Ευχαριστήρια επιστολή των ΕΛΜΕ Αθήνας για την προσφορά των ιατρών
Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄Αθήνας

Αυτήν την ώρα που το Δημόσιο σύστημα υγείας δίνει μια μεγάλη μάχη για τη ζωή και την υγεία του λαού μας, οφείλουμε να συγχαρούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το διοικητικό προσωπικό, τις καθαρίστριες που δουλεύουν ώρες επί ωρών και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους για το κοινό καλό.

Απαιτούμε να γίνουν τώρα διορισμοί γιατρών και νοσηλευτών έτσι ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το δημόσιο νοσοκομείο.

Ακόμα ό,τι χρειάζεται σε ιατροφαρμακευτικό υλικό πρέπει να παρασχεθεί άμεσα έτσι ώστε να βελτιωθεί η περίθαλψη και να μειωθούν οι κίνδυνοι για τους ανθρώπους, που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς.

Επιπλέον, πρέπει να ανοίξουν καινούριες ΜΕΘ και να χρησιμοποιηθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία χωρίς περαιτέρω κρατική επιβάρυνση (πέραν του κόστους συντήρησης τους)...

Ακόμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνεχίζουν να δουλεύουν αυτές τις δύσκολες μέρες και ώρες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να είμαστε εμείς πιο ασφαλείς και να συνεχίσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια...οι αστυνομικοί, οι υπάλληλοι των δήμων, οι ντελιβεράδες κλπ προσφέρουν πολλά. Αλλά και κάθε πολίτης, που αυτές τις μέρες σκέφτεται κάτι παραπάνω απ' τον εαυτό του, είναι μαζί μας.

Καλούμε τον κόσμο σε αυτοσυγκράτηση. Θα δοθεί σύντομα η ευκαιρία να ξαναβρούμε τη χαμένη μας κοινωνικότητα και να ξαναχαρούμε τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας. Ίσως αυτές τις μέρες ένα πιάτο φαΐ στο γείτονα που το έχει ανάγκη ή η ανακάλυψη της αξίας της λογοτεχνίας να έχουν μεγαλύτερη αξία...

Η ΕΛΜΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης προσφέρει χρηματικό ποσό 1000 ευρώ στο νοσοκομείο Χαλκίδας για προμήθεια χρήσιμων υλικών την απρόσκοπτη λειτουργία του.

 

Για την Α-Γ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας

1-4-2020

Ο Πρόεδρος

 

σχετικά άρθρα