Ν. Κεραμέως: Συντριπτικές οι αποδείξεις για την ασφάλεια των μαθητών
Στα ισχυρά επιστημονικά δεδομένα υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων στάθηκε η Νίκη Κεραμέως

«Για συντριπτικές αποδείξεις» υπέρ της ασφάλειας των μαθητών έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο κίνδυνο αναζωπύρωσης της επιδημίας λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων. Τα παιδιά εμφανίζουν ηπιότερα συμπτώματα, ενώ η μετάδοση από παιδί σε ενήλικα είναι ασυνήθιστη, ενώ τα παιδιά συνήθως μολύνονται εντός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος και όχι από δευτερογενείς πηγές, δήλωσε η Ν. Κεραμέως επαναλαμβάνοντας στοιχεία της εισήγησης του Σ. Τσιόδρα.

Άλλωστε, το σχέδιο της κυβέρνησης τυγχάνει της απόλυτης στήριξης της επιτροπής των ειδικών, ενώ η υπουργός χαρακτήρισε το σχέδιο ως «μετριοπαθές», καθώς υπήρχαν εισηγήσεις για άνοιγμα ακόμη και των δημοτικών σχολείων, δήλωσε η υπουργός στην ΕΡΤ.

Τα σχολεία έχουν εφοδιαστεί με το απαραίτητο προστατευτικό υλικό, ενώ υπάρχει μέριμνα για καθαρισμό δύο φορές την ημέρα. Μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση είναι, επίσης, το κλείσιμο των κυλικείων, τα διαφορετικά διαλείμματα και η εκ περιτροπής διδασκαλία. 

«Χθες είχαμε μόλις 10 νέα κρούσματα σε πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Επιτρέπεται ενώ η χώρα τα πάει τόσο καλά, να σταματά η εκπαιδευτική διαδικασία;» δήλωσε η υπουργός προσθέτοντας πως ο λόγος για τον οποίο πάρθηκαν νωρίς σκληρά περιοριστικά μέτρα, ήταν ακριβώς για να επιστρέψουμε ταχύτερα στην προηγούμενη καθημερινότητα.

Τα μέτρα, άλλωστε, θα επαναξιολογούνται καθημερινά, δήλωσε η υπουργός, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Άλλωστε, μελέτες δείχνουν πως υπάρχει αρνητική επίπτωση στην ψυχολογία και τις επιδόσεις των μαθητών, μετά από μακρόχρονη απουσία από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες, ενώ μέσω υπεύθυνης δήλωσης γονέα οι απουσίες μαθητών δεν θα προσμετρώνται.

Το μέτρο της εκ περιτροπής διδασκαλίας αναμένεται να επισπεύσει την κάλυψη της ύλης, καθώς οι τάξεις θα μικρύνουν.

Για τις εξετάσεις των φοιτητών θα υπάρξει ειδική μέριμνα και οδηγίες των ειδικών, όπως επίσης και οι εξετάσεις για τα πρότυπα-πειραματικά σχολεία. 

Για τα Ειδικά Σχολεία, αποφασίστηκε η παράταση της αναστολής λειτουργίας, καθώς πολλοί από τους μαθητές που φοιτούν στις συγκεκριμένες δομές δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα