έχουν διάθεση να τηρήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους και χρειάστηκε η επέμβαση των καθηγητών για να επανέλθουν στη νέα σχολική πραγματικότητα, σύμφωνα με την προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Στέλλα Μακρυγιαννάκη.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τα νέα δεδομένα και είναι κάτι περισσότερο από πρόθυμα να τηρήσουν τα προβλεπόμενα. Οι εξαιρέσεις ήταν ελάχιστες και νομίζω ότι αυτό καταδεικνύει πόσο ενημερωμένα είναι τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μακρυγιαννάκη.

Σε ό,τι αφορά τα γυμνάσια, σήμερα στα θρανία επέστρεψε το 85% των μαθητών που επρόκειτο να πάνε στο σχολείο, ενώ, αναφορικά με τους καθηγητές των γυμνασίων, οι απουσίες υπολογίστηκαν, σύμφωνα με την κ. Μακρυγιαννάκη, στο 20% και αφορά, κυρίως, καθηγητές που κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού, καθώς έχουν παιδιά στο δημοτικό σχολείο. Στα λύκεια του Ηρακλείου το ποσοστό των απουσιών μαθητών, έφτασε το 40%.

«Στα λύκεια διαπιστώθηκε μεγαλύτερο ποσοστό απουσιών και αυτό, προφανώς, θα πρέπει να το υπολογίσουμε με βάση ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πιθανόν, μαθητές της τρίτης λυκείου που μετρούν μέρες για τις πανελλαδικές εξετάσεις, επιλέγουν να μείνουν στα σπίτια τους για να διαβάσουν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μακρυγιαννάκη.

Στα λύκεια του Ηρακλείου το ποσοστό των καθηγητών που σήμερα δεν εμφανίστηκαν, κυρίως γιατί κάνουν χρήση άδειας ειδικού σκοπού, έφτασε το 13%.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Καρτσωνάκης, σε όλα τα σχολεία έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ενώ κατά τη σημερινή ημέρα στα σχολεία, υπήρχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί που έκαναν χρήση μάσκας και άλλοι που δεν φορούσαν μάσκες.

«Αναμένουμε και την αυριανή ημέρα, που θα επιστρέψουν στα θρανία και οι υπόλοιποι μισοί μαθητές, προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Πάντως, σε ό,τι αφορά τα μέτρα, αυτά τηρούνται πιστά» είπε ο κ. Καρτσωνάκης. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

spoudes-stin-kypro
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
Το Ίδρυμα Καρέλια προκηρύσσει 32 υποτροφίες για αριστούχους αποφοίτους – Έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
παραλία «Μικρό Πήλιο»
Αττική: 5 παραλίες «με άρωμα» Κυκλάδων για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις
Γαλαζοπράσινα νερά, κρυφοί κολπίσκοι και νησιώτικα τοπία λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας
Αττική: 5 παραλίες «με άρωμα» Κυκλάδων για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις
αστυνομια
Σοκ στην Άγκυρα: Πατέρας κρέμασε από το παράθυρο την 3χρονη κόρη του υπό την απειλή μαχαιριού
Δραματική επιχείρηση διάσωσης από τις Ειδικές Δυνάμεις – Συνελήφθη ο άνδρας, σώο το παιδί
Σοκ στην Άγκυρα: Πατέρας κρέμασε από το παράθυρο την 3χρονη κόρη του υπό την απειλή μαχαιριού
ktel-patra
Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο παρέσυρε 24χρονη– Στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι
Το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα σε σημείο χωρίς διάβαση πεζών – Ανακοίνωση της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το περιστατικό
Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο παρέσυρε 24χρονη– Στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι