Πρώτο βραβείο σε Νηπιαγωγεία της Εύβοιας για τραγούδι στο διαγωνισμό του EUROPEAN SCHOOLRADIO
Οι καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια το καλοκαίρι του ΄19 κινητοποίησαν  42 εκπαιδευτικούς, μαζί με τους 450 μαθητές τους και τις οικογένειές τους,  από διάφορα σημεία του νομού, να καταστρώσουν ένα κοινό πλάνο δράσης

Με χαρά σας ενημερώνουμε πως ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ακροατών, του μαθητικού διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος  και Τραγουδιού του EUROPEAN SCHOOLRADIO, όπου διακρίθηκε στην πρώτη θέση, μεταξύ 100 υποψηφιοτήτων από νηπιαγωγεία ως λύκεια, το τραγούδι  που δημιουργήθηκε από 16 νηπιαγωγεία της Εύβοιας  με τίτλο «Στης Εύβοιας το δάSOS όλοι μαζί»

Συνεργαζόμενα Νηπιαγωγεία: 1ο Λουτρών Αιδηψού,  Αυλωναρίου,  Αγ. Αποστόλων,  Βαθέος Αυλίδας και Δομή προσφύγων, 4ο Βασιλικού,  Δύστου,  Μαντουδίου,  2ο Ν. Αρτάκης, Νεοχωρίου,  Πάλιουρα,  Πηλίου, Φύλλων, 4ο Χαλκίδας, 14ο Χαλκίδας, 23ο Χαλκίδας, 33ο Χαλκίδας.

Οι καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια το καλοκαίρι του ΄19 κινητοποίησαν  42 εκπαιδευτικούς, μαζί με τους 450 μαθητές τους και τις οικογένειές τους,  από διάφορα σημεία του νομού, να καταστρώσουν ένα κοινό πλάνο δράσης. Μέσα από μία σειρά στοχευμένων κινήσεων προωθούν την οικολογική ισορροπία μέσω της ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων για την περιβαλλοντική ευημερία. Ο διαγωνισμός «Καν’ το ν΄ακουστεί» ήταν μεταξύ άλλων μία ευκαιρία να διαδοθούν τα μηνύματα τους. Για τη δημιουργία του τραγουδιού ξεκίνησε μία σκυταλοδρομία, κατά την οποία κάθε σχολείο προσέθετε στίχους αγγίζοντας ένα από τα θέματα που επέλεξε η ομάδα των μαθητών με την ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών. Μια και συνοδοιπόροι σε αυτό τον αγώνα είναι και τα μέλη της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, το τραγούδι μελοποιήθηκε από το μουσικό Νίκο Γεωργίου και επεξεργάστηκε από τη μουσικό Σοφία Σταυροπούλου και πάλι με τη μορφή σκυταλοδρομίας τραγουδήθηκε στίχο στίχο από μαθητές όλων των σχολείων.

Στο παρακάτω βίντεο το τραγούδι των παιδιών πλαισιώνουν εικόνες καθημερινής δράσης για το έργο τους και συγχρόνως αποδίδεται και στη νοηματική γλώσσα, χάρη στην εκπαιδευτικό Ελευθερία Μυλωνά που εκπαίδευσε τους μικρούς μαθητές της σε αυτή.

 

Δείτε το

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xilodarmos
Λαμία: Βία μεταξύ μαθητών σε Λύκειο μπροστά σε συμμαθητές και καθηγητές
Καβγάς μεταξύ ανηλίκων έξω από το σχολείο κινητοποίησε την Αστυνομία, ενώ δεκάδες μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν το επεισόδιο ανήμποροι να...
Λαμία: Βία μεταξύ μαθητών σε Λύκειο μπροστά σε συμμαθητές και καθηγητές
papei
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Εκπαιδευτική εκδρομή στη Silicon Valley και στο Σαν Φρανσίσκο
Εκδρομή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική» του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Εκπαιδευτική εκδρομή στη Silicon Valley και στο Σαν Φρανσίσκο
εξαφάνιση
Εξαφάνιση Λόρας: Μαθητές την είδαν στη Ζωγράφου – Τράπηκε σε φυγή όταν της μίλησαν
Η Λόρα φέρεται να κρατούσε σακούλες από σούπερ μάρκετ και να απάντησε ότι δεν μιλάει ελληνικά όταν την προσέγγισαν
Εξαφάνιση Λόρας: Μαθητές την είδαν στη Ζωγράφου – Τράπηκε σε φυγή όταν της μίλησαν
μολύβια
Υποχρεωτική η έκδοση διοριστηρίων για τους εκπαιδευτικούς ΙΒ – Τι διευκρινίζει η ΟΙΕΛΕ
Υποχρεωτική η έκδοση διοριστηρίων για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε τμήματα ΙΒ, νόμιμη η αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους
Υποχρεωτική η έκδοση διοριστηρίων για τους εκπαιδευτικούς ΙΒ – Τι διευκρινίζει η ΟΙΕΛΕ