Περιστέρι: Τα παιδιά διασκεδάζουν και δημιουργούν από το σπίτι
Μια πρωτοποριακή δράση για να διατηρηθεί η επικοινωνία με τους γονείς και τα παιδιά και ταυτόχρονα να εμπλουτιστεί η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι

Μπορεί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να σταμάτησαν τη λειτουργία τους λόγω του κορονοϊού, ωστόσο στον δήμο Περιστερίου προχώρησαν σε μια πρωτοποριακή δράση, ώστε να διατηρηθεί η επικοινωνία με τους γονείς και τα παιδιά και ταυτόχρονα να εμπλουτιστεί η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι.

Είναι το πρόγραμμα «Κοντά στο Παιδί και στο Γονιό», όπου οι παιδαγωγοί των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου εμπλουτίζουν συνεχώς τη σελίδα του Facebook «Παιδικοί σταθμοί δήμου Περιστερίου» με βιντεάκια που αφορούν κατασκευές με υλικά που δύσκολα κάποιος γονέας θα φανταζόταν, παιχνίδια κινητικά και ψυχοσωματικά, που είναι απαραίτητο να συνεχίσουν να γεμίζουν τη ζωή των παιδιών, παραμύθια, κουκλοθέατρο και άλλες προτάσεις.

lipsi.jpg

Ταυτόχρονα, υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία των παιδαγωγών με τους γονείς και πολλές φορές με τη συμμετοχή των παιδιών. Η ανταπόκριση των γονέων είναι πολύ μεγάλη, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος βρεφονηπιακών σταθμών Περιστερίου Ελίνα Ιατροπούλου.

«Καθημερινά οι παιδαγωγοί μας δημιουργούν δράσεις και ανεβάζουν βιντεάκια με κουκλοθέατρο, με κατασκευές, με παραμύθια που προτείνουν στα παιδιά, με ζωγραφικές, όπως την Πρωταπριλιά που δημιουργήσαμε θέμα με τον Πινόκιο. Είναι καθημερινή και συχνή η ροή των βίντεο», εξηγεί η κ. Ιατροπούλου και προσθέτει:

«Όλα αυτά έχουν μεγάλη απήχηση και είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση των γονέων. Συζητούν με τους προϊσταμένους των σταθμών και ανταλλάσσουν και ιδέες. Όμως, και των παιδιών είναι πολύ υψηλή η ανταπόκριση και η συμμετοχή. Αλληλοεπιδρούν και μεταξύ τους, με φωτογραφίες από τις δημιουργίες τους, ακόμη και φωτογραφίες με κουλουράκια και κέικ που φτιάχνουν».

Όσο για το πόσο σημαντικό είναι αυτό για τα παιδιά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η κ. Ιατροπούλου δεν αφήνει κανένα περιθώριο: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό και πολύ χρήσιμο. Οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών του δήμου μέσω των βιντεοσκοπημένων δράσεων και δραστηριοτήτων καταφέρνουν να βρίσκονται πιο κοντά και πιο ζωντανά, σε παιδιά και γονείς με μια ποικίλα θεμάτων. Αυτό δίνει ενέργεια και κίνητρο στα παιδιά, είτε για να διασκεδάσουν μέσα στο σπίτι με τα βιντεάκια είτε για να δημιουργήσουν. Τους κινεί το ενδιαφέρον και περιμένουν συνεχώς τις νέες δημοσιεύσεις στη σελίδα».

lipsi_1.jpg

Πέρα από αυτό, στον δήμο Περιστερίου προχώρησαν και στην εξ αποστάσεως λειτουργία των Δημιουργικών Εργαστηρίων και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Συνεχώς αυξάνεται η συμμετοχή στα μαθήματα χορού, φωτογραφίας, κινηματογράφου, θεάτρου, φιλαρμονικής, ζωγραφικής, αγγειοπλαστικής και αγιογραφίας, στην τηλεκπαίδευση (e-learning) που παρέχει δωρεάν η ΔΕΠΑΔΠ (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου) μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά

Κορονοϊός: 99 νέοι θάνατοι, 2018 κρούσματα και 608 διασωληνωμένοι

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Τηλεργασία: Παράταση έως 31 Δεκεμβρίου
Τηλεργασία: Παράταση έως 31 Δεκεμβρίου
Παρατείνεται εως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 η τηλεργασία σε ποσοστό 50% καθώς και η προσαρμογή του ωραρίου των εργαζομένων κατά την έναρξη και λήξη...
Τηλεργασία: Παράταση έως 31 Δεκεμβρίου
Προσλήψεις συνεργατών στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)
Προσλήψεις συνεργατών στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)
Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), προκηρύσσει νέες προσλήψεις για 12 εξωτερικούς συνεργάτες για την επιστημονική και τη στατιστική...
Προσλήψεις συνεργατών στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)
Θεσσαλονίκη: 36 σχολεία εν μέσω lockdown με νέο αθλητικό εξοπλισμό
Θεσσαλονίκη: 36 σχολεία εν μέσω lockdown με νέο αθλητικό εξοπλισμό
«Μεταμορφώνονται» σταδιακά και εν μέσω lockdown οι αυλές και τα γυμναστήρια 36 σχολικών συγκροτημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του...
Θεσσαλονίκη: 36 σχολεία εν μέσω lockdown με νέο αθλητικό εξοπλισμό