«Υπερήρωες χωρίς μάσκα» - Καλλιτεχνική πρωτοβουλία μαθητών για τους ιατρούς
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στηρίζει τα αιτήματα των ιατρών

Παρακολουθούμε όλη αυτήν την περίοδο τη μάχη που δίνετε μέσα στα νοσοκομεία. Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε πως κάνετε τη δουλειά σας, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία όλων μας, κόντρα σε τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν.

Γιατί ξέρουμε πως:

Δεν έχετε επαρκή μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες κτλ)

Είστε λίγοι. Υπάρχουν 30.000 χιλιάδες κενά γιατρών και νοσοκόμων.΄ Έχουν καλυφθεί ελάχιστα από αυτά, όταν δεκάδες από εσάς αρρωσταίνετε γιατί δεν είστε προστατευμένοι.

Δεν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μας βοηθάτε αν αρρωστήσουμε. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι πολύ λιγότερες από αυτές που έχουν ανάγκη οι ασθενείς, ενώ όλες οι έρευνες δείχνουν πως 4 στους 5 σώζονται αν μπουν σε ΜΕΘ.

Με λίγα λόγια...

ΣΑΣ ΖΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ...ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ!

 

Σας βγάζουμε το καπέλο που δεν σας αρέσουν ούτε τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, ούτε γενικά τα μεγάλα λόγια χωρίς ουσιαστικές πράξεις που πραγματικά να βοηθήσουν τη μάχη που δίνετε. Δηλαδή, εν μέσω πανδημίας να γίνει το αυτονόητο: Στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των Νοσοκομείων με μόνιμη πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών και να έχετε όλα τα απαραίτητα υλικά για να δουλέψετε για εμάς. Να επιταχθεί ο Ιδιωτικός Τομέας Υγείας στις δικές σας ανάγκες, δηλαδή στις ανάγκες όλου του λαού.

Οι μαθητές προσπαθούμε να μορφωθούμε κόντρα σε εμπόδια που συναντάμε στο σχολείο και στην παιδεία μας. Σε εμάς στερούν εφόδια από τη μόρφωση που έχουμε ανάγκη όταν όλες οι κυβερνήσεις κόβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία και δίνουν χρήματα στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Σε εσάς, αντί να σας στηρίζουν με ότι ζητάτε για να κάνετε τη δουλειά σας, στηρίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες υγείας, τις ιδιωτικές κλινικές και τη μεγάλη εργοδοσία σε κάθε κλάδο. Δεν είναι αλήθεια πως “γενικά δεν υπάρχουν χρήματα”. Όλες οι κυβερνήσεις επιλέγουν να τα δίνουν αλλού, όχι στις ανθρώπινες ανάγκες. Οι ανάγκες μας δεν σταματάν, για αυτό δεν σταματάμε να διεκδικούμε ότι μας αξίζει.

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!

Για αυτό και επιλέγουμε με αφορμή την Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία να συμβάλουμε σε αυτό με: Τα σκίτσα μας, τους στίχους μας, τα βίντεο μας, τα γκράφιτι και τα συνθήματα μας.

Καλούμε τις Συντονιστικές Επιτροπές, τα μαθητικά συμβούλια και κάθε μαθητή σε όλη την Ελλάδα να δημιουργήσει για αυτόν τον σκοπό.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Υπερήρωες

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή: Δίωρος εορτασμός την παραμονή, εκκλησιασμός με αντιπροσωπεία μαθητών αν μπορεί να γίνει με ασφάλεια,...
Εορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί εφέτος στα σχολεία
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη
Χρησιμοποιούν τους εκπαιδευτικούς σαν πιόνια  μιας χρήσης - Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών
Απολύθηκαν «τριμηνίτες» αναπληρωτές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη