exapostaseos 1280
Αναμένεται σχετική ΠΝΠ τις επόμενες ημέρες - Το υλικό θα παραμένει περιουσιακό στοιχείο της σχολικής μονάδας

Νομική δυνατότητα στις σχολικές επιτροπές να προχωρούν σε αγορές ηλεκτρονικού υλικού για τους μαθητές που δεν έχουν τα μέσα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, θα δίνεται με ΠΝΠ που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΟΡΕΝ.

Συγκεκριμένα, στην ΠΝΠ που αναμένεται να, θα δίνεται η νομική δυνατότητα στις σχολικές επιτροπές να προχωρούν σε αγορές ηλεκτρονικού υλικού για τους μαθητές, υλικό όμως που θα παραμένει περιουσιακό στοιχείο του κάθε σχολείου και θα επιστρέφεται στις μετά τη χρήση του. 

Τα χρήματα για αυτές τις αγορές μπορούν να βρεθούν από την εξοικονόμηση πόρων, αφού τα σχολεία είναι κλειστά και δεν υπάρχουν έξοδα για αναλώσιμα και θέρμανση, αλλά και από χορηγίες ιδιωτών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο διάθεσης των tablets που χρησιμοποίησαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στις περασμένες εκλογές στους μαθητές που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, απάντησε ότι τα συγκεκριμένα 2.000 tablets ανήκουν στην εταιρεία Singoular, είναι φορτωμένα με συγκεκριμένο λογισμικό και για αυτόν τον λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά μόνο σε εκλογική διαδικασία. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

rene1
Σάλος στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος στήριξε οικονομικά πράκτορα της ICE μετά τον θάνατο 37χρονης
Δωρεά 10.000 δολαρίων από τον Μπιλ Άκμαν πυροδοτεί οργή και σφοδρές αντιδράσεις – Διχασμένη η κοινή γνώμη
Σάλος στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος στήριξε οικονομικά πράκτορα της ICE μετά τον θάνατο 37χρονης
Ισπανία: Κατέσχεσαν 10 τόνους κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στη θάλασσα
«Μαμούθ» ποσότητα κοκαΐνης: Σχεδόν 10 τόνοι ναρκωτικών σε πλοίο με αλάτι στον Ατλαντικό (Video)
Ισπανία: Κατέσχεσαν 10 τόνους κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στη θάλασσα – Ποσότητα «ρεκόρ»
«Μαμούθ» ποσότητα κοκαΐνης: Σχεδόν 10 τόνοι ναρκωτικών σε πλοίο με αλάτι στον Ατλαντικό (Video)
Κώστας Τσουκαλάς
Τσουκαλάς για Mercosur: «Απέκρυψε ο Μαρινάκης ότι η κυβέρνηση υπέγραψε χωρίς διαπραγμάτευση και ανταλλάγματα»
Τσουκαλάς για Mercosur: Απέκρυψε ο Μαρινάκης ότι η κυβέρνηση υπέγραψε χωρίς διαπραγμάτευση και ανταλλάγματα, όπως κάνει πάντα
Τσουκαλάς για Mercosur: «Απέκρυψε ο Μαρινάκης ότι η κυβέρνηση υπέγραψε χωρίς διαπραγμάτευση και ανταλλάγματα»