Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Βασίλης Δημάκης, συνεχίζει όμως τον αγώνας του. Αυτό δηλώνει ο κρατούμενος φοιτητής του ΕΚΠΑ, ο οποίος ζητά τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον τόπο των σπουδών του.
Η απόφαση του Βασίλη Δημάκη έρχεται έπειτα από συζήτηση με τον συνήγορό του, Θανάση Καμπαγιάννη, και το δάσκαλό του, Πέτρο Δαμιανό.
Αναλυτικά η ανάρτηση της πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη»:
«Δήλωση συνέχισης του αγώνα και αναστολής της απεργίας πείνας και δίψας που μας διάβασε πριν λίγο ο Βασίλης Δημάκης, 11/5/2020:
"Μετά από τη σημερινή μου συζήτηση με τον συνήγορο μου Θανάση Καμπαγιάννη και τον δάσκαλό μου Πέτρο Δαμιανό, δηλώνω ότι αναστέλλω την απεργία πείνας και δίψας που ξεκίνησα στις 9/5 και διεκδικώ την υλοποίηση στην πράξη και όχι στα λόγια των αναφερόμενων στο δελτίο τύπου της 10/5 του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: την ακώλυτη συνέχιση των σπουδών μου, ηλεκτρονική και - όταν ξεκινήσουν τα μαθήματά μου – αυτοπρόσωπη, καθώς και τη μεταγωγή μου από την ειδική πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στο κελί μου στη Δ΄ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού μετά την λήξη του 14ήμερου στο οποίο αναφέρεται το δελτίο τύπου, δηλαδή στις 23 Μαϊου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους!"»