Οι εργαζόμενοι σπουδαστές ΔΙΕΚ θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ
Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ αναδρομικά σε εργαζόμενους σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου σπουδαστών ΔΙΕΚ, το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε γι’ αυτό το ποσό, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ευθύμερο Κώστα.

Ωστόσο, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι το ποσό θα πιστωθεί στον λογαριασμό των εργαζόμενων σπουδαστών που είχε ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, αλλά ότι της πρακτικής τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΣΔΙΕΚ:

Κάτω από την πίεση των αγωνιστικών παρεμβάσεων του Συλλόγου σπουδαστών Δ.ΙΕΚ όλο αυτό το διάστημα με αφορμή τις καταγγελίες και επιστολές συναδέλφων που έφταναν στο Σύλλογο για τη μη καταβολή του επιδόματος, καταφέραμε να έχουμε μια σημαντική δέσμευση!

Το υπουργείο Εργασίας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ευθύμερο Κώστα, ενημέρωσε για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ αναδρομικά, δηλαδή όλο το ποσό, μέχρι την επόμενη βδομάδα. Ακόμη, ότι δεν θα πρέπει οι εργαζόμενοι σπουδαστές να κάνουν κάποια κίνηση ή εκ νέου αίτηση αλλά το ποσό θα πιστωθεί στο λογαριασμό στους εργαζόμενους σπουδαστές που είχε ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους , αλλά όχι της πρακτικής τους με αποτέλεσμα να μην το έχουν πάρει ακόμη ενώ το δικαιούνται. Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τα λεγόμενά του υπουργείου. Φυσικά αναμένουμε και για την επίσημη ενημέρωση.

Ο δρόμος της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης μας δείχνει ότι τίποτα δεν χαρίζεται, με τους αγώνες μας μπορούν να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας!

Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Δυναμώνουμε το Σύλλογο μας!

Κανένας δεν είναι μόνος – καμία δεν είναι μόνη!

Συνεχίζουμε τη διεκδίκηση για να καταβληθεί το επίδομα σε όλους τους πρακτικάριους σπουδαστές! Ακριβώς γιατί δεν είναι ίδια η κατάσταση όπως πριν 2 μήνες στο σπίτι μας …. μετράμε ανέργους, απληρωσιά, μειώσεις μισθών, ανασφάλεια για το αν και πότε θα δουλέψουμε … και τα κέρματα στον κουμπαρά μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση:

  •  Όλοι οι σπουδαστές που έκαναν πρακτική αλλά και οι άνεργοι σπουδαστές να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, όλοι ανεξαιρέτως!
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου άμεσα να δοθεί το επίδομα ενοικίου σε όλους τους σπουδαστές από επαρχία.
  • Όλοι οι σπουδαστές που μένουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν με ευθύνη του Υπουργείου.
  •  Να δικαιούνται όλοι οι σπουδαστές μειωμένο εισιτήριο καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη το πάσο σε όλους τους σπουδαστές.

 Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας για σύγχρονους όρους σπουδών και δουλειάς!

 Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής που από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν δίπλα μας, το ΠΑΜΕ για τη σταθερή στήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας και τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Περιστερίου που έκαναν παρεμβάσεις για συναδέλφους που αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα. Συνέβαλαν και όλες αυτές οι παρεμβάσεις για να πιέσουμε για την καταβολή του επιδόματος

 Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους αγώνες μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Μια γιορτή για όλους
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμαριάς και ο «Ηλιάτορας» ενώνουν δυνάμεις για ένα διήμερο δράσεων, τέχνης και συζητήσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση και...
«Μια γιορτή για όλους» – Διήμερες εκδηλώσεις στην Πλαζ Αρετσούς με επίκεντρο τα δικαιώματα όλων των παιδιών