Δείτε το ΦΕΚ όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης για το τρόπο επαναλειτουργίας Κολεγίων, ΙΕΚ, ΣΕΚ, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ ) και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ)

Τρόπος επαναλειτουργίας όλων των φορέων μη τυπικής εκπαίδευσης του άρθρου 17 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και των τμημάτων του «Μεταλυκειακού έτους-τάξη μαθητείας» μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Ο τρόπος επαναλειτουργίας όλων των φορέων μη τυπικής εκπαίδευσης του άρθρου 17 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193) και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, μετά από τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους λόγω του κορωνοϊού COVID-19, ήτοι από τις 18.5.2020 βάσει του άρθρου δεύτερου της υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 28237/5.5.2020 κοινής απόφασης των υπουργών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών (Β΄ 1699) και μέχρι τη λήξη των μαθημάτων τους κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο, σύμφωνα με τις από 2.5.2020 και 4.5.2020 γνώμες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ορίζεται ως εξής:

Ειδικότερα η υπουργική απόφαση ορίζει τα εξής:

1. Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να τηρείται απόσταση ενός και μισού (1,5) μέτρου μεταξύ των εκπαιδευτών/εκπαιδευτικών και των εκπαιδευόμενων/ καταρτιζόμενων, καθώς και μεταξύ των εκπαιδευόμενων/καταρτιζόμενων. Σε περίπτωση που η τήρηση των παραπάνω αποστάσεων δεν είναι δυνατή, λόγω τυχόν περιορισμών που θέτει το μέγεθος της αίθουσας, το τμήμα χωρίζεται σε υποτμήματα κατά τα κατωτέρω.

2. Ο ανώτατος αριθμός εκπαιδευόμενων/καταρτιζό- μενων ανά αίθουσα διδασκαλίας ορίζεται σε δεκαπέντε (15). Εφόσον υπάρχουν λιγότεροι από δεκαπέντε (15) εκπαιδευόμενοι/καταρτιζόμενοι σε ένα τμήμα ή αίθου- σα, το τμήμα αυτό λειτουργεί κανονικά, εκτός και αν οι διαστάσεις της αίθουσας δεν επιτρέπουν την τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων μεταξύ εκπαιδευόμενων/ καταρτιζόμενων, οπότε χωρίζεται σε υποτμήματα, με μέριμνα του Διευθυντή της εκπαιδευτικής δομής.

3. Η χρήση προστατευτικής μάσκας από εκπαιδευόμενους/καταρτιζόμενους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εκπαιδευτικών δομών είναι προαιρετική.

4. Η ασφαλής λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών γίνεται σύμφωνα με τις από 2.5.2020 και 4.5.2020 γνώμες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτές εξειδικεύονται και κοινοποιούνται με τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Διευθυντής εκπαιδευτικής δομής και ο Σύλλογος Διδασκόντων όπου υπάρχει, φροντίζουν ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης εκπαιδευόμενων/ καταρτιζομένων και εκπαιδευτών, ιδίως σε σχέση με τον φυσικό αερισμό των αιθουσών διδασκαλίας, την αποφυγή συγχρωτισμού και την τήρηση των οδηγιών καλής υγιεινής χεριών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

5. Ειδικά τα μαθήματα στα «Εργαστήρια Πληροφορικής» πραγματοποιούνται με κάλυψη των πληκτρολογίων με μεμβράνη οικιακής χρήσεως, η οποία αφαιρείται με την εναλλαγή κάθε χρήστη.

6. Με ευθύνη του Διευθυντή κάθε εκπαιδευτικής δομής προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.

7. Τα κυλικεία παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου.

8. Για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις, κάθε είδους εκδηλώσεις, προγράμματα ανταλλαγής εκπαιδευόμενων/καταρτιζομένων στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS και δεν λειτουργούν οι βιβλιοθήκες.
 

Δείτε το ΦΕΚ εδώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΙΡΟΠΙ
ΠΟΥ: Συναγερμός μετά τους 300 θανάτους παιδιών από αντιβηχικά σιρόπια
Επικαλούμενος «απαράδεκτα επίπεδα» τοξινών στα σκευάσματα που συνδέονται με τους θανάτους παιδιών, ο ΠΟΥ ζητεί περισσότερες πληροφορίες για τις...
ΠΟΥ: Συναγερμός μετά τους 300 θανάτους παιδιών από αντιβηχικά σιρόπια
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Οι διορισμοί και οι μισθοί των εκπαιδευτικών στη δίνη των εκλογικών σκοπιμοτήτων

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τους διορισμούς και το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρονιά (2023/24), σε...

Οι διορισμοί και οι μισθοί των εκπαιδευτικών στη δίνη των εκλογικών σκοπιμοτήτων