Β'ΕΛΜΕ Αθήνας: Φαρισαϊσμός του υπουργείου η επιλεκτική διανομή εξοπλισμού
Η Πολιτεία οφείλει να παρέχει δημόσια εκπαίδευση ποιοτική και ουσιαστική για όλους μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Με έγγραφο που στάλθηκε στα  σχολεία μέσω ΠΔΕ και ΔΔΕ, την Τρίτη 7/4 το υπουργείο ζητά από τους Διευθυντές να δώσουν στοιχεία μέχρι την Πέμπτη 9/4 για τις ανάγκες εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών των σχολικών μονάδων τους . Τους υπολογιστές αυτούς  δηλώνει ότι προτίθεται να προμηθευτεί και να παράσχει στα σχολεία για να αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σύμφωνα με τις κατεπείγουσες οδηγίες των ΔΔΕ, οι πόροι είναι πολύ περιορισμένοι (γύρω στις 150.000 με 200.000 laptop/tablet για όλη την επικράτεια) και προφανώς αφορούν ένα πολύ μικρό αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών. Θα αποτελούν περιουσία του σχολείουθα διατίθενται με ευθύνη των διευθυντών σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, και θα πρέπει να επιστραφούν στην ίδια κατάσταση πίσω στο σχολείο.

Το δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση είναι καθολικό και δεν είναι δυνατόν να ζητείται από τους διευθυντές να θέσουν αποκλεισμούς και μάλιστα κατ΄ εκτίμηση, χωρίς καν να τίθενται συγκεκριμένα κριτήρια.

Το Υπουργείο θέτει ασφυκτικά και εκβιαστικά χρονικά πλαίσια αφού σύμφωνα με το έγγραφο η «μη υποβολή των αναγκών εντός της προθεσμίας που ορίζεται συνεπάγεται τη μη συμμετοχή»

Καθιστά απολύτως υπεύθυνους τους διευθυντές για την ασφαλή επιστροφή των ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία.

Σε καμία περίπτωση δεν διευκρινίζει την προέλευση τους, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα να προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, να είναι μεταχειρισμένα, να έχουν αγορασθεί με απευθείας ανάθεση από συγκεκριμένη εταιρία.

Θεωρούμε ότι αποτελεί μια ακόμη πράξη φαρισαϊσμου του Υπουργείου αφού προσπαθεί να μετατρέψει εκπαιδευτικούς και δ/ντες σε διαφημιστές μιας παροχής του υπουργείου («το υπουργείο προτίθεται να δώσει») δημιουργώντας προσδοκίες που δεν έχουμε κανένα δεδομένο αν, πότε και πως θα υλοποιηθούν και που αφορούν ένα μικρό αδιευκρίνιστο κομμάτι εκπαιδευτικών και μαθητών.  

Η Πολιτεία οφείλει να παρέχει δημόσια εκπαίδευση ποιοτική και ουσιαστική για όλους μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.  Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια επιβολής και διατήρησης και στο μέλλον πολιτικών που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν την ζωντανή διαδραστική διδασκαλία της τάξης με την χρησιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης για την κάλυψη κενών και διέξοδο για μη πρόσληψη εκπαιδευτικών, λειτουργία μεγάλων τμημάτων κλπ.

Επειδή όλοι οι μαθητές όλοι οι εκπαιδευτικοί και όλα τα σχολεία χρειάζονται επαρκή τεχνολογικό εξοπλισμό το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας  προτρέπει τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων στα σχολεία μας να υιοθετήσουν και να ακολουθήσουν την αρχή της καθολικότητας. Με βάση αυτή να ενημερώσουν τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες δίνοντας το συνολικό αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών  των σχολείων τους. 

σχετικά άρθρα

Σταγιάτες: Οι κάτοικοι περιφρουρούν το χωριό τους απέναντι στις απειλές του Μπέου (Εικόνες-Βίντεο)
Σταγιάτες: Οι κάτοικοι περιφρουρούν το χωριό τους απέναντι στις απειλές του Μπέου (Εικόνες-Βίντεο)
Συλλογική απάντηση των κατοίκων απέναντι στις ύβρεις και τις απειλές του Αχιλλέα Μπέου - Κρατούν ανοιχτό το παλιό δημοτικό σχολείο, το οποίο έχουν...
Σταγιάτες: Οι κάτοικοι περιφρουρούν το χωριό τους απέναντι στις απειλές του Μπέου (Εικόνες-Βίντεο)
Κορονοϊός: Η επάνοδος στην κανονικότητα το Σεπτέμβριο για σχολεία και κατασκηνώσεις
Κορονοϊός: Η επάνοδος στην κανονικότητα το Σεπτέμβριο για σχολεία και κατασκηνώσεις
Ενημέρωση από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Ιατρικής Θάνο Δημόπουλο, αναφορικά με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα για υδροξυχλωροκίνη,...
Κορονοϊός: Η επάνοδος στην κανονικότητα το Σεπτέμβριο για σχολεία και κατασκηνώσεις