Τα γεγονότα, καλέ μου Σάντσο, είναι οι εχθροί της αλήθειας
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Των Γιάννης Αναγνωσταρά, Άντας Παραφόρου

Οι φράσεις που υπάρχουν στα κείμενα παιδικής λογοτεχνίας δεν αρκούν για να περιγράψουν το φιάσκο του Υπουργείου Παιδείας.

Στις 7/4/2020 στέλνουν έγγραφο το οποίο συνοδεύεται από θεαματικές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, για παροχή τάμπλετ και λάπτοπ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Η καθολικότητα της «προσφοράς» αναιρείται χωρίς αιδώ προς την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία με το σημερινό έγγραφο το οποίο διορθώνει την «απλοχεριά» του Υπουργείου Παιδείας.

Έτσι σήμερα 9/4/2020 διευκρινίζουν τα σοφά κλιμάκια της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ότι η καταγραφή αφορά μόνο ελλείψεις των σχολικών μονάδων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όσο κι αν προσπαθούν με επικοινωνιακά τερτίπια να διατυμπανίσουν ότι μέσα σε λίγες μέρες έχουν γίνει άλματα ετών, οι γονείς των μαθητών μας, οι εκπαιδευτικοί κα τα σωματεία γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έγνοια και το ενδιαφέρον των δασκάλων κρατούν ζωντανή την παιδαγωγική σχέση στην υγειονομική κρίση. Μαζί τους αποκαλύπτονται και τα παπαγαλάκια που ασεβούν στον δημοσιογραφικό τους ρόλο και απευθύνουν υπόγειες ή φανερές προσβολές απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Ας σοβαρευτούν επιτέλους, ας σταματήσουν τη συνεχή διακίνηση εγγράφων κι ας περισώσουν την ανευθυνότητα της πολιτικής ηγεσίας με την ικανοποίηση του αιτήματος των εκπαιδευτικών συλλόγων για την παροχή ενός τάμπλετ, λάπτοτ σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνει τη φράση του Πασκάλ Μπρυκνέρ ΄΄το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε΄΄.

Τίτλος κειμένου: Μιγκέλ ντε Θερβάντες

 

Πηγή: e-lesxi.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου