Πρόταση Υπαλλήλων ΥΠΑΙΘ: Να γίνουν ηλεκτρονικές οι διαδικασίες απόλυσης 40.000 αναπληρωτών
Πρόταση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Υ.Π.Ε.Π.Θ. (Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π.) για αποφυγή συνωστισμών: Απευθείας ηλεκτρονική έκδοση και αποστολή των παραστατικών στον ΟΑΕΔ, και στις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αναπληρωματικών εκπαιδευτικών

Σε συνέχεια προτάσεών μας στο πνεύμα απλοποίησης διαδικασιών και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας και παραγωγικότητας των υπηρεσιών μας, επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση κατάλληλου πλαισίου για την βέλτιστη διευθέτηση του έργου της απόλυσης των 40.000 περίπου αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Β.Π. και Ε.Ε.Π. από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Η ταυτόχρονη έκδοση από τις υπηρεσίες μας, και συνεπώς από τους συναδέλφους μας, πλήθους προβλεπόμενων διοικητικών πράξεων και εγγράφων και εν συνεχεία η αυτοπρόσωπη παράδοσή τους στους προς απόλυση αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αναδεικνύει, ειδικότερα την παρούσα χρονική περίοδο εν μέσω πανδημίας, την επιτακτική ανάγκη διαμόρφωσης ενός πλαισίου εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών λειτουργίας των  υπηρεσιών μας. Εξάλλου  η λειτουργία τους θα πρέπει να εναρμονιστεί  με τα γενικότερα μέτρα λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και με τα νέα δεδομένα όπου:

  • απαιτείται ο περιορισμός μετακινήσεων των πολιτών
  • απαιτείται ο περιορισμός της φυσικής παρουσίας των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες για την διεκπεραίωση θεμάτων τους
  • συνεχίζεται η εκ περιτροπής εργασία και η τηλεργασία στον Δημόσιο Τομέα ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος δημιουργίας συνθηκών συγχρωτισμού,  με  παρουσία 30% του προσωπικού (σχετ. β). Ιδιαίτερα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενδείκνυται αυστηρή εφαρμογή καθώς τα κτίρια όπου στεγάζονται, στην πλειονότητά τους, δε διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους.
  • προβλέπεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (σχετ.α) ότι : «οι δημόσιες υπηρεσίες υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη και να κάνουν δεκτά έγγραφα, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που παράγονται με τη χρήση Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)»

Σε συνέχεια των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη:

α) Τη γραφειοκρατική πρακτική και την υπηρεσιακή εμπειρία παρελθόντων ετών της διαδικασίας απόλυσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών,  η οποία δοκιμάζει τα σωματικά και ψυχικά όρια όλων των εμπλεκομένων.  Τονίζουμε  ότι, την ημέρα της απόλυσής τους παρατηρείται αθρόα προσέλευση των  αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την παραλαβή της βεβαίωσης προϋπηρεσίας τους και κυρίως την κοινοποίηση της απόλυσης, του εντύπου Ε7,  και της βεβαίωσης ενσήμων του εργοδότη,  λόγω της ασφυκτικής προθεσμίας που ορίζει ο ΟΑΕΔ για την εγγραφή τους στο ταμείο ανεργίας.

β) Τις δυνατότητες που προσφέρει το πληροφοριακό σύστημα b-glossa

γ) Την αποδεδειγμένη διάθεση συνεργασίας και αντιμετώπισης δυσλειτουργιών από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υ.ΠΑΙ.Θ. όπως για παράδειγμα πρόσφατα με τη δημιουργία πλατφόρμας από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ (κ. Παύλο Πασχάλη),  έκδοσης κι ανάρτησης υπηρεσιακών παραστατικών για τους αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς ώστε να μην απαιτείται φυσική παρουσία των υπό απόλυση αναπληρωτών εκπαιδευτικών και χρονοβόρα διακίνηση αλληλογραφίας.

Προτείνουμε την απευθείας ηλεκτρονική έκδοση και αποστολή των προαναφερόμενων παραστατικών στον ΟΑΕΔ, και στις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αναπληρωματικών εκπαιδευτικών, όπως εξάλλου ήδη συμβαίνει με την βεβαίωση μηνιαίων αποδοχών τους. 

Αναμένοντας την θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε αρωγή, πληροφόρηση ή διευκρίνιση.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΠΥΥΠ

 

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΓΚΑΣ                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία