kerameos_italia
Η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος μέσω... κινητού περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων

Σε ζωντανή μετάδοση θα μπορούν να παρακολουθούν την παράδοση του μαθήματος όσοι μαθητές λείπουν αιτιολογημένα από τα σχολεία, με βεβαίωση γονέα και εφόσον στο σπίτι κατοικεί άτομο ευπαθούς ομάδας ή έχει νοσήσει. Αυτό επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής. Ακόμα θα προβλέπεται και σβήσιμο απουσιών.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η ζωντανή αναμετάδοση, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι στα σχολεία υπάρχει σύνδεση ίντερνετ, ενώ οι εταιρείες κινητής παρέχουν δωρεάν δεδομένα για σύνδεση στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «και ένα κινητό αρκεί» για το σκοπό αυτό.

«Από την αρχή αυτής της κρίσης ακούμε τους ειδικούς», τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να επισημανθεί ότι το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για τη σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δομών έχει την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, είπε.

Επιλέξαμε μια πιο συντηρητική στάση για το άνοιγμα των σχολείων. Αυτή τη στιγμή και τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Μετά τις 20 Μαΐου και ανάλογα με την πορεία του ιού στη χώρα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν.

Το μάθημα εκ περιτροπής έχει γίνει για συγκεκριμένους λόγους, τόνισε η κ. Κεραμέως , ωστόσο συνοδεύεται από μια πιο εντατική διαδικασία. Όπως είπε, θα υπάρχουν οδηγίες για το πώς οι μαθητές θα καλύπτουν την ύλη από το σπίτι.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα. Παίρνουμε μέτρα προστασίας και έχουμε χρέος να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να μπουν στη νέα κανονικότητα.»

Σχετικά με το θέμα των προαγωγικών εξετάσεων, η υπουργός είπε ότι «επικεντρώσαμε περισσότερο στην κάλυψη της ύλης και όχι τόσο στις εξετάσεις», για να μπορέσουν τα παιδιά να μεταβούν στην επόμενη τάξη.

Τέλος, η υπουργός επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι στα σχολεία η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τυριά
Τα πιο υγιεινά τυριά στο πιάτο σας: Οι 5 επιλογές που ξεχωρίζουν, σύμφωνα με ειδικούς
Πλούσια σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και προβιοτικά, αυτά τα τυριά αποδεικνύουν ότι η απόλαυση μπορεί να συμβαδίζει με τη σωστή διατροφή
Τα πιο υγιεινά τυριά στο πιάτο σας: Οι 5 επιλογές που ξεχωρίζουν, σύμφωνα με ειδικούς
egkefalos
Εγκέφαλος σε φόρμα: Τα χόμπι που «φρενάρουν» το Αλτσχάιμερ έως και 5 χρόνια
Νέα επιστημονικά δεδομένα αποκαλύπτουν πως μια ζωή γεμάτη πνευματικά ερεθίσματα μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά τη γνωστική φθορά
Εγκέφαλος σε φόρμα: Τα χόμπι που «φρενάρουν» το Αλτσχάιμερ έως και 5 χρόνια
gallika_1.jpg
Δεύτερη ξένη γλώσσα στα Δημοτικά: Οδηγός για γονείς και μαθητές ενόψει του σχολικού έτους 2026-2027
Σε τροχιά προγραμματισμού η διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά για το 2026-2027
Δεύτερη ξένη γλώσσα στα Δημοτικά: Οδηγός για γονείς και μαθητές ενόψει του σχολικού έτους 2026-2027