Μ. Τζούφη: Ανησυχούμε για πιθανή επέκταση της τηλεκπαίδευσης σε «δύσκολες» περιοχές
Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης διδασκαλία, τόνισε, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν τέτοιες σκέψεις «στα περί μεταρρύθμισης» σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει γίνει τίποτε για τους 4.500 στην ειδική αγωγή, πρέπει να ξεκινήσει με μόνιμους στα σχολεία η επόμενη χρονιά, ανησυχούμε μήπως πάνε να καλύψουν «δύσκολες» περιοχές με τηλεεκπαίδευση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης διδασκαλία, τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη Στο Κόκκινο.

Είναι ευθύνη του υπ. Παιδείας να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά με μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, σνησυχούμε ειλικρινά για επέκταση της τηλεεκπαίδευσης σε «δύσκολες» περιοχές, δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε για τους 4.500 διορισμούς στην ειδική αγωγή που έπρεπε να ολοκληρωθούν το 2019, πέραν του ειδικού βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού, είπε η κ. Τζούφη.

Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης διδασκαλία, τόνισε, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στα περί «μεταρρύθμισης». Σημείωσε μάλιστα ότι τέτοιες πιέσεις υπήρχαν και παλαιότερα, για να εμπλακεί στα σχολεία του εξωτερικού η Cisco που τώρα υποστηρίζει το δίκτυο τηλεκπαίδευσης, αντί να ενισχυθεί το δικό μας Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που δεν άκουσε το υπουργείο Παιδείας, όπως τόνισε.

Αυτή την στιγμή, πολλά παιδιά δεν έχουν τα οικονομικά και τεχνολογικά μέσα για τηλεκπαίδευση, αλλά μόλις χτες ζήτησε το υπουργείο Παιδείας καταγραφή αναγκών, αν και είχε ήδη παραδεχθεί η υφυπουργός Σ.Ζαχαράκη ότι 20% δεν έχει προσβασιμότητα. Την ίδια ώρα δόθηκαν 130.000 ευρώ για καμπάνια ενημέρωσης «Μαθαίνουμε Στο Σπίτι», όταν ανίστοιχες δικές μας καμπάνιες κόστιζαν το πολύ 5.000 ευρώ, όπως σημείωσε.

Στο μέτωπο των εργασιακών στα ιδιωτικά, παρότι Αδ. Γεωργιάδης και άλλα στελέχη της ΝΔ συντάχθηκαν με τα ιδιωτικά σχολεία, με κινητοποίηση επετεύχθη να αμείβονται κανονικά οι εκπαιδευτικοί για την τηλεεκπαίδευση που παρέχουν. Ιδιωτικά που δεν συνεχίζουν πρέπει να δηλώσουν αναστολή λειτουργίας για να πάρουν οι εκπαδευτικοί τα επιδόματα, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η απαγόρευση απολύσεων από 18/3. Επίσης, στο θέμα της αναπροσαρμογής διδάκτρων τάχθηκαν μαζί και οι γονείς, που είχαν πληρώσει χωρίς να παίρνουν τις υπηρεσίες. Η αναδίπλωση του υπουργείου Παιδείας είναι πολύ κρίσιμη, όπως τόνισε. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικοί σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν καλύπτονται και έχουμε καταθέσει επερώτηση για την δική τους τύχη.

Εξάλλου, χαρακτήρισε απολύτως λογική την μείωση της εξεταστέας στην διδαχθείσα ύλη για τις Πανελλαδικές, όταν αυτές πραγματοποιηθούν, εάν δεν επιλεγεί άλλη τακτική. Πιέζουμε να πάρουν θέση για τις εξετάσεις και όχι διά των εφημερίδων, είπε η κ. Τζούφη.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimokriteio
Ημερίδα ΔΠΘ: «Προκλήσεις και προοπτικές για τα Πανεπιστήμια με αφορμή τον εμβληματικό τόμο της UNESCO για το μέλλον της εκπαίδευσης: Μαθησιακά αποτελέσματα και τις δεξιότητες»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026
Ημερίδα ΔΠΘ: «Προκλήσεις και προοπτικές για τα Πανεπιστήμια με αφορμή τον εμβληματικό τόμο της UNESCO για το μέλλον της εκπαίδευσης: Μαθησιακά αποτελέσματα και τις δεξιότητες»
Τέμπη
Aποκαλύψεις για τα εύφλεκτα καθίσματα στο δυστύχημα στα Τέμπη - «Το κράτος πλήρωσε για έρευνα μόνο αφού έκλεισε η δικογραφία»
Νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα στα Τέμπη: Οι φωτιές που σκότωσαν επιζώντες
Aποκαλύψεις για τα εύφλεκτα καθίσματα στο δυστύχημα στα Τέμπη - «Το κράτος πλήρωσε για έρευνα μόνο αφού έκλεισε η δικογραφία»