Τα γεγονότα, καλέ μου Σάντσο, είναι οι εχθροί της αλήθειας
Των Γιάννης Αναγνωσταρά, Άντας Παραφόρου

Οι φράσεις που υπάρχουν στα κείμενα παιδικής λογοτεχνίας δεν αρκούν για να περιγράψουν το φιάσκο του Υπουργείου Παιδείας.

Στις 7/4/2020 στέλνουν έγγραφο το οποίο συνοδεύεται από θεαματικές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, για παροχή τάμπλετ και λάπτοπ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Η καθολικότητα της «προσφοράς» αναιρείται χωρίς αιδώ προς την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία με το σημερινό έγγραφο το οποίο διορθώνει την «απλοχεριά» του Υπουργείου Παιδείας.

Έτσι σήμερα 9/4/2020 διευκρινίζουν τα σοφά κλιμάκια της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ότι η καταγραφή αφορά μόνο ελλείψεις των σχολικών μονάδων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όσο κι αν προσπαθούν με επικοινωνιακά τερτίπια να διατυμπανίσουν ότι μέσα σε λίγες μέρες έχουν γίνει άλματα ετών, οι γονείς των μαθητών μας, οι εκπαιδευτικοί κα τα σωματεία γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έγνοια και το ενδιαφέρον των δασκάλων κρατούν ζωντανή την παιδαγωγική σχέση στην υγειονομική κρίση. Μαζί τους αποκαλύπτονται και τα παπαγαλάκια που ασεβούν στον δημοσιογραφικό τους ρόλο και απευθύνουν υπόγειες ή φανερές προσβολές απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Ας σοβαρευτούν επιτέλους, ας σταματήσουν τη συνεχή διακίνηση εγγράφων κι ας περισώσουν την ανευθυνότητα της πολιτικής ηγεσίας με την ικανοποίηση του αιτήματος των εκπαιδευτικών συλλόγων για την παροχή ενός τάμπλετ, λάπτοτ σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώνει τη φράση του Πασκάλ Μπρυκνέρ ΄΄το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε΄΄.

Τίτλος κειμένου: Μιγκέλ ντε Θερβάντες

 

Πηγή: e-lesxi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teachers
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Πότε θα πληρωθούν το 15νθήμερο οι μόνιμοι και το μηνιάτικο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Κλειστά σχολεία
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;
H επιστροφή στην εκπαιδευτική καθημερινότητα δεν θα είναι ίδια για όλους, καθώς μια μερίδα μαθητών στην Αττική αλλά και στην επαρχία θα απολαύσει μια...
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;