Παράταση θητείας διευθυντών σχολείων και διευθυντών εκπαίδευσης
Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την Παιδεία σχετικά με την θητεία των Διευθυντών

Παράταση θητείας στους διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης για έναν χρόνο θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την Παιδεία που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα (Μεγάλη  Εβδομάδα) σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο και άρθρο της Ελπίδας Οικονομίδη.

Αν και στόχος του υπουργείου Παιδείας ήταν να φέρει ένα νέο σύστημα επιλογής στελεχών αυτό φαίνεται να μένει πίσω λόγω της επέλασης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δοθεί παράταση θητείας για μια χρονιά στους Διευθυντές σχολικών μονάδων και στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η θητεία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων λήγει φέτος, ενώ των Διευθυντών Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σχολείων έχει ήδη πάρει μια παράταση.
 
Το νομοσχέδιο λοιπόν δε θα περιλαμβάνει τα νέα κριτήρια για την επιλογή στελεχών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου , κρίθηκε ότι  τα χρονοδιαγράμματα για νέες κρίσεις και τοποθετήσεις στελεχών  είναι ασφυκτικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ε.Τ. δεν γίνεται αναφορά στην παραμονή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στη θέση τους κάτι που λόγω των εξελίξεων είναι και αυτό πολύ πιθανό.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις:

  • για  τη Βάση του 10 στην προαγωγή και στο απολυτήριο Λυκείου,
  • ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων,
  • θέσπιση της τράπεζας των θεμάτων
  • ένταξη νέων θεματικών ενοτήτων στις σχολικές μονάδες

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΟ)
 

 

σχετικά άρθρα

Β. Δημάκης: Έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει ισχυρίζεται το υπ. Προστασίας του Πολίτη
Β. Δημάκης: Έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει ισχυρίζεται το υπ. Προστασίας του Πολίτη
«Οι προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την συνέχιση των σπουδών του κρατούμενου Δημάκη πληρούνται στο έπακρο»
Β. Δημάκης: Έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει ισχυρίζεται το υπ. Προστασίας του Πολίτη