Warning message

Unable to retrieve https://www.youtube.com/watch?v=NLMjqDqd4ag&feature=emb_title at this time, please check again later.
katsikas
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παρέμβαση του εκπαιδευτικού Χρήστου Κάτσικα στην ΕΡΤ για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος από τη σχολική τάξη και έντονη αντιπαράθεση με το δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη

«Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην υποστηρίζει ότι η μετάδοση μαθημάτων είναι κάτι το πρωτοφανές, το οποίο απαγορευόταν δια ροπάλου μέχρι πρότινος», δήλωσε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική του παρέμβαση στην ΕΡΤ ο εκπαιδευτικός Χρήστος Κάτσικας (μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών), με τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη να παρεμβαίνει με ειρωνικό ύφος και να σημειώνει πως η ρητορική ακυρώνεται «από τα αποδυτήρια», καλώντας μάλιστα τον εκπαιδευτικό «να πει το ποίημά του».

Σε έντονο ύφος, ο Χ. Κάτσικας απάντησε πως η μετάδοση μαθημάτων γίνεται μόνο σε κάποια υποβαθμισμένα σχολεία των ΗΠΑ, όπου δήθεν λόγω εγκληματικότητας και στην πραγματικότητα λόγω πλήρους αδιαφορίας της πολιτείας οι μαθητές αφήνονται στην τύχη τους.

«Θέλετε να βάλετε ένα σχολείο στη φορμόλη», απευθύνθηκε προς το υπουργείο Παιδείας, εξηγώντας πως η δια ζώσης, αυθόρμητη επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών είναι η ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Χρ. Κάτσικα η μετάδοση μαθημάτων ανοίγει επικίνδυνες προοπτικές για την παιδεία, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική επιλογή ενόψει περικοπών και εκπαιδευτικών κενών, ιδίως σε σχολεία της επαρχίας. 

Δείτε το βίντεο από το 42':

https://www.youtube.com/watch?v=NLMjqDqd4ag&feature=emb_title

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλαδικές 2026 - ΕΠΑΛ: Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη η «μάχη» των εξετάσεων με τα μαθηματικά
Πανελλαδικές 2026: Το alfavita.gr θα παρουσιάσει και σήμερα όπως κάθε μέρα πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλαδικές 2026 - ΕΠΑΛ: Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη η «μάχη» των εξετάσεων με τα μαθηματικά
parkarisma_1.jpg
Παρκάρισμα στην πόλη: Πρακτικές κινήσεις για λιγότερο στρες
Με λίγη εξάσκηση και την εφαρμογή ορισμένων βασικών τεχνικών, το παρκάρισμα μπορεί να γίνει σημαντικά πιο εύκολο και λιγότερο αγχωτικό.
Παρκάρισμα στην πόλη: Πρακτικές κινήσεις για λιγότερο στρες
φοιτητές
Πανελλήνιες 2026: Οι «εικονικοί» εισακτέοι, οι πραγματικοί αποκλεισμοί και η αργή αποψίλωση των δημόσιων Πανεπιστημίων
Ίσως, τελικά, το πραγματικό ερώτημα των Πανελλαδικών του 2025 να μην είναι πόσοι θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια. Ίσως το κρίσιμο ερώτημα να είναι...
Πανελλήνιες 2026: Οι «εικονικοί» εισακτέοι, οι πραγματικοί αποκλεισμοί και η αργή αποψίλωση των δημόσιων Πανεπιστημίων