Μ. Τζούφη: Ανησυχούμε για πιθανή επέκταση της τηλεκπαίδευσης σε «δύσκολες» περιοχές
Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης διδασκαλία, τόνισε, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν τέτοιες σκέψεις «στα περί μεταρρύθμισης» σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει γίνει τίποτε για τους 4.500 στην ειδική αγωγή, πρέπει να ξεκινήσει με μόνιμους στα σχολεία η επόμενη χρονιά, ανησυχούμε μήπως πάνε να καλύψουν «δύσκολες» περιοχές με τηλεεκπαίδευση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης διδασκαλία, τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη Στο Κόκκινο.

Είναι ευθύνη του υπ. Παιδείας να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά με μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, σνησυχούμε ειλικρινά για επέκταση της τηλεεκπαίδευσης σε «δύσκολες» περιοχές, δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε για τους 4.500 διορισμούς στην ειδική αγωγή που έπρεπε να ολοκληρωθούν το 2019, πέραν του ειδικού βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού, είπε η κ. Τζούφη.

Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης διδασκαλία, τόνισε, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στα περί «μεταρρύθμισης». Σημείωσε μάλιστα ότι τέτοιες πιέσεις υπήρχαν και παλαιότερα, για να εμπλακεί στα σχολεία του εξωτερικού η Cisco που τώρα υποστηρίζει το δίκτυο τηλεκπαίδευσης, αντί να ενισχυθεί το δικό μας Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που δεν άκουσε το υπουργείο Παιδείας, όπως τόνισε.

Αυτή την στιγμή, πολλά παιδιά δεν έχουν τα οικονομικά και τεχνολογικά μέσα για τηλεκπαίδευση, αλλά μόλις χτες ζήτησε το υπουργείο Παιδείας καταγραφή αναγκών, αν και είχε ήδη παραδεχθεί η υφυπουργός Σ.Ζαχαράκη ότι 20% δεν έχει προσβασιμότητα. Την ίδια ώρα δόθηκαν 130.000 ευρώ για καμπάνια ενημέρωσης «Μαθαίνουμε Στο Σπίτι», όταν ανίστοιχες δικές μας καμπάνιες κόστιζαν το πολύ 5.000 ευρώ, όπως σημείωσε.

Στο μέτωπο των εργασιακών στα ιδιωτικά, παρότι Αδ. Γεωργιάδης και άλλα στελέχη της ΝΔ συντάχθηκαν με τα ιδιωτικά σχολεία, με κινητοποίηση επετεύχθη να αμείβονται κανονικά οι εκπαιδευτικοί για την τηλεεκπαίδευση που παρέχουν. Ιδιωτικά που δεν συνεχίζουν πρέπει να δηλώσουν αναστολή λειτουργίας για να πάρουν οι εκπαδευτικοί τα επιδόματα, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η απαγόρευση απολύσεων από 18/3. Επίσης, στο θέμα της αναπροσαρμογής διδάκτρων τάχθηκαν μαζί και οι γονείς, που είχαν πληρώσει χωρίς να παίρνουν τις υπηρεσίες. Η αναδίπλωση του υπουργείου Παιδείας είναι πολύ κρίσιμη, όπως τόνισε. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικοί σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, ιδιωτικά ΙΕΚ που δεν καλύπτονται και έχουμε καταθέσει επερώτηση για την δική τους τύχη.

Εξάλλου, χαρακτήρισε απολύτως λογική την μείωση της εξεταστέας στην διδαχθείσα ύλη για τις Πανελλαδικές, όταν αυτές πραγματοποιηθούν, εάν δεν επιλεγεί άλλη τακτική. Πιέζουμε να πάρουν θέση για τις εξετάσεις και όχι διά των εφημερίδων, είπε η κ. Τζούφη.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Πρόταση για άνοιγμα των Γυμνασίων, Λυκείων με ταυτόχρονα περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο
Να ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αρκεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για το...
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα