Καθηγήτρια προς Κεραμέως: Γιατί βιάζεστε να γυρίσουμε στην «κανονικότητα» που δεν θα είναι κανονικότητα;
Μήνυμα καθηγήτριας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 36 έτη υπηρεσίας στην υπουργό Παιδείας

Κυρία υπουργέ.

Θα ήθελα να σας κάνω τις παρακάτω ερωτήσεις:

Γιατί βιάζεστε να γυρίσουμε στην <<κανονικότητα>>, η οποία όμως δεν θα είναι κανονικότητα;

Γιατί βιάζεστε να ανοίξετε τα σχολεία; Μήπως επειδή θεωρείτε ότι αυτή θα είναι η μεγάλη σας επιτυχία και το μεγάλο σας στοίχημα; Ξεχνάτε φαίνεται το γεγονός ότι αν η Ελλάδα κατάφερε μέχρι τώρα να <<τιθασεύσει>> την πανδημία, αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο κλείσιμο των σχολείων, γιατί τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη πηγή μετάδοσης του ιού.

Αν  τα σχολεία ανοίξουν, τότε ό,τι πετύχαμε μέχρι τώρα μπορεί να ανατραπεί με μια <<αναζωπύρωση>>  της πανδημίας και το αποτέλεσμα θα είναι να θρηνήσουμε πολύ περισσότερα θύματα. Γιατί πολλά παιδιά αλλά   και εκπαιδευτικοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού , καθώς πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα.

Επιπλέον πολλοί εκπαιδευτικοί  είναι και μεγάλης ηλικίας. Θα το θεωρούσατε λοιπόν <<επιτυχία>> σας να θρηνήσουμε πολλά θύματα στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα (γιατί θα γίνει μεγάλη διασπορά του ιού), μόνο και μόνο επειδή έχετε εμμονή με το άνοιγμα των σχολείων ; Αυτό που προέχει τώρα είναι η προστασία της ζωής , που είναι το υπέρτατο αγαθό, γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό.

Εξάλλου όταν έκλεισαν τα σχολεία είχε περάσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος του σχολικού έτους και επομένως έχει καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό η διδακτέα ύλη των μαθημάτων. Πάρτε λοιπόν τη σώφρονα απόφαση να μην ξανανοίξουν  για φέτος τα σχολεία, όπως προτείνουν και επιφανείς λοιμωξιολόγοι σαν τον κύριο Λαζανά.

Να είστε σίγουρη ότι κανείς δε θα σας μέμψει . Αντίθετα θα σας επαινέσουν, γιατί θα είναι μια απόφαση που δείχνει σύνεση, υπευθυνότητα και κυρίως ανθρωπιά. Αν τα πράγματα σε σχέση με τον κορωνοιό έχουν καλή εξέλιξη (και αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από κρίσιμες αποφάσεις , όπως είναι το άνοιγμα των σχολείων),  τότε τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν  λίγο νωρίτερα για την επόμενη σχολική χρονιά  ώστε να γίνει αναπλήρωση της ύλης της φετινής χρονιάς.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσειοπαιδαγωγική
Χιλιάδες Εκπαιδευτικοί Πιστοποιούνται για πρώτη φορά στη Μουσειοπαιδαγωγική
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Μουσειοπαιδαγωγική παύει να είναι απλώς μια καινοτόμα ιδέα – και αποκτά αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακά Πιστοποιημένο...
Χιλιάδες Εκπαιδευτικοί Πιστοποιούνται για πρώτη φορά στη Μουσειοπαιδαγωγική
tzoker
Τζόκερ: Νέο τεράστιο τζάκποτ, στα €28 εκατ. το ποσό της Κυριακής- Οι αριθμοί για τα €26,5 εκατ
Το ποσό των 28 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθεί στην επόμενη κλήρωση αποτελεί το μεγαλύτερο τζάκποτ από την έναρξη του παιχνιδιού στην Ελλάδα
Τζόκερ: Νέο τεράστιο τζάκποτ, στα €28 εκατ. το ποσό της Κυριακής- Οι αριθμοί για τα €26,5 εκατ