Τα γεγονότα, καλέ μου Σάντσο, είναι οι εχθροί της αλήθειας
Των Γιάννης Αναγνωσταρά, Άντας Παραφόρου

Οι φράσεις που υπάρχουν στα κείμενα παιδικής λογοτεχνίας δεν αρκούν για να περιγράψουν το φιάσκο του Υπουργείου Παιδείας.

Στις 7/4/2020 στέλνουν έγγραφο το οποίο συνοδεύεται από θεαματικές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, για παροχή τάμπλετ και λάπτοπ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Η καθολικότητα της «προσφοράς» αναιρείται χωρίς αιδώ προς την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία με το σημερινό έγγραφο το οποίο διορθώνει την «απλοχεριά» του Υπουργείου Παιδείας.

Έτσι σήμερα 9/4/2020 διευκρινίζουν τα σοφά κλιμάκια της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ότι η καταγραφή αφορά μόνο ελλείψεις των σχολικών μονάδων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όσο κι αν προσπαθούν με επικοινωνιακά τερτίπια να διατυμπανίσουν ότι μέσα σε λίγες μέρες έχουν γίνει άλματα ετών, οι γονείς των μαθητών μας, οι εκπαιδευτικοί κα τα σωματεία γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έγνοια και το ενδιαφέρον των δασκάλων κρατούν ζωντανή την παιδαγωγική σχέση στην υγειονομική κρίση. Μαζί τους αποκαλύπτονται και τα παπαγαλάκια που ασεβούν στον δημοσιογραφικό τους ρόλο και απευθύνουν υπόγειες ή φανερές προσβολές απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Ας σοβαρευτούν επιτέλους, ας σταματήσουν τη συνεχή διακίνηση εγγράφων κι ας περισώσουν την ανευθυνότητα της πολιτικής ηγεσίας με την ικανοποίηση του αιτήματος των εκπαιδευτικών συλλόγων για την παροχή ενός τάμπλετ, λάπτοτ σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνει τη φράση του Πασκάλ Μπρυκνέρ ΄΄το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε΄΄.

Τίτλος κειμένου: Μιγκέλ ντε Θερβάντες

 

Πηγή: e-lesxi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βουλή
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
pyrosvestiki.jpg
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κερατέα - Σε ύφεση η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
σαλάτα
Φακόρυζο με πίκλες κρεμμυδιού & καβουρδισμένο αμύγδαλο – Η σαλάτα που (επιτέλους) δε θα σε κουράσει
Είναι μια σαλάτα-γεύμα που συνδυάζει φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πολύ γεύση – μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους, για όσους...
Φακόρυζο με πίκλες κρεμμυδιού & καβουρδισμένο αμύγδαλο – Η σαλάτα που (επιτέλους) δε θα σε κουράσει