Σχολάρχες προς γονείς: Όταν ανοίξουν τα σχολεία θα αναπληρώσουν τις υπηρεσίες που δεν έχουν παρασχεθεί
Ανοικτή επιστολή του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων προς τους γονείς των μαθητών τους: Η διαδικασία που θα επιλέξει κάθε ιδιωτικό σχολείο θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για επέκταση του έτους.

Αγαπητοί γονείς,

Τα ιδιωτικά σχολεία, όπως πράττουν διαχρονικά, έτσι και στην δύσκολη περίοδο της τωρινής κρίσης, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και στηρίζουν με κάθε τρόπο τους μαθητές τους, τους γονείς των μαθητών τους και όλους τους εργαζομένους τους.

Ήδη από το κλείσιμο των σχολείων, τα ιδιωτικά σχολεία προσφέρουν πανθομολογουμένως αποτελεσματική εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές τους, στηρίζοντάς τους γνωστικά αλλά και ψυχολογικά.

Παράλληλα, τα ιδιωτικά σχολεία με δελτίο τύπου του Συνδέσμου τους, ήδη από τις 23/3 αναγνώρισαν πως, παρά την εξαντλητική προσπάθειά τους να συνεχίσουν να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές και λοιπές ανάγκες των μαθητών τους, υπάρχουν υπηρεσίες που με τα σχολεία κλειστά δεν είναι πλέον εφικτή η προσφορά τους. Προσδιόρισαν μάλιστα επακριβώς πως αυτές οι μη προσφερόμενες πλέον υπηρεσίες, είτε θα αναπληρωθούν όταν ανοίξουν τα σχολεία, είτε θα αποτιμηθούν και θα πιστωθούν οι οικονομικές μερίδες των γονέων, ανάλογα με το αν θα παραταθεί από το Υπουργείο Παιδείας η διάρκεια του διδακτικού έτους ή όχι. Να σημειωθεί πως η δημόσια αυτή τοποθέτηση των ιδιωτικών σχολείων από 23/3, είναι από τις πρώτες αν όχι η πρώτη οποιουδήποτε κλάδου της οικονομίας και αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία τους και τον σεβασμό τους στην εμπιστοσύνη που τους παρέχουν οι γονείς των μαθητών τους.

Επειδή όμως στο ενδιάμεσο, οι γνωστοί πολέμιοι της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διακινούν στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, ανυπόστατες κατηγορίες και συκοφαντίες κατά των ιδιωτικών σχολείων, που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες, επανερχόμαστε και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι για το διάστημα που τα Σχολεία θα είναι κλειστά:

Κάθε ιδιωτικό σχολείο, ανάλογα με το είδος και εύρος των υπηρεσιών του, με εντιμότητα και σεβασμό στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι γονείς των μαθητών του, θα επιχειρήσει μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, να αναπληρώσει τις υπηρεσίες που δεν έχουν παρασχεθεί.

Η διαδικασία που θα επιλέξει κάθε ιδιωτικό σχολείο, αφού τερματιστεί η υγειονομική κρίση, θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για ενδεχόμενη επέκταση της διάρκειας του διδακτικού έτους.

 

Τα Ιδιωτικά Σχολεία της Χώρας

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Πρόταση για άνοιγμα των Γυμνασίων, Λυκείων με ταυτόχρονα περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο
Να ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αρκεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για το...
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα
«Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί» σημειώνει σκωπτικά σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος -...
Συρίγος: Ιστορικού χαρακτήρα η αναφορά μου στη Χούντα