Σπουδαστές δημόσιων ΙΕΚ: Ξεκαρδιστική η δήλωση της υπουργού Παιδείας για τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης
Ανακοίνωση του συλλόγου σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ

Είναι τουλάχιστον ξεκαρδιστική η δήλωση της υπουργού Παιδείας για τις πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης και τα σύγχρονα μαθήματα εξ αποστάσεως!  

Γιατί και πριν την πανδημία στα Δ.ΙΕΚ ήταν τόσο «ασύγχρονη» η εκπαίδευσή μας, αφού δεν έχουμε βιβλία, σύγχρονα εργαστήρια, αναλώσιμα. Μπορεί αυτό να εννοεί «100% επιτυχία» η κα. υπουργός Παιδείας, κάτι που επιβεβαιώνει το πόσο μακριά είναι από τις ανησυχίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες σπουδαστές, αλλά και καθηγητές.
Οι σπουδαστές ζητούν εδώ και τώρα: βιβλία και σύγχρονα εργαστήρια με βάση την εξέλιξη της τεχνολογίας, εξοπλισμό και αναλώσιμα για κάθε ειδικότητα με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.

Ας πάρουμε μερικά παραδείγματα της «επιτυχίας»:

  • Υπάρχουν ΙΕΚ στην Αττική και ειδικότητες που δεν έχει ξεκινήσει κανένα μάθημα, ενώ "περπατάμε" τον Απρίλη.
  • Υπάρχουν ΙΕΚ που οι σπουδαστές λαμβάνουν mail σε κάποια μαθήματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι σημειώσεις αφορούν ύλη που ήδη έχει διδαχθεί.
011.jpg

Οι σπουδαστές λοιπόν δηλώνουμε ότι το υπουργείο πρέπει να πάρει έγκαιρα μέτρα για να μη χαθεί το εξάμηνο, αφού οι σπουδαστές έχουμε οργανώσει έτσι τη ζωή μας για να σπουδάσουμε 2 χρόνια, και για αυτό διεκδικούμε να εξασφαλίσει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση:

  1. Να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι σπουδαστές και καθηγητές θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο, ότι θα έχουν ισότιμη πρόσβαση σε αυτή τη διαδικασία. Ιδιαίτερα σπουδαστές που δε διαθέτουν κατάλληλα εργαλεία (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο).
  2. Πολλοί σπουδαστές είναι εργαζόμενοι και έρχονται αντιμέτωποι με εντατικοποίηση της δουλειάς ή εκ περιτροπής εργασίας, ενώ αρκετοί είναι γονείς και προσέχουν τα παιδιά τους ή τους ηλικιωμένους που κι αυτός είναι ένας παράγοντας που δυσκολεύει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Επομένως να είναι διαθέσιμο το εκπαιδευτικό υλικό χωρίς χρονικό περιορισμό, ώστε να μπορούν ελεύθερα όλοι οι σπουδαστές να έχουν πρόσβαση.
  3. Να πληρωθούν οι εκπαιδευτές μας που παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη και να υπογράψουν σύμβαση για το τρέχον εξάμηνο για να μπουν στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  4.  Με κρατική χρηματοδότηση, να αναβαθμιστούν άμεσα εργαστήρια, αίθουσες, υποδομές, ώστε, όταν ξαναλειτουργήσουν κανονικά να μπορούν να καλύψουν τις νέες ανάγκες που θα έχουν προκύψει.
  5. Συνολικότερα, απαιτούμε άμεσα να διαμορφωθεί ολοκληρωμένο σχέδιο από το υπουργείο Παιδείας για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020 για τους σπουδαστές. Το σχέδιο αυτό πρέπει να περιλαμβάνει την αναπλήρωση όλων των διδακτικών ωρών εργαστηριακών μαθημάτων, την πρόσληψη καθηγητών με μόνιμη σχέση εργασίας, την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, την αύξηση στο ύψος των αναγκών της κρατικής χρηματοδότησης για τα Δ.ΙΕΚ.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα