Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
τάξη, θρανία, αξιολόγηση
«Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε»: Ένας διαγωνισμός για μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του δήμου

Έναν δημιουργικό τρόπο βρήκε ο Δήμος Αχαρνών για να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την παραμονή των μαθητών στο σπίτι, και σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ διοργανώνει διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε γραφή και εικαστικά. Στον διαγωνισμό με την ονομασία «Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε» μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων οποιουδήποτε σχολείου του Δήμου.

«Μένουμε σπίτι γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τη δημόσια υγεία. Βρίσκουμε τρόπους να περνάμε δημιουργικά τον χρόνο μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η χώρα. Παράλληλα να τους δώσει το έναυσμα για να ασχοληθούν με τη λογοτεχνία και την εικαστική δημιουργία, ακριβώς αυτή την περίοδο που έχουν ελεύθερο χρόνο στο σπίτι τους.

Θέμα του διαγωνισμού είναι «Μένουμε Σπίτι - Μένουμε Μαζί» και αφορά σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων. Για τους μαθητές του δημοτικού η συμμετοχή μπορεί να είναι μία εικαστική δημιουργία (ζωγραφιά ή κατασκευή), για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου η συμμετοχή μπορεί να είναι ένα ποιητικό έργο έκτασης έως 50 στίχους (ελεύθερο ή ομοιοκατάληκτο) ή ένα διήγημα έκτασης έως 1.500 λέξεις.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα έργο και θα βραβευτούν με δώρα (ηλεκτρονικά είδη) τα πρώτα τρία έργα καθεμιάς από τις ηλικιακές κατηγορίες. Την τελική αξιολόγηση των έργων θα αναλάβει αντιπροσωπευτική επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν εκπρόσωποι του Δήμου και εκπαιδευτικοί.

Τα έργα των διαγωνιζόμενων θα πρέπει να αποσταλούν στον Δήμο έως και τις 10 Μαΐου, και ειδικά για τα εικαστικά μία φωτογραφία του έργου, το οποίο όμως θα διατηρηθεί προς επίδειξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

astynomia
Απρόκλητη βία κουκουλοφόρων ασφαλιτών σε βάρος πανεπιστημιακού ερευνητή
«Είμαστε από την ασφάλεια και κάνουμε ό,τι θέλουμε» - Απρόκλητη βία και αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος ερευνητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,...
Απρόκλητη βία κουκουλοφόρων ασφαλιτών σε βάρος πανεπιστημιακού ερευνητή
Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης μαθήτριας
Όπως καταγγέλλει η μητέρα της 11χρονης μαθήτριας, αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες ακολούθησε το σχολικό λεωφορείο της κόρης της και δύο άνδρες προσπάθησαν...
Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης μαθήτριας
patrakapnogona epal
Πάτρα: Σύρραξη και καπνογόνα μεταξύ μαθητών σε ΕΠΑΛ - Στο νοσοκομείο 15χρονος
Ένας μαθητής τραυματίστηκε σε ΕΠΑΛ στην Πάτρα όταν μαθητές έριξαν καπνογόνα μέσα στο σχολικό συγκρότημα
Πάτρα: Σύρραξη και καπνογόνα μεταξύ μαθητών σε ΕΠΑΛ - Στο νοσοκομείο 15χρονος