Τα γεγονότα, καλέ μου Σάντσο, είναι οι εχθροί της αλήθειας
Των Γιάννης Αναγνωσταρά, Άντας Παραφόρου

Οι φράσεις που υπάρχουν στα κείμενα παιδικής λογοτεχνίας δεν αρκούν για να περιγράψουν το φιάσκο του Υπουργείου Παιδείας.

Στις 7/4/2020 στέλνουν έγγραφο το οποίο συνοδεύεται από θεαματικές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, για παροχή τάμπλετ και λάπτοπ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Η καθολικότητα της «προσφοράς» αναιρείται χωρίς αιδώ προς την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία με το σημερινό έγγραφο το οποίο διορθώνει την «απλοχεριά» του Υπουργείου Παιδείας.

Έτσι σήμερα 9/4/2020 διευκρινίζουν τα σοφά κλιμάκια της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ότι η καταγραφή αφορά μόνο ελλείψεις των σχολικών μονάδων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όσο κι αν προσπαθούν με επικοινωνιακά τερτίπια να διατυμπανίσουν ότι μέσα σε λίγες μέρες έχουν γίνει άλματα ετών, οι γονείς των μαθητών μας, οι εκπαιδευτικοί κα τα σωματεία γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έγνοια και το ενδιαφέρον των δασκάλων κρατούν ζωντανή την παιδαγωγική σχέση στην υγειονομική κρίση. Μαζί τους αποκαλύπτονται και τα παπαγαλάκια που ασεβούν στον δημοσιογραφικό τους ρόλο και απευθύνουν υπόγειες ή φανερές προσβολές απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Ας σοβαρευτούν επιτέλους, ας σταματήσουν τη συνεχή διακίνηση εγγράφων κι ας περισώσουν την ανευθυνότητα της πολιτικής ηγεσίας με την ικανοποίηση του αιτήματος των εκπαιδευτικών συλλόγων για την παροχή ενός τάμπλετ, λάπτοτ σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνει τη φράση του Πασκάλ Μπρυκνέρ ΄΄το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε΄΄.

Τίτλος κειμένου: Μιγκέλ ντε Θερβάντες

 

Πηγή: e-lesxi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vivlio
Από πού προέρχεται η λέξη «τσέπη» – Η αρχαία ελληνική της ρίζα και η τουρκική επιρροή
Η καθημερινή λέξη που χρησιμοποιούμε όλοι έχει ξένη προέλευση, ενώ η ελληνική της μορφή χάθηκε με το πέρασμα των αιώνων
Από πού προέρχεται η λέξη «τσέπη» – Η αρχαία ελληνική της ρίζα και η τουρκική επιρροή
chatgpt
«Οι μαθητές μου χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και δεν με ανησυχεί» λέει ο καθηγητής του Columbia
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν απειλεί τη μόρφωση — αλλάζει τον τρόπο που μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε και δημιουργούμε. Οι μαθητές δεν διαβάζουν λιγότερο· απλώς...
«Οι μαθητές μου χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και δεν με ανησυχεί» λέει ο καθηγητής του Columbia