εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Αναφορικά με τη συμμετοχή των συναδέλφων σε τηλεδιασκέψεις που καλούν οι συντονιστές εκπαίδευσης σχετικά με την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης».

Ύστερα από οχλήσεις και ερωτήματα συναδέλφων – μελών του συλλόγου μας αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε τηλεδιασκέψεις που καλούν οι συντονιστές εκπαίδευσης σχετικά με την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τονίζει τα ακόλουθα:

  1. Με βάση τις αποφάσεις του σωματείου μας και της Δ.Ο.Ε. η εφαρμογή των προτάσεων – οδηγιών του ΥΠΑΙΘ για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ασύγχρονης & σύγχρονης μορφής) δεν έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο του κοινωνικού μας ρόλου και της παιδαγωγικής ευαισθησίας που διακρίνει τον κλάδο των εκπαιδευτικών της Π. Ε. με γνώμονα το συμφέρον των μαθητών μας και την καθολική συμμετοχή τους (με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν) επιλέγουμε συλλογικά και συναδελφικά με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων ποιες μορφές επικοινωνίας θα επιλέξουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία στις συνθήκες της πανδημίας και των κλειστών σχολείων, έχοντας στο μυαλό μας ότι η δια ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να αντικατασταθεί σε καμία περίπτωση από την εξ αποστάσεως.

 

  1. Σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούται να συμμετέχει σε τέτοιου είδους συσκέψεις – τηλεδιασκέψεις εκπαιδευτικός που δεν έχει την τεχνική δυνατότητα να το κάνει για οποιοδήποτε λόγω.

 

  1. Οι προσκλήσεις σε τηλεδιασκέψεις για την παροχή οδηγιών για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μπορούν και πρέπει να γίνονται εντός του προβλεπόμενου εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών, εκτός αν υπάρχει κάποιος ανυπέρβλητος σοβαρός λόγος – αν και καλό είναι κάτι τέτοιο να αποφεύγεται, και με όλα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα, δηλ. μέσω του πανελλήνιου σχολικού δικτύου ή με skype ή με ανταλλαγή e- mail εντός συγκεκριμένης ομάδας των συλλόγων διδασκόντων του κάθε σχολείου.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί τα μέλη του να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα παραπάνω και να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας για τυχόν αυθαιρεσίες ή άσκηση πιέσεων και απειλών από την πλευρά της διοίκησης της εκπαίδευσης σε βάρος των εκπαιδευτικών – μελών του σωματείου μας, ώστε να επιλαμβανόμαστε άμεσα.

Καλούμε τις/τους σχολικούς συντονιστές με πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης των δυσκολιών της περιόδου και των προβλημάτων των εκπαιδευτικών να συνεννοούνται μαζί τους (με τους συλλόγους διδασκόντων) και να προσφέρουν την παιδαγωγική αλλά και ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί στο δύσκολο και πρωτόγνωρο (σε ό, τι αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση) γι’ αυτούς έργο τους, με σεβασμό στις επιλογές του καθενός και χωρίς άσκηση πιέσεων και υποδείξεων αναφορικά με τις επιλογές τους αυτές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες εξετάσεις
Λύκεια: Μαθήματα τέλος - Το χρονοδιάγραμμα για ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα μέχρι το κλείσιμο των Λυκείων για τις καλοκαιρινές διακοπές
Λύκεια: Μαθήματα τέλος - Το χρονοδιάγραμμα για ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις
εκπαιδευτικός
Η πιο παράδοξη επαγγελματική κανονικότητα: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που κάθε Ιούνιο γίνονται ξανά «προσωρινοί» στη ζωή τους
Μια πολιτεία που βασίζεται κάθε χρόνο σε χιλιάδες ανθρώπους για να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό της σύστημα μπορεί να συνεχίζει να τους αντιμετωπίζει...
Η πιο παράδοξη επαγγελματική κανονικότητα: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που κάθε Ιούνιο γίνονται ξανά «προσωρινοί» στη ζωή τους