Μείωση διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία για μη παρεχόμενες υπηρεσίες
Παράλληλα ανακοινώθηκε η απαλλαγή γονέων από τροφεία δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών από αντίτιμο ανταποδοτικών υπηρεσιών

Επιπλέον μέτρα διευκόλυνσης ευπαθών ομάδων και άλλων κατηγοριών πολιτών περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. 

Αναφορικά με την εκπαίδευση, η ΠΝΠ προβλέπει:

- Απαλλαγή γονέων από τροφεία δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών και από αντίτιμο ανταποδοτικών υπηρεσιών για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

- Μείωση διδάκτρων ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών για μη παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα μετακινήσεις, ή απογευματινές δραστηριότητες. 

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «διαπιστώνεται εντυπωσιακή ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Μένουμε σπίτι-μαθαίνουμε στο σπίτι. Ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας που αυξάνεται, ημέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Βάσει των πρόσφατων διαθέσιμων στοιχείων, η συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικών είναι εντυπωσιακή. 

Αναλυτικά:

-Στα Σχολεία:

Στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση καταγράφηκαν 4.818.079 συμμετοχές μαθητών και 95.692 εκπαιδευτικοί είχαν δημιουργήσει την προσωπική ψηφιακή τους τάξη, ενώ είχαν δημιουργηθεί 262.704 ψηφιακές τάξεις και είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 17 εκατομμύρια λεπτά ψηφιακού μαθήματος. 

Στην ασύγχρονη εκπαίδευση, συνολικά περισσότεροι από 1.090.011 μαθητές και 166.949 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

-Στα Δημόσια ΙΕΚ:

95% των μαθημάτων που διενεργούνταν διά ζώσης είναι ήδη ενταγμένα στην ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, ενώ το 95% των εκπαιδευτών και των καταρτιζόμενων έχουν κωδικούς πρόσβασης σε ασύγχρονη εκπαίδευση.

-Στα Πανεπιστήμια:

96,35% των προπτυχιακών μαθημάτων παραδίδονται μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που σε ορισμένα Α.Ε.Ι. αγγίζει το 99,7%.

Την ίδια στιγμή, η τηλεθέαση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης που μεταδίδει η Ε.Ρ.Τ. παραμένει σταθερά υψηλή. Μέσα από τις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η χώρα μας κάνει δυναμικό άλμα στην ψηφιακή εποχή.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός -κατά την εξ αποστάσεως ξενάγησή του στο στρατηγείο της Πολιτικής Προστασίας-  ο κορονοϊός έβαλε στον επιταχυντή την ήδη δρομολογημένη μετάβασή μας στη Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Πράγματα τα οποία ενδεχομένως να κάναμε σε μήνες γίνονται σήμερα σε εβδομάδες, ενώ πράγματα τα οποία θα κάναμε σε εβδομάδες γίνονται σε μέρες ή ώρες, αφήνοντας μια  σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sklavenitis_12.jpg
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
Θέσεις πλήρους απασχόλησης με παροχές και εταιρικά προνόμια – Μεταφορά προσωπικού από κεντρικά σημεία της Αττικής
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
διακοπές
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Η φετινή έρευνα της Alco αποτυπώνει την τουριστική ανισότητα ενός καλοκαιριού που για σχεδόν τους μισούς Έλληνες φαντάζει άπιαστο όνειρο – Πού οδηγεί...
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Ο αστυνομικός που δολοφόνησε δύο γυναίκες στην Κηφισιά
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
Η εισαγγελέας ζητά καταδίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά, επισημαίνοντας την προμελετημένη εν ψυχρώ εκτέλεση της πρώην συζύγου και...
Κηφισιά: Με 30 σφαίρες δολοφόνησε τις δύο γυναίκες ο αστυνομικός – Η πρόταση της εισαγγελέως
karistianou-sintagma
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση
Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών – Εμπλέκεται και απόστρατος αστυνομικός
«Θα προσέχεις το παιδί σου»: Σοβαρές απειλές καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού – Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος η υπόθεση