ΟΙΕΛΕ: Χάνουν δυνατότητα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ όσα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αναστείλουν παράνομα συμβάσεις!
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ΕΕΤΑΑ έχει ήδη ενημερώσει όλους τους φορείς ότι δεν μπορούν να λάβουν τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αν χρηματοδοτούνται από άλλη δράση που σχετίζεται με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Βόμβα στο - ακόμη απολύτως αδρανές - Υπουργείο Παιδείας από την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης). Η ΕΕΤΑΑ έχει ήδη ενημερώσει όλους τους φορείς, μεταξύ άλλων τους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης, ότι δεν μπορούν να λάβουν τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αν χρηματοδοτούνται από άλλη δράση που σχετίζεται με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τούτο αφορά και μεγάλο αριθμό ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, κυρίως νηπιαγωγείων, όπου είναι γνωστό το χάος ανομίας και αυθαιρεσίας (κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στο τέλος της ανακοίνωσης). Επειδή όμως κάποια στιγμή «το πονηρό πουλί από τη μύτη πιάνεται», η ΕΕΤΑΑ υπενθυμίζει πως σύμφωνα με  ρύθμιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 30.3.2020 (ΦΕΚ Α΄/75), η χρηματοδότηση φορέων από το κονδύλι του ΕΣΠΑ σταματά, εάν υπάρχει κάποια άλλη μορφή συγχρηματοδότησης. Αναφέρεται συγκεκριμένα:

Η συνέχιση της χρηματοδότησης της παρ. 1 (των κονδυλίων ΕΣΠΑ) πραγματοποιείται υπό τον όρο της μη διπλής χρηματοδότησης ίδιων δαπανών μέσω άλλων δράσεων ή ενισχύσεων, συγχρηματοδοτούμενων ή μη, που υλοποιούνται στο πλαίσιο μέτρων που λαμβάνει η χώρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Αυτό σημαίνει, για όλους τους φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης και κυρίως τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που χρησιμοποιούν κονδύλια του ΕΣΠΑ, ότι δεν έχουν τη δυνατότητα πλέον αυτής της χρηματοδότησης, εάν κάνουν χρήση της (παράνομης) αναστολής των συμβάσεων των εκπαιδευτικών και την αυτόματη ένταξη των φορέων αυτών στις ευεργετικές διατάξεις των επιχειρήσεων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Καλούμε τους συναδέλφους ιδιωτικούς νηπιαγωγούς να καταγγέλλουν άμεσα τυχόν αναστολή της σύμβασής τους.

Εξακολουθούμε, δε, να αναρωτιόμαστε, Τι άλλο πρέπει να γίνει, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει, επιτέλους, μέτρα για την τήρηση της νομιμότητας;

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο της ΕΕΤΑΑ

ΟΡΓΙΟ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΝΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!

Είναι γνωστή η κατάσταση οξύτατης ανομίας που επικρατεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία (κυρίως της γειτονιάς) την οποία διαχρονικά καταγγέλλουμε και την οποία η πολιτεία αρνείται να ελέγξει. Ήταν βέβαιο ότι οι απολύτως ασύδοτοι ιδιοκτήτες στο μεγαλύτερο αριθμό νηπιαγωγείων θα έβρισκαν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των εργαζόμενων, των δημόσιων ταμείων και των γονέων.

Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, η παράνομη ένταξη στην Εργάνη αποτελεί νόμο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Ταυτόχρονα όμως οι «πονηροί» ζητούν τα δίδακτρα από τους γονείς με πρόσχημα ότι «έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους»! Πρόκειται για απάτη κατά του κράτους και των γονέων και η Ομοσπονδία θα κινηθεί εναντίον κάθε ιδιοκτήτη που προβαίνει σ’ αυτή την ενέργεια.

ΓΟΝΕΙΣ: Όταν σας ζητούνται δίδακτρα, να διασφαλίζετε ότι ο εκπαιδευτικός του παιδιού σας αμείβεται κανονικά και δεν έχει μπει στην Εργάνη. Είναι ανέντιμο και άδικο απέναντί σας να είστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και κάποιοι επιτήδειοι να παρακρατούν το σύνολο των χρημάτων σας χωρίς να πληρώνουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα όταν η κοινωνία υποφέρει.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Όπως έχει τονίσει η ΟΙΕΛΕ, η ένταξη στην Εργάνη όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά εγκυμονεί κινδύνους για το εργασιακό μας καθεστώς. Παρακαλούμε να καταγγέλλετε με ανώνυμα mails στην Ομοσπονδία τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία για να προβούμε σε ενέργειες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δηλος
Το ιστορικό ελληνικό νησί που κινδυνεύει με βύθιση – Οι εφιαλτικές προβλέψεις μέχρι το 2100
Η αρχαία Δήλος αντιμέτωπη με τη σταδιακή βύθισή της στα κυκλαδίτικα νερά
Το ιστορικό ελληνικό νησί που κινδυνεύει με βύθιση – Οι εφιαλτικές προβλέψεις μέχρι το 2100
στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές Σχολές 2026 (ΦΕΚ) : Περισσότερες θέσεις σε Ικάρους, ΣΜΥΑ και ΣΜΥΝ – Πού αυξάνονται και πού μειώνονται οι εισακτέοι
Για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι αυξημένες θέσεις σε Ικάρους, ΣΜΥΑ και ΣΜΥΝ δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες εισαγωγής, ενώ η...
Στρατιωτικές Σχολές 2026 (ΦΕΚ) : Περισσότερες θέσεις σε Ικάρους, ΣΜΥΑ και ΣΜΥΝ – Πού αυξάνονται και πού μειώνονται οι εισακτέοι
nekros_ekab
Τραγωδία στην Καλλιθέα: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας μετά από σφοδρό τροχαίο – Παρέσυρε πεζή
Το δυστύχημα συνέβη στη λεωφόρο Θησέως, στη συμβολή με την οδό Σπάρτης, κάτω από συνθήκες που μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστες και...
Τραγωδία στην Καλλιθέα: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας μετά από σφοδρό τροχαίο – Παρέσυρε πεζή