«Τι θα γίνει με τους αναπληρωτές που υπηρετούν στα νησιά;»
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ)

Την εύλογη απορία για το πώς θα γίνει η επιστροφή αναπληρωτών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές, καθώς ισχύουν οι απαγορεύσεις για τις μετακινήσεις εκτός δήμων, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΔ, ζητώντας ταυτόχρονα να χορηγηθεί υγειονομικό υλικό στα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Π.Ε.Α.Δ., μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, αρχής γενομένης με τη Γ’ Λυκείου στις 11/5, εκφράζει τους εξής προβληματισμούς:

  1. Πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα -από το Υπουργείο και τους συναρμόδιους φορείς- διευκόλυνσης για τη μετάβαση/επιστροφή των αναπληρωτών στους τόπους υπηρέτησης, ειδικά όσον αφορά τις νησιωτικές περιοχές. Με ποια διαδικασία θα μεταβούν στα νησιά οι συνάδελφοι, τη στιγμή που η απαγορεύεται η μετακίνηση εκεί για το γενικό πληθυσμό;

  2. Να διασφαλιστεί η προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού προστασίας στις σχολικές μονάδες (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.τ.λ.) δεδομένης της ανάγκης προφύλαξης τόσο των μαθητών/-τριών, όσο και των εκπαιδευτικών.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί άμεσα στα ζητήματα αυτά, ούτως ώστε η επιστροφή στην κανονικότητα της εκπαίδευσης να γίνει με τους επιβαλλόμενους από τις περιστάσεις όρους.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Τριπλή εισαγγελική παρέμβαση για σχολικές καταλήψεις, επεισόδια στα Καμένα Βούρλα, με αφορμή την άφιξη προσφυγόπουλων και πλημμύρες
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα