ειδική αγωγή σεμινάριο
τάξη, θρανία, αξιολόγηση
«Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε»: Ένας διαγωνισμός για μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του δήμου

Έναν δημιουργικό τρόπο βρήκε ο Δήμος Αχαρνών για να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την παραμονή των μαθητών στο σπίτι, και σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ διοργανώνει διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε γραφή και εικαστικά. Στον διαγωνισμό με την ονομασία «Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε» μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων οποιουδήποτε σχολείου του Δήμου.

«Μένουμε σπίτι γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τη δημόσια υγεία. Βρίσκουμε τρόπους να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η χώρα. Παράλληλα να τους δώσει το έναυσμα για να ασχοληθούν με τη λογοτεχνία και την εικαστική δημιουργία, ακριβώς αυτή την περίοδο που έχουν ελεύθερο χρόνο στο σπίτι τους.

Θέμα του διαγωνισμού είναι «Μένουμε Σπίτι - Μένουμε Μαζί» και αφορά σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων. Για τους μαθητές του δημοτικού η συμμετοχή μπορεί να είναι μία εικαστική δημιουργία (ζωγραφιά ή κατασκευή), για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου η συμμετοχή μπορεί να είναι ένα ποιητικό έργο έκτασης έως 50 στίχους (ελεύθερο ή ομοιοκατάληκτο) ή ένα διήγημα έκτασης έως 1.500 λέξεις.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα έργο και θα βραβευτούν με δώρα (ηλεκτρονικά είδη) τα πρώτα τρία έργα καθεμιάς από τις ηλικιακές κατηγορίες. Την τελική αξιολόγηση των έργων θα αναλάβει αντιπροσωπευτική επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν εκπρόσωποι του Δήμου και εκπαιδευτικοί.

Τα έργα των διαγωνιζόμενων θα πρέπει να αποσταλούν στον Δήμο έως και τις 10 Μαΐου, και ειδικά για τα εικαστικά μία φωτογραφία του έργου, το οποίο όμως θα διατηρηθεί προς επίδειξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εστια ζωγραφου εμπ
Φοιτητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για τους πυροβολισμούς στην Εστία Ζωγράφου
Καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικες δυνάμεις εσπασαν τις πόρτες όλων των οικότροφων, που δεν είχαν σχέση με την αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα αυτή...
Φοιτητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για τους πυροβολισμούς στην Εστία Ζωγράφου
Φορολοταρία 1.000€: Οι νικητές της κλήρωσης του Απριλίου
Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€
Έγινε η κλήρωση του Σεπτεμβρίου για τη Φορολοταρία Αυγούστου που χαρίζει χρήματα σε 556 τυχερούς και έως 50.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό
Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€